Acord între UEFA și ESSA pentru combaterea blaturilor la pariuri

UEFA a semnat un acord de partajare a informațiilor cu Asociația Europeană a Securității Sportive (ESSA), într-un efort de combatere a blaturilor la pariuri. Conform acordului, ESSA va sprijini eforturile forului fotbalistic european de a identifica încercările de trucare a meciurilor prin intermediul unei platforme de alertă care urmărește și raportează activitatea de pariuri suspecte din întreaga lume.

"Suntem incantati că ESSA se va alătura echipei UEFA în misiunea noastră de a eradica manipularea meciurilor din fotbal. Schimbul de informații între partenerii de încredere reprezintă o piatră de hotar în această luptă", a declarat directorul de integritate din cadrul UEFA, Emilio Garcia. 

"ESSA a jucat un rol cheie în ultimii ani în coordonarea și concentrarea abordării cu toleranță zero vizavi de industria jocurilor de noroc, de amenințarea aranjării meciurilor la pariuri", a spus și Khalid Ali, secretar general ESSA. Proiectul colaborării a fost inițiat de către președintele UEFA, Aleksander Ceferin, cel care a declarat că blaturile la pariuri reprezintă "o boală care atacă inima fotbalului" și că această luptă este o prioritate principală.

Ca parte a propriei politici de toleranță zero față de trucarea meciurilor, UEFA operează și un sistem de detectare a fraudei care analizează activitățile de pariuri ce vizează un număr de aproape 32.000 de meciuri din Europă în fiecare an.

Responsabilii departamentului de integritate din cadrul UEFA se vor afla în legătură permanentă cu fiecare asociație națională care, la rândul ei, va trebui să coopereze cu autoritățile de pe plan local. În noul proiect va fi implicată și Agenția Uniunii Europene pentru Cooperare în domeniul aplicării legilor - Europol, cu sediul în Olanda. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!