A sfârşit împuşcat de poliţie cu un pistol cu electroşocuri. E drama unui fost fotbalist de la Manchester City

Dalian Atkinson a fost un jucător iubit în Anglia. Reuşitele sale şi pasele de manual, dar şi ataşamentul pentru culorile cluburilor unde a jucat au fost mult apreciate de către suporterii englezi. Retras din activitate în 2001 de la Jeonbuk Motors (Coreea de Sud), Atkinson a supravieţuit acum câţiva ani în urma unui grav accident de maşină. Acum însă, medicii nu au mai putut face nimic pentru el după ce a fost doborât cu un pistol cu electroşocuri de către poliţişti. Aceştia au fost solicitaţi de urgenţă la locuinţa fotbalistului în plină noapte pentru "siguranţa unei persoane", aşa cum au declarat, oficial, ofiţerii sosiţi la faţa locului. Aceştia nu au vrut să-l omoare pe fostul fotbalist, dar intensitatea electroşocurilor a fost mult prea mare şi inima i-a cedat - a făcut stop cardio-respirator. 

Atkinson s-a stins sub privirile părinţilor lui aflaţi în casă. Ernest şi Gloria Atkinson au povestit că fiul lor era foarte nervos şi avea o stare de agitaţie foarte mare. A fost luat pe sus şi scos afară în stradă. Pentru că nu se potolea, un poliţist a scos pistolul cu electroşocuri, iar Dalian Atkinson s-a prăbuşit pe asfalt. 

Nu ştiu dacă era beat sau drogat, dar era foarte supărat şi agitat.Ultimul lucru pe care mi l-a spus a fost "Nu te mişca!", înainte ca poliţia să intre în casă. Eram speriaţi, dar nu noi am sunat la poliţie. A făcut-o altcineva. L-au scos afară şi am văzut apoi o lumină, ca un flash,

---a povestit tatăl fostului fotbalist

Vestea i-a surprins pe vecinii săi, care îl ştiau un om liniştit, calm şi foarte atent cu copiii, alături de care deseori juca fotbal în faţa casei sale. Poliţia a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă ofiţerii chemaţi la faţa locului au luat măsurile corecte în acest caz.

Atkinson a jucat in cariera lui la Ipswich, Sheffield Wednesday, Real Sociedad, Aston Villa, Fenerbahce, Manchester City sau Al-Ittihad. A marcat în succesul lui Aston Villa din finala Cupei Ligii Angliei din 1994. 

Foto: thesun.co.uk

https://www.thesun.co.uk/news/1614199/dalian-atkinsons-dad-anguished-cries-as-he-revealed-his-son-turned-up-at-his-home-drunk-before-being-tasered-to-death-by-police/

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi