Adrian Costin Constantin a câștigat turneul 888poker LIVE Barcelona. Românii au scris istorie în Catalunya

Adrian Costin Constantin a câștigat turneul 888poker LIVE Barcelona. El s-a ales cu un premiu de 114.025 euro, cel mai mare din întreaga carieră, la o competiție dominată de români. La masa finală, au fost prezenți alți doi compatrioți ai noștri.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

Calificat prin intermediul unui sateit de €110 ținut chiar în cazinoul din Barcelona, înainte ca turneul propriu-zis să înceapă, Constantin a avut un run fabulos. Premiul câștigat nu doar că e cel mai mare al său de până acum, dar depășește de aproape două ori câștigul total realizat de român din poker, până la competiția din Catalunya. 

709 jucători s-au strâns la Main Eventul cu buy-in de €1100, asigurând premii totale impresionante. 888 poker garantase 500.000 de euro, însă, în cele din urmă, fondul total a crescut până la 709.000 euro. Trei zile de concurs au avut de trecut jucătorii pentru a se stabili masa finală, una cu trei români. Pe lângă câștigătorul Adrian Costin Constantin, în ultimii 9 s-au regăsit și Sergiu Sîrbu și Cosmin Rusu. 

Desfășurarea mesei finale

Masa finală a început cu un mare favorit, în persoana lui Joel Isla (Spania). Backgroundul, dar și stack-ul impresionant îl făceau pe iberic omul de bătut. Și foarte curând acesta și-a respectat blazonul: polonezul Tomasz Aleksander Chmiel a împins cu o pereche de optari, însă Isla avea în mână pereche de popi. Cum boardul nu l-a ajutat în niciun fel pe "leș", acesta a fost eliminat în poziția a 9-a, oferindu-i lui Isla un avantaj și mai mare din punct de vedere al numărului de fise în raport cu rivalii.

Primul român eliminat a fost Sergiu Sîrbu, fisele sale ajungând în dreptul lui Constantin. Cu A-4, Sîrbu a încercat să fure potul, în condițiile în care avea un stack destul de mic. Cu K-J, cel ce avea să câștige turneul a plătit, iar mâna i s-a îmbunătățit odată cu apariția cărților comune. Totuși, Sergiu nu ar trebui să aibă vreun regret: s-a ales cu un cec de 5 cifre - €12.250 - la o competiție la care a participat gratuit. Asta pentru că își obținuse biletul de intrare în urma unui freeroll organizat de 888poker, una dintre camerele licențiate în România

De notat că la scurt timp după eliminarea lui Sergiu, Luigi Andrea Shehadeh, câștigătorul de anul trecut, a avut aceeași soartă. A shovat cu A-5, însă l-a găsit "acasă" pe Isla, cu A-J. Italianul se poate consola totuși cu un premiu de 16.350 euro.

În ceea ce îl privește pe al treilea reprezentant al nostru prezent la masa finală, acesta a terminat pe locul 4. Ca și în cazul lui Sergiu, fisele sale au avut aceeași destinație, stackul lui Constantin. A fost un coin flip între cei doi, A-Q din mâna învingătorului îmbunătățindu-se în fața perechii de decari a lui Cosmin Rusu. El se poate declara totuși mulțumit, în condițiile în care premiul obținut nu e deloc unul de neglijat: €38.200.

Deal în heads-up

Duelul din heads-up a pornit de la un raport dezechilibrat al fiselor, în condițiile în care Isla avea un avantaj de 3:1. Cei doi au discutat despre un posibil deal, însă nu s-a ajuns la un numitor comun.

Astfel, s-a continuat să se joace timp de peste două ore, situația echilibrându-se, pentru ca apoi românul nostru să treacă într-un avantaj important. În momentul în care Constantin deținea de patru ori mai multe chipuri decât opozantul, s-a pus din nou pe tapet posibilitatea unei înțelegeri. Deși avea un avans considerabil, românul s-a gândit mai mult ca sigur la faptul că blindurile sunt uriașe, iar raportul de forțe se poate schimba de la o mână la alta. În acest context, el a fost de acord să facă un deal egal: fiecare dintre jucători să aibă garantați €114.025 și să se continue doar lupta pentru trofeu.

La aproximativ un sfert de oră de la deal, Isla a împins cu J-6 suited, iar Constantin a plătit cu A-9. Boardul nu l-a ajutat pe iberic, iar reprezentantul nostru și-a trecut în palmares cel mai prestigios turneu din cariera sa.

"Mă simt foarte bucuros, deși sunt extrem de obosit. A fost o competiție epuizantă, mai ales pe final. Nu am simțit că va fi competiția mea: indiferent de ce stack ai, fisele vin și pleacă. Nu poți ști niciodată ce se va întâmpla la următoarea mână", a spus la final Constantin. 

Barcelona îi poartă noroc lui Constantin. Tot în cel mai important oraș din Catalunya românul reușea cel mai mare premiu al său, până în prezent. În 2016, el termina pe locul 4 la €1.000 + 100 No Limit Hold'em - Turbo, pentru un cec de aproape 50000 de euro.

CLASAMENT FINAL

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!