Adolescentul care a răpus „zeii snooker-ului” a câștigat o mică avere

Chinezul Yan Bingtao (17 ani) a trecut de doi dintre „zeii snooker-ului” în drumul spre semifinalele Turneului internațional de la Daqing: 6-2 cu Ronnie O’Sullivan și 6-1 cu John Higgins. Noua senzație din acest sport a câștigat deja peste 150.000 de euro din premii, un record pentru sportivii de vârsta sa.

Yan șii-a început cariera de jucător profesionist la vârsta de 13 ani și nu a durat mult până a făcut victime în rândul „veteranilor”.  În 2014, a câștigat Campionatul Mondial de snooker la nivel de amatori, fiind cel mai tânăr învingător din istoria competiției.

S-a calificat pentru turneul principal în sezonul 2015-2016, dar nu a obținut viza pentru Marea Britanie și și-a pus cariera pe pauză, dedicându-se studiilor urmate în China. S-a întors în snooker anul trecut, fiind singurul jucător profesionist născut după anul 1999. 

„Simt că pot să înving pe oricine. Trebuie doar să fiu calm și matur. Azi pot să câștig în fața unui adversar din Top 16, dar mâine pot pierde în fața unuia mult mai slab cotat. Am învățat multe în primul an de profesionism”, a spus Yan, care a fost eliminat în semifinala de la Daqing de nord-irlandezul Mark Allen (scor 2-9).

John Higgins l-a comparat cu Steve Davis, cel care a câștigat șase campionate mondiale: „Este un Steve Davis tânăr. Va fi campion mondial în viitor, nu am niciun dubiu în această privință. Pe mine m-a depășit clar și joacă fantastic. Este foarte inteligent atunci când se află în dificultate”, a considerat Higgins, după meciul pierdut în China.

Cu cei 25.000 de euro încasați pentru că a ajuns în semifinale la Daqing, Yan Bingtao a depășit pragul de 150.000 de euro obținuți din premii, la numai 17 ani. În 2018, cu ocazia Campionatului Mondial de la Crucible, va avea ocazia să devină cel mai tânăr campion din istoria snookerului.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!