A scăpat de dependență și acum conduce o afacere! Secretul femeii

Americanca Mary Frazer a fost la un pas să piardă totul din cauza dependenței sale de jocurile de noroc. A scăpat însă la timp de ”boala” care i-ar fi distrus familia. Mamă a 8 copii, Mary a devenit conștientă de ce va urma dacă va continua așa în 2014, când s-a auto-suspendat de la casele de pariuri unde avea conturi. În momentul în care a luat această decizie radicală știa toate cazinourile din Illinois, dar și unde era amplasat fiecare terminal de sloturi, după cum ea singură a recunoscut. 

La puțin timp după ce s-a auto-exclus, femeia a pus bazele (împreună cu câțiva prieteni) asociației Gamblerilor Anonimi - un grup pe lângă Biserica Metodistă din Murphysboro (de rit protestant) și militează acum pentru introducerea noțiunii de auto-excludere pe site-urile și în locațiile tuturor organizatorilor de jocuri de noroc din Statul american. Ea a raportat deja noi cazuri ale unor jucători care au cerut sprijinul organizației. 

Americanca Mary Frazer, pozând mândră cu cererea de auto-excludere în mână. (foto: thesouthern.com)

De asemenea, Mary a cerut înființarea unui departament special în cadrul poliției care să-i supervizeze pe cei care au cerut auto-excluderea. Astfel, spune ea, s-ar putea evita momentele neplăcute când cei care au depus astfel de cereri (dar care continuă să joace) sunt dați afară din cazinouri sau celelalte săli de joc de către polițiștii și ofițerii de securitate. ”Cei mai mulți dintre aceștia nu se vor întoarce, pentru că nu vor să se facă de rușine. Dar mai sunt destui care continuă în prostia lor”, spune Mary Frazer. Un raport al autorităților a scos în evidență faptul că cererile de auto-excludere au devenit tot mai numeroase. Asta și datorită muncii celor din grupul Gamblerii Anonimi. 

"Înscrierea într-un program de auto-excludere este o formă de a cere ajutor. Majoritatea oamenilor care se luptă cu dependența nu caută întotdeauna ajutor extern și aici este esențial ca oamenii de știință, furnizorii de servicii medicale și factorii de decizie să înțeleagă ce-i motivează pe acești oameni care solicită asistență”, a declarat Glenn Christenson, președintele Centrului Național pentru Joc Responsabil din Illinois. 

Mary, un model pentru americani

Mary Frazer (foto: thesouthern.com) reprezintă acum un exemplu pentru asociațiile din întreaga țară care au ca scop ajutorarea dependenților de jocuri de noroc. Christine Reilly, Director în cadrul Centrului Național pentru Joc Resposabil din Massachusetts, a declarat că auto-excluderea ar putea fi folosită ca parte integrantă a terapiei dedicată dependenței - o abordare care include, în același timp, tratament medicamentos și consiliere psihologică. "Pe baza a ceea ce știm până acum, poate fi eficient pentru oameni. Dar nu pentru toți..Iar din acest punct de vedere nu trebuie să avem mari așteptări de la asemenea programe", a spus Reilly. 

DESCOPERĂ TOP5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE!

Și cu sprijinul lui Mary Frazer, Consiliul pentru Jocuri de Noroc din Illinois a înaintat autorităților locale mai multe propuneri privind persoanele care solicită auto-excluderea de la casele de pariuri. Gene O'Shea, directorul programului de auto-excludere al statului, a declarat că procesul de aprobare va dura ceva timp. Asta după ce adoptarea măsurilor impuse de către Stat a durat aproape doi ani. 

Din 2002, când a fost promulgat pachetul de măsuri cu privire la politica de auto-excludere, un număr de aproximativ 12.700 de americani au completat astfel de cereri pentru un număr de 10 cazinouri ale statului. De atunci, poliția a efectuat 4.317 arestări și a confiscat 1.958.293,43 dolari de la persoanele care s-au auto-exclus. Chiar săptămâna trecută, polițiștii au arestat o femeie care a abandonat un premiu de 16.000 dolari - câștigați la Casino Queen. Ea s-a întors apoi la acel cazino, moment în care a fost săltată și dusă la secție. Cel mai mare premiu confiscat de autorități a fost de 23.000 dolari, la începutul acestui an, de la o persoană rămasă anonimă. 

Carbondale, o localitate aflată în apropiere de Murphysboro (orașul natal al lui Mary Frazer) a încasat în ultimul an, de pe urma a 88 de terminale video, nu mai puțin de 3,016 milioane dolari! Asta în vreme ce sloturile din Murphysboro (39 la număr) au ”mâncat” 1,328 milioane dolari. Du Quoin, un alt orășel din Illinois, a înregistrat în 2016 câștiguri de 1,785 milioane dolari de pe urma celor 48 de terminale. 

Primarul din Murphysboro, Will Stephens (foto: murphysboro-il.gov) a declarat că el nu a auzit nimic de faptul că jocurile de noroc ar reprezenta o problemă în oraș. "Deși jocurile de noroc aduc anumite provocări pentru persoanele cu dependență, consiliul municipal nu a auzit sau înregistrat plângeri legate de această activitate”, a declarat Stephens, care a lăudat-o pe femeia care a ales să se auto-excludă de la toate casele de pariuri.

O mică afacere i-a schimbat viața femeii

”Cred că Mary Frazer este pe drumul cel bun. Acest lucru îi va permite să stabilească altfel de relații acum cu acei proprietari de afaceri și care îi vor permite să își îndeplinească mai bine obiectivul - acela de a-i ajuta și pe alții. De asemenea, și cu ajutorul ei pot fi depistați și identificațimai repede jucătorii care manifestă dependență față de jocurile de noroc”, a mai spus primarul din Murphysboro. 

Acum, că a scăpat de jocurile de noroc, Mary Frazer s-a reorientat și câștigă bani de pe urma unei mici afaceri, pe care a dezvoltat-o împreună cu soțul ei. Ei oferă plimbări și alte metode de recreere pentru persoanele care nu dispun de mijloacele necesare petrecerii timpului liber. Mai nou, la firma lui Mary apelează și familiile care nu au mașini proprietate personală și care doresc să ajungă la timp dimineața la servici. ”Acum, casa mea înflorește! Toată lumea e fericită, iar noi ne creștem în liniște copiii, departe de orice tentații”, a încheiat femeia care a scăpat singură de dependența de jocuri de noroc. 

Pariurile trebuie tratate doar ca un joc de noroc pe care să îl joci responsabil! Nu aloca mai mult de 10% din venitul lunar acestei activități! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi