1. Home »
  2. Despre afacere

Despre afacere

Prin promovarea transparenței în industria jocurilor de noroc, PariuriX vine în ajutorul pariorilor și a jucătorilor de cazino, oferindu-le resursele necesare pentru a lua decizii bine informate atunci când pariază online, sau când joacă la casino online. De aceea dorim să fim transparenți în ceea ce privește modul în care operăm, așa că puteți citi în continuare detalii în acest sens.

PariuriX consideră pariurile sportive, jocurile de cazino și alte tipuri de gambling ca un mod de divertisment, iar obiectivul nostru este acela de a ne asigura că experiența dvs. cu jocurile de noroc rămâne una distractivă și nestresantă. Pe site puteți găsi materiale despre dependența de pariuri și modul în care aceasta poate fi tratată, despre jocresponsabil.ro, singurul program dedicat persoanelor cu probleme de joc din România, dar și despre pariuri în rândul minorilor și motivele pentru care nu le recomandăm acestora să joace jocuri de noroc înainte de a împlini vârsta legală. Mai mult decât atât, prin intermediul Școlii noastre de pariuri online contribuim la educarea pariorilor și îi ajutăm să își îmbunătățească aptitudinile de pariere.

La PariuriX vrem ca contactul vostru cu pariurile sportive online să fie unul cât mai plăcut. Pentru a reuși asta promovăm transparența pe piața pariurilor și încercăm să vă ghidăm cât mai bine posibil furnizându-vă conținut de calitate, design inovativ și soluții tehnologice. Pentru a ne îndeplini obiectivele, angajăm oameni talentați. Pentru a avea oameni talentați în echipă, trebuie să avem și o sursă de venit.

Majoritatea companiilor media impun o taxă utilizatorilor pentru accesarea conținutului. Însă noi la PariuriX preferăm să lăsăm accesul la conținut gratuit pentru a putea fi accesat de cât mai mulți utilizatori.

Deoarece nu dorim să percepem taxe sau să impunem abonamente utilizatorilor noștri, trebuie să avem alte surse de venit.


Model de afacere bazat pe afiliere

Modelul de afaceri dn spatele site-ului Pariurix.com se bazează în principal pe relații de afiliere. Această metodă de afaceri presupune ca operatorii de jocuri de noroc să plătească PariuriX pentru traficul care le este redirecționat de pe site-ul nostru. Traficul trimis operatorilor este cuantificat prin numărul de click-uri pe link-urile de afiliere pe care le avem pe diferite texte sau imagini, dar și prin cookie-uri care pot depista când un utilizator și-a deschis un cont la o casă de pariuri online sau la un cazino online prin intermediul link-urilor accesate de pe site-ul nostru. Linkurile noastre de afiliere sunt ușor de identificat, acestea fiind întotdeauna de tipul https://pariurix.com/links/. Însă ele întotdeauna vor fi mascate de un text sau de o poză, deci nu le vei putea vedea în forma brută (naked link)

Dar de fiecare dată când vezi de exemplu într-un articol cu Unibet un text de genul ”Deschide cont și încasează bonusul de bun venit”, acela este un text promoțional cu link de afiliere. Sau când vezi pe pagina de Agenții recomandate butonul ”Deschide cont” în dreptul unui operator, acel buton conține un link de afiliere.

Mai concret, PariuriX câștigă bani de la operatorii licențiați de jocuri de noroc într-unul din următoarele moduri:

  • în primul rând, prin încasarea unui procent din veniturile operatorului generate de pierderile jucătorului redirecționat pentru o perioadă nedeterminată de timp, sau altfel spus, pentru întreaga perioadă în care jucătorul are contul de joc activ. Aceasta este cunoscută sub numele de ”cota de venituri”
  • în al doilea rând, prin încasarea unei anumite sume fixe de bani pentru fiecare jucător care își deschide cont prin link-urile noastre și aplică pentru o anumită ofertă de bun venit. Aceasta poartă numele de cost per achiziție (CPA).
  • Uneori, poate fi o variantă ce combină ambele tipuri de comision menționate.

Astfel, de fiecare dată când voi vă deschideți un cont prin intermediul unui astfel de link, ne ajutați pe noi să avem o sursă de venit pentru a vă putea oferi în continuare acces gratuit la conținutul site-ului nostru. Nu vă afectează cu nimic să aveți un cont deschis prin noi ci din contră aveți acces la diferite beneficii cum ar fi bonusuri exclusive pentru prima depunere sau acces la diferite concursuri organizate de PariuriX.

Este aceasta o practică obișnuită? Da! Multe ziare, site-uri de călătorii, site-uri de comparare a prețurilor, bloguri, site-uri de pariuri etc folosesc acest model de afaceri.

În plus, PariuriX generează uneori venituri și din vânzarea spațiului publicitar pe site (CPM) și găzduirea de conținut sponsorizat, unde operatorii de jocuri de noroc plătesc pentru expunerea pe site.


Cum afectează asta corectitudinea conținutului de pe site?

Nu afectează. Ceea ce scriem nu este influențat în nici un fel de asocierile pe care le avem cu diferite site-uri de gambling. Recomandăm doar casele de pariuri online și cazinourile online care considerăm că oferă cele mai bune servicii, și la care jucăm și noi. Niciodată nu vom lăuda un site care nu merită doar pentru că este în avantajul nostru financiar. Lucrăm doar cu site-uri de top în care avem încredere.

Obiectivul nostru este acela de a oferi utilizatorilor sfaturi imparțiale și informații detaliate despre tot ce ține de pariuri sportive, jocuri de cazino și alte tipuri de jocuri de noroc pentru a vă putea ajuta să deveniți pariori mai buni, sau jucători de cazino mai organizați. Considerăm că doar prin sinceritate putem câștiga încrederea utilizatorilor noștri. Poate că alte site-uri adoptă o strategie diferită care într-adevăr le crește veniturile pe termen scurt, însă credibilitatea lor va avea de suferit pe termen lung.

La fel ca și alte publicații de știri, găzduim pe site și conținut sponsorizat care nu este supus acelorași decizii editoriale ca și restul conținutului. De data aceasta operatorii plătesc pentru expunere. Pentru ca utilizatorii noștri să poată face diferența între cele două tipuri de conținut și pentru a ști care articole și materiale sunt bazate strict pe părerile noastre personale, vom marca întotdeauna conținutul plătit ca și ”sponsorizat”.


Strategie pe termen lung

Considerăm că construirea unui brand de încredere este esențială pentru a avea o afacere de succes pe termen lung. Această abordare ne-a creat de-a lungul timpului unele probleme cu operatori care nu au primit review-urile la care au sperat. Însă niciodată nu ne vom compromite integritatea furnizând informații false în care nu credem. Marea majoritate a operatorilor cu care lucrăm știu că aceasta este abordarea și mentalitatea noastră, și acceptă faptul că recenziile noastre sunt întotdeauna 100% corecte și obiective, chiar dacă asta înseamnă că vor scoate în evidență și aspecte mai puțin plăcute.

Nu este treaba noastră să protejăm imaginea operatorilor cu care lucrăm. Din contră, încercăm să punem în balanță părțile pozitive cu cele negative pentru ca utilizatorii noștri să știe exact ce îi așteaptă atunci când își deschid un cont. În cazuri grave, putem chiar să întrerupem colaborarea cu operatorii care nu respectă anumite standarde.

 

PariuriX se focusează doar pe piața din România

Site-ul PariuriX.com aparține de BETTER COLLECTIVE, compania daneză ce deține licența de clasa a II-a nr.1773/29.09.2017 ce îi dă dreptul de a funcționa legal pe teritoriul României. PariuriX se axează strict pe piața locală, ceea ce înseamnă că pe întreg site-ul vom face referință doar la case de pariuri online licențiate ONJN, ce funcționează legal pe teritoriul țării noastre. De asemenea, toate articolele, tutorialele și materialele de pe site țin cont de particularitățile pieței locale, luând în considerare necesitățile pariorilor români. 

Mai mult decât atât, echipa de content writing din spatele brandului PariuriX este formată integral doar din români, iar cu această ocazie vrem să vă enumerăm câțiva din tipsterii noștri de top care furnizează materialele din secțiunea Ponturi Pariuri Sportive, dar și proiecte precum Biletul Zilei, Pontul Zilei sau Cota 2. Pentru o listă completă, vă invităm pe pagina ”Statistici Tipsteri”. 

Dan Ștefănescu – comentator Digi Sport
Specializat pe Fotbal, în special Italia
Pe Dan îl puteți găsi și pe Facebook

Ionuț Angheluță – comentator Digi Sport
Specializat pe Fotbal, în special Spania
Pe Ionut il puteți găsi și pe Linkedin

Marius Huțu – fost jurnalist Pro Sport
Specializat pe Handbal
Pe Marius îl puteți gpsi și pe Facebook

Florin Caramavrov – fost redactor șef Pro Sport
Specializat pe Fotbal, în special cel românesc
Pe Florin îl puteți găsi și pe Facebook.

Matei Udrea – jurnalist Pro Sport
Specializat pe Fotbal (Itallia, Franța, America S)
Pe Matei îl puteți găsi și pe Twitter

Grigore Cartianu – jurnalist și scriitor român
Specializat pe tenis și fotbal (La Liga, Serie A, PL)
Pe Grigore îl puteți găsi și pe Facebook

Baicu Marius - cel mai vechi membru PX
Specializat pe Fotbal, în special Anglia
Pe Marius îl puteți găsi și pe Linkedin

Alin Buzarin - jurnalist GSP
Specializat pe Fotbal (GER, SPA, ROM)
Pe Alin îl puteți găsi și pe Facebook

Dan Bara - jurnalist de sport
Specializat pe Fotbal
Pe Dan îl puteți găși și pe Facebook

Tudor Cosma - specialist în pariuri
Specializat pe Tenis
Pe Tudor îl puteți găși și pe Facebook

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+120.8
Câștigate
30
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Robert Bozdogescu
+33.65
Câștigate
7
Pierdute
1