Adio, Wenger! Cine îi ia locul francezului pe banca lui Arsenal

Au curs ”râuri” de informații în presa din Anglia despre plecarea lui Arsene Wenger de pe banca lui Arsenal după 22 de ani. La fel de multe au fost numele vehiculate pentru înlocuirea antrenorului francez, iar acum Daily Mail îl dau ca sigur pe Luis Enrique! Englezii anunță că șefii lui Arsenal au demarat deja negocierile cu antrenorul care a condus-o pe Barcelona spre cucerirea Champions League, a titlului în Primera, dar și a Cupei Spaniei.

Fost jucător la Real Madrid și Barcelona, Luis Enrique (foto: fcbarcelona.com) a mai antrenat până acum Barcelona B, AS Roma și Celta Vigo.

Un alt nume vehiculat pe banca ”tunarilor” a fost cel al lui Patrick Vieira. Fostul mare internațional francez o antrenează de doi ani în MLS pe New York City, dar ar fi acceptat bucuros revenirea la echipa unde a jucat timp de 9 sezoane sub ”bagheta” lui Wenger. Vieira (foto: talksport.com) a câștigat alături de ”tunari” trei titluri în Premier League și trei Cupe ale Angliei înainte de a se muta la Juventus, în 2005. A revenit în Anglia în 2010 la Man City și a câștigat FA Cup cu ”cetățenii”. 

După ce s-a retras de pe peren, Vieira a fost cooptat în structura clubului de pe ”Emirates”. S-a ocupat de timp de doi ani de ”segmentul” de dezvoltare al lui Man City înainte să accepte postul de antrenor la New York City. Sosirea lui Vieira pe banca lui Arsenal nu ar fi adus schimbări majore în staff-ul echipei - el îi cunoaște foarte bine pe antrenorul secund Steve Bould, dar și pe ceillalți trei antrenori, Gerry Peyton, Neil Banfield și Jens Lehmann.

Cât îl privește pe Arsene Wenger, acesta va rămâne într-o funcție de conducere în cadrul clubului unde a activat 22 de ani ca antrenor. "Sunt recunoscător pentru că am avut privilegiul de a servi acest club pentru atâția ani memorabili. Vreau să le mulțumesc oamenilor din staff, jucătorilor și fanilor care fac acest club atât de special. Le cer tuturor oamenilor care iubesc Arsenal să aibă grijă de valorile acestui club. Iubirea mea și sprijinul pe veci!", a fost mrsajul lui Arsene Wenger (foto: arsenal.com)

Julian Nagelsmann, Thierry Henry, Carlo Ancelotti și Max Allegri sunt ceilalți patru antrenori care se află pe lista șefilor lui Arsenal în cazul în care negocierile cu Luis Enrique pică. Cei de la Daily Mail au găsit cinci motive pentru care ”tunarii” aveau nevoie de o schimbare, iar acestea sunt: 

- jocul echipei se deteriorează treptat

- Arsene Wenger și-a pierdut farmecul

- fanii și-au pierdut răbdarea

- clubul are nevoie de o restructurare

- Wenger a devenit prea permisiv și ”moale” cu jucătorii. 

Schimbare și la rivalii de la Chelsea!

Vântul schimbării bate și pe la vecinii din Londra ai ”tunarilor”. Potrivit ultimelor informații, locul lui Antonio Conte pe banca lui Chelsea va fi luat tot de un italian - Maurizio Sarri (foto: sscnapoli.it), omul care a făcut minuni de când a preluat-o pe Napoli.

Antrenorul de 59 de ani este dorința expresă a lui Roman Abramovic, cel care nu mai vrea să audă de Conte din mai multe motive. Principalul este evoluția echipei din acest sezon, după care urmează comentariile ”acide” ale italianului la adresa politicii de transferuri a lui Chelsea de vara trecută. 

Se crede că Maurizio Sarri este tentat să părăsească Italia pentru a antrena pentru prima dată în carieră într-un campionat străin. Iar Anglia pare destinația perfectă, Chelsea pregătindu-se să le achite italienilor clauza de eliberare a lui Sarri în valoare de 8 milioane de euro. Napoli nu se pune în calea fericirii acestuia și șefi echipei au început deja să caute un înlocuitor. 

Până acum, o serie de antrenori importanți au fost vehiculați pentru a-l înlocui pe Antonio Conte (foto: chelseafc.com) la finalul actualului sezon, iar printre aceștia se numără Luis Enrique și Thomas Tuchel. Maurizio Sarri a devenit ținta numărul 1 a lui Chelsea după ce antrenorul lui Napoli și-a exprimat public dorința de a a părăsi gruparea din Serie A pentru ceea ce a numit el ”provocarea carierei”.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!