A scos ”fum pe nări” si FIFA nu-l mai vrea ambasador! Cât a încasat Maradona pentru un meci în Rusia

Diego Maradona a rescris istoria fotbalului și este considerat unul dintre cei mai buni jucători din toate timpurile, dacă nu cel mai bun. Legenda din fotbal a argentinienilor este și acum în centrul atenției atunci când se află în tribunele unui stadion. Preferatul șefului FIFA, Diego (foto: sports.ndtv.com) a fost prezent la toate meciurile jucătorilor lui Jorge Sampaoli de la Mondialul din Rusia și a făcut spectacol în loja sa. 

Și alte staruri au fost invitate să urmărească meciurile de la Mondialul din Rusia, dar nu s-au dat în spectacol. Prin acest gest, FIFA a urmărit creșterea popularității sportului rege în țări slab dezvoltate, pe de o parte, iar pe de altă parte Infantino a dorit să ”îmbine” în cel mai plăcut mod trecutul cu prezentul..

Așa se face că nume ca Ronaldo, Carlos Valderrama, Carles Puyol, Iker Casillas, Xavi sau Samuel Eto'o au fost invitați și ei să urmărească din tribune meciurile din Rusia. Dar niciunul dintre ei nu au monopolizat atât de mult atenția ca Maradona, care a făcut toate nebuniile posibile: le-a arătat degetul mijlociu fanilor Nigeriei (foto: mid-day.com), a fumat trabuc în loja sa, iar nopțile le-a ”îmbibat” în alcool.

Potrivit unor informații ale presei internaționale, FIFA i-a plătit legendei Argentinei nu mai puțin de 10.000 de lire sterline  (11.300 de euro) pentru prezența sa în tribnune la un meci. De asemenea, i-a asigurat toate celelalte cheltuieli legate de călătorie și cazarea la hotel. Se spune că, acum, șefii FIFA își mușcă mâinile de necaz pentru atât de mulți bani cheltuiți cu Maradona, devenit o figură scandaloasă la Mondial.

După victoria cu Nigeria, care i-a trimis pe argentinieni în optimi, lui Maradona i s-a făcut rău (captură foto: youtube) și a avut nevoie de intervenția medicilor. Dar se spune că starea acestuia ar fi survenit în urma consumului exagerat de vin cu puțin timp înainte de meci.

FIFA are toate motivele să fie nemulțumită de comportamentul lui Diego (57 de ani) și, conform englezilor de la Telegraph, forul mondial al fotbalului se gândește serios să-i retragă titlul de ”ambasador”. Președintele Gianni Infantino și-a dorit ca legenda argentinienilor să atragă în cu totul alt mod atenția asupra turneului final, nu să devină personajul negativ al competiției din Rusia. 

Messi, asemuit cu un personaj de desene animate în presă

Messi a jucat rolul unui fals 9 contra Franței în optimi, dar schimbarea nu a produs rezultatul dorit. Maradona i-a luat din nou apărarea starului Barcelonei (foto: sportpictures.eu) și a dat vina pe tactica selecționerului Jorge Sampaoli. 

Messi a devenit subiect de glume în presa din Argentina, el fiind asemuit cu un celebru personaj comic de desene animate al sud-americanilor numit Patoruzú. 

"L-am văzut foarte singur pe Messi, departe de poartă. Dacă l-au pus să joace ca număr 9, tot el trebuia să și finalizeze. Poate că ne-am înșelat cu privire la banca naționalei..Francezii l-au ținut bine, nu putea câștiga niciun duel. Totul a fost previzibil. Nu avem o echipă omogenă, consistență. Se vedea după primul 11 că Pavon, Messi și Di Maria trebuiau să atace. Dar ei nu sunt atacanți de careu!..Trebuia un număr 9. Vorbim mai mult despre Patoruzú decât despre Lionel Messi..., a declarat Maradona, apropo de glumele ziariștilor pe seama lui Messi. 

Nu se știe dacă Maradona va mai continua să vizioneze meciurile de la Campionatul Mondial din tribune, mai ales după ce FIFA s-a supărat după ieșirile lui necontrolate în timpul meciurilor Argentinei. Maradona a spus că așteaptă acum ca la națională să vină alți jucători, care să readucă Argentina acolo unde îi este locul. Următorul mare turneu este Copa America, vara viitoare. 

"Trebuie să ne îndreptăm atenția asupra tinerilor jucători. Să trecem peste lucrurile bune pe care le-au făcut acești băieți și să încercăm să alcătuim o altă națională, mai puternică. Trebuie să reaprindem focul sacru care, uneori, pare să lipsească Argentinei”, a încheiat Maradona (foto: sportingnews.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi