Activitatea de parior - între joc de noroc și job full-time

Activitatea de parior – veșnica întrebare care se pune este dacă pariurile sportive ar trebui privite ca un simplu joc de noroc, sau pot reprezenta un mod de a câștiga bani constant, ca un job full-time? Realitatea este că ambele variante pot  reprezenta răspunsul corect la această întrebare; contează doar cum joci.
 

PARIURILE SPORTIVE CA SIMPLU JOC DE NOROC

Dacă ești genul de parior care se duce la agenția de la colțul străzii și joacă 2RON pe un bilet de un metru ce conține vreo 10-20 de meciuri și un câștig potențial de vreo 100,000RON, atunci cu siguranță vorbim de un joc de noroc, și de nimic mai mult. Singurul mod în care ai putea câștiga este acela dacă ai avea mult, foarte mult ”bulan”.

Într-adevăr, sunt persoane (ca să nu le zic pariori) care câștigă în acest mod, dar aici nu mai este vorba de cunoștințe sportive sau de altceva. Este vorba doar de șansă și atât. Și la loto mai câștigă câte unul din când în când, dar asta nu înseamnă că are aptitudini speciale care îl ajută să aleagă numerele ”norocoase”.

Și dacă nu joci bilete imposibile, datele problemei nu se schimbă dacă nu ai un plan clar de joc, nu aplici sisteme / strategii de pariuri, nu respecți un set de reguli, nu ai un money management corect etc. Joci haotic? Atunci și rezultatele vor fi haotice, deci din nou vorbim de un joc de șansă.


PARIURILE SPORTIVE DIN PERSPECTIVELE PROFESIONIȘTILOR

Diferența între pariuri sportive și alte tipuri de gambling precum loto, ruletă, păcănele sau lozuri răzuibile este aceea că o serie de alegeri și decizii bazate pe logică și documentare pot întoarce rezultatele în favoarea noastră. Este cam ca la poker; este un joc de noroc dar doar până la un punct. Pentru că altfel nu s-ar putea explica de ce anumiți jucători reușesc să aibă constant rezultate bune și să câștige mai mult de un turneu. Este evident că și aptitudinile lor au intervenit într-o anumită măsură.

Același lucru este valabil și la pariuri. Sunt pariori care câștigă constant din pariuri sportive și care la finalul unui an calendaristic, când trag linie, sunt pe plus. Unii dintre aceștia chiar au renunțat la job-uri pentru a se axa doar pe această activitate, dar asta desigur abia după ce erau foarte siguri pe capacitățile lor.

TOP5 AGENȚII DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX.COM!

Ceea ce jucătorii din prima categorie nu vor pricepe niciodată despre cei din a doua categorie, este faptul că aceștia au un obiectiv pe termen lung. Am auzit de atâtea ori veșnica frază ”ai dat un pont greșit, ce fel de parior ești tu”. O tâmpenie! În primul și primul rând, un parior profesionist țintește profitul pe termen lung, ceea ce înseamnă că obiectivul său este ca pe o perioadă medie / lungă de timp să aibă un număr suficient de pariuri câștigătoare. Dacă din 10,000 de pariuri de cotă 2.00 el nimerește 5,500 poate fi considerat un parior de succes chiar dacă a greșit 4,500 de pariuri!

Dar chiar și așa, a da pronosticuri corecte este doar o parte din întreg, acesta fiind încă un lucru pe care mulți nu îl vor pricepe niciodată.


De ce aspecte trebuie să ținem cont pentru a putea fi un parior de succes?

  • Analiza meciuluianaliza corectă a unui meci reprezintă primul pas către succes, pentru că întotdeauna un număr mai mare de pariuri câștigătoare va aduce cu sine rezultate mai bune.

  • Money Management – stabilirea unui buget inițial și a unui mod de gestiune a acestuia, care include și stabilirea sumelor ce urmează să fie pariate în funcție de diferite situații pentru a putea maximiza profitul și de a reduce riscurile pe cât este posibil.

  • Utilizarea unei strategii de pariuri – strategiile și sistemele de pariuri pot fi folosite, în funcție de tipul lor, pentru a obține un profit cât mai mare cu un număr cât mai mic de pariuri câștigătoare, pentru a avea rezultate cât mai bune bazându-te pe un anumit tip de pariuri, pentru a găsi cele  mai bune pronosticuri la un meci și așa mai departe.

  • Depistarea ”pariurilor de valoare”majoritatea pariorilor profesioniști sunt profitabili pe termen lung fiindcă sunt capabili să depisteze în mod corect ”value bets” (pariuri de valoare), adică acele pariuri unde probabilitatea de câștig este mai mare decât cota oferită de operatorul de pariuri.

  • Respectarea unui set de reguli și evitarea celor mai comune greșeli la pariuri – pentru că altfel inevitabil vom face pași greșiți care vor compromite tot ce am făcut bine până în acel moment.

  • Utilizarea de mici ”șmecherii” – un cash out dat la timp, plasarea unei contre la momentul potrivit, jucatul la mai multe agenții simultan pentru a beneficia de pe urma celor mai bune cote, aplicarea pentru diferite promoții și bonusuri atractive – toate aceste lucruri și nu numai te pot ajuta pe termen lung să scoți mai mult din pariurile tale. Astfel vei reuși să maximizezi profitul când ești pe val, și să reduci pierderile când treci prin momente mai dificile.

  • Analiza rezultatelor la pariuripentru a putea depista greșelile comise și pentru a putea îmbunătăți rezultatele la pariuri. Doar așa poți evolua ca parior.

Abia aceste lucruri, puse cap la cap și utilizate ca un întreg, te pot ajuta să obții rezultate bune pe termen lung. Nici un parior din lumea aceasta nu are încontinuu rezultate bune, dar sunt pariori (un procent mic ce-i drept) care la finalul unui an calendaristic sunt mai mereu pe plus. Aviz celor care trag concluzii pripite după 3 pariuri pierzătoare! Oricum aceștia nu vor înțelege niciodată ceea ce încercăm să explicăm.

Dacă totuși ai înțeles că este nevoie de multă muncă pentru a deveni un parior de succes pe termen lung, atunci în încheiere recomand să accesezi acest ghid: https://pariurix.com/ghidul-pariorului-profesionist-in-4-pasi.html

Profită acum de cea mai bună ofertă pentru a începe să joci la pariuri online!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!