AFAN: Avem toleranță zero față de fotbaliștii-pariori!

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori (AFAN), a subliniat că sindicatul fotbaliștilor are toleranță zero față de jucătorii care pariază.

„Ne pare rău de cei care sunt implicați în astfel de suspiciuni și vin la noi să îi apărăm. Suntem prieteni cu unii dintre ei, dar nu putem să o facem. Apărându-i pe ei, ne discredităm”, a spus Hulubei, la DigiSport.

Hulubei consideră că sunt semne de întrebare în primul rând în privința jucătorilor care nu sunt plătiți de mult timp, aceștia fiind cei mai vulnerabili: „Sunt fotbaliști care stau neplătiți de 7 luni și te întrebi din ce trăiesc. E normal că se nasc suspiciuni. Trebuie să trăiască din ceva, nu?”.

Proiectele desfășurate de AFAN cu FRF pe tema pericolului reprezentat de pariuri au intrat în stand-by din luna aprilie, când Costin Negraru s-a transferat de la Departamentul de Integritate al federației la Sportradar, liderul mondial în detectarea și prevenirea manipulării meciurilor.

„Cât a fost Costi Negraru, am făcut proiecte bune împreună, am colaborat și în legătură cu ancheta de la Buzău. Le-am explicat fotbaliștilor să evite să parieze pe sportul pe care îl practică. Autoritățile au din ce în ce mai multe unelte să îi depisteze pe cei care pariază”, a mai spus președintele AFAN.

Bălțoi, suspendat 10 luni pentru tentativă de trucare de meciuri

În această săptămână, Alexandru Bălțoi (35 de ani, foto jos), fostul atacant al lui Dinamo, legitimat în prezent la Atletico Vaslui, a fost suspendat pe 10 luni de către Comisia de Disciplină a FRF pentru tentativa de a truca un meci. Acesta i-a trimis mai multe sms-uri lui Alin Pânzaru, antrenorul de la Dacia Brăila, din Liga a 2-a, propunându-i 20.000 de lei pentru a pierde meciul cu Clinceni, din 14 aprilie 2017.

„Facem să fie bine pentru toți de Paști, pe praful ăsta”. Îți dau 20.000 și tu vorbești cu băieții. Și mai ai ceva de la mine”, a fost mesajul lui Bălțoi. Alin Pânzaru, antrenorul Daciei Brăila, a refuzat imediat: „Nu mă interesează un leu nemuncit, mai bine mă târăsc ca râma de foame (…) Ăla care oferă să-și ia lumânări cu ei, că vine Paștele”. Brăila a câștigat acel meci.

„Asta e o tâmpenie, o aberație. Am făcut o glumă de 1 aprilie cu Alin Pânzaru. I-am zis să facem și noi o chestie. Era o glumă, dar el a luat-o în serios și s-a dus cu SMS-ul la Federație. Sunt nevinovat. Oricum m-am lăsat de fotbal. Fac niște cursuri de kinetoterapie”, s-a apărat Bățoi, numai că sms-urile cu pricina au fost trimise pe 13 aprilie, departe de ziua păcălelilor.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi