A știut de blaturi, dar a tăcut. Ce pedeapsă a primit până la urmă

În Italia, cazurile fotbaliștilor corupți care trântesc meciuri pentru pariuri se judecă total diferit decât în Anglia. Dacă Joey Barton, fostul jucător al lui Man City, Rangers și Burnley, va sta 18 luni pe tușă, în schimb italianul Armando Izzo (Foto: genoacfc.it) a scăpat cu doar 6 luni! 

Asta a decis Curtea Federală de Apel a Italiei în cazul fundașului central al lui Genoa, care a fost acuzat că nu a raportat Federației de fotbal din Italia blaturi la pariuri de care a știut pe vremea când juca pentru Avellino. Invocate de anchetatori sunt două meciuri susținute de Avellino, cu Modena și cu Reggina, din sezonul 2013-2014 al Seriei B. 

Inițial, Izzo a primit o suspendare de 18 luni și o amendă de 50 000 euro, dar după decizia Curții de Apel aceasta a fost redusă la 6 luni iar amenda la ”doar” 30 000 euro. Antonio de Rensis, avocatul fotbalistului, spera la o pedeaspă și mai mică - de maxim 3 luni. 

"A fost un an greu, un an în care am suferit foarte mult. Dar nu mi-a fost niciodată frică, am fost întotdeauna încrezător în onestitatea mea și nu m-am oprit niciodată din a lupta pentru adevăr", a scris Izzo pe contul său de socializare după anunțarea verdictului. Jucătorul în vârstă de 25 de ani a fost chemat în noiembrie anul trecut la echipa națională, dar nu a putut onora convocarea din cauza anchetei. 

Izzo (Foto: genoacfc.it)  și Genoa se pot gândi acum în liniște la noul sezon - echipa antrenată de Ivan Juric a scăpat pe ultima sută de metri de retrogradare. Înaintea ultimei etape, Genoa e pe locul 16, cu 36 de puncte - cu cinci peste primul loc retrogradabil, ocupat de Crotone. Palermo și Pescara sunt celelalte două echipe care vor juca în Serie B din sezonul viitor. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi