Adio, trofeul Ligii! CSM București a pierdut semifinala cu Gyor, scor 20-26 (VIDEO)

CSM Bucureşti a plecat extrem de încrezătoare la Budapesta pentru Final Four-ul Champions League. Asta și pentru că în lotul echipei antrenate de Per Johansson se numără nu mai puțin de nouă jucătoare care au câștigat deja trofeul până acum în carieră. Cristina Neagu, Oana Manea, Isabelle Gullden, Jenela Grubisic, Majda Mehmedovic, Alina Iordache, Bianca Bazaliu, Iulia Curea şi Line Jorgensen (foto: sportpictures.eu) sunt handbalistele în care CSM își punea mari speranțe pentru califcarea în marea finală.

Dar semifinala cu Gyor a reprezentat un nou moment trist în istoria echipei noastre. Trupa antrenată de Ambros Martin (selecționerul naționalei feminine a României) a plecat ca din tun în meciul din Sala ”Papp Laszlo” din Budapesta și, după numai câteva minute, gazdele conduceau deja cu 3-0. 

Treptat, starurile lui CSM și-au intrat în mână și au început cursa de urmărire, astfel că de la 5-8 și 7-9 s-a ajuns la 10-11 în minutul 28. Cristina Neagu a înscris doar 3 goluri din 7 aruncări, și tot ea putea să mențină avansul unguroaicelor la numai un gol. Mingea trimisă de Neagu (foto: sportpictures.eu) a lovit, însă, bara în ultimele 16 secunde de joc și prima repriză s-a terminat cu scorul de 12-10 în favoarea celor de la Gyor. 

După pauză, jucătoarele antrenate de Ambros Martin și-au continuat partitura, dar oaspetele s-au redresat rapid și au reușit să echilibreze disputa. Mai mult, după 10 minute bucureștencele marcaseră 5 goluri, cu unul mai mult decât unguroaicele. La 13-15, Amorim s-a accidentat, iar absența braziliencei s-a văzut imediat. 

Gyor s-a precipitat la construcție, iar fetele noastre au prins curaj și, pentru prima dată în meci, au egalat la 16 în minutul 43. Amanda Kurtovic a șutat năprasnic în timp ce medicii gazdelor o consultau pe margine pe Amorim Taleska. Scăpată de o accidentare serioasă, brazilianca (foto: eurohandball.com) a revenit pe teren și a dat din nou tonul, ducându-și din nou echipa la două goluri diferență (18-16). 

A fost momentul în care ceva s-a întâmplat în defensiva lui CSM, ulterior Gyor distanțându-se la 19-15 cu zece minute înainte de final. Simțind victoria aproape, gazdele au menținut piciorul pe accelerație și au reușit să păstreze un avantaj liniștitor. La 18-24, cu trei minute înainte de final, româncele și-au luat adio de la calificare. În final s-a terminat 26-20 pentru Gyor, iar echipa lui Ambros Martin merge în finala Champions League. 

Gyor a bifat, astfel, a 6-a victorie din opt întâlniri directe cu CSM București. Anul ăsta, cele două echipe și-au împărțit vitoriile în grupă - după 24-28 în Ungaria, bucureștencele s-au impus cu 28-22 acasă. Unguroaicele stau mai bine și la trofeele Ligii - a câștigat trei, 2013, 2014 şi 2017. CSM București a câștigat o singură dată trofeul până acum, în finala cu Gyor din 2016 (foto: sportpictures.eu)

Evoluțiile fluctuante ale echipei bucureștene din ultima vreme au, se pare, o explicație - schimbarea pe bandă rulantă a antrenorilor. Iar acum, Per Johansson ar fi vrut să plece de la CSM București chiar înainte de Final Four-ul de la Budapesta.

Antrenor cu ștate vechi, inclusiv la naționala mare, Gheorghe Tadici a dezvăluit că antrenorul danez (foto: sportpictures.eu) a amenințat că pleacă imediat după partida cu echipa sa, HC Zalău, din campionatul României, câștigată greu de bucureștence cu 25-24. 

"Să îi întrebați pe cei de acolo ce strategie au. Nu este problema mea. Păi după meciul cu Zalaul de săptămâna trecută, Per Johansson amenința că pleacă. Așa zicea. Așa auzeam după meci. Că el nu ar avea nicio problemă să plece de acum. Nu știu mai multe", a declarat Tadici pentru Fanatik. 

Video AICI cu cele mai importante momente din meciul CSM București vs Gyor.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!