A scăpat de acuzațiile de blat și acum vrea 1 milion de euro despăgubiri!

Ibrahim Kargbo a fost implicat într-o anchetă făcută de șefii fotbalului din Olanda și care a vizat mai multe persoane implicate în mafia pariurilor. Fotbalistul din Sierra Leone a jucat la Charleroi și FC Brussels până să se transfere la Willem, echipa din Eredivisie la care a jucat între 2006 și 2010. 

În vârstă de 35 de ani, Kargbo (foto: nu.nl) joacă acum pentru necunoscuții de la Dulwich Hamlet Football Club - o echipă ce activează într-o ligă regională din sud-estul Angliei numită Bostik League. În 2015, an în care s-a mutat în Marea Britanie, fotbalistul a fost acuzat că a trântit mai multe meciuri pe vremea când juca în Eredivisie și a fost nevoit să facă naveta o perioadă în Olanda pentru a răspunde la întrebările anchetatorilor. 

De curând, Kargbo a fost anunțat de șefii KNVB (Federația de fotbal din Olanda) că din lipsă de probe el nu mai aeste urmărit penal pentru acuzațiile care i s-au adus. Acum, el și-a mandatat avocatul să dea în judecată federația olandeză, pe care o acuză că ”i-a ucis” cariera. În plus, fotbalistul din Sierra Leone (foto: wellingunited.com) intenționează să solicite șefilor KNVB o sumă imensă drept despăgubire. Potrivit unor informații ale presei olandeze, fotbalistul vrea 1 milion de euro pentru prejudiciile aduse ”imaginii” sale. 

"Avocatul meu trebuie să se asigure că KNVB îmi curăță numele și că primesc compensații serioase. Ei mi-au ucis caroera și trebuie să plătească pentru asta!", a declarat Kargbo celor de la Brabants Dagblad. El a jucat în total 113 meciuri în Eredivisie pentru Willem și a fost acuzat că a ținut legătura prin intermediul unor emailuri cu Wilson Raj Peruma, un tip condamnat în Singapore pentru meciuri aranjate la pariuri. 

Din momentul în care a fost acuzat oficial, Kargbo a insistat asupra faptului că nu este vinovat. Acum, el jubilează după verdictul procurorilor. "Nu m-am temut niciodată de rezultatul anchetei. Știu ce am făcut în perioada în care am jucat la Willem", a spus jucătorul din Sierra Leone. 

Comisia de integritate a KNVB (foto. knvb.com) a ajuns la concluzia că meciul dintre FC Utrecht și Willem (1-0), disputat pe 9 august 2009, a fost aranjat la pariuri. Vizate au mai fost duelurile Ajax-Willem (4-0) pe 17 octombrie 2009 și meciul cu Feyenoord (1-0) de pe 19 decembrie 2009 - ambele considerate blaturi. 

În urma faptului că s-a încetat urmărirea penală împotriva lui Kargbo, Procuratura Generală din Olanda a solicitat modificarea legislației. Astfel, s-a cerut în mod expres ca aceste fapte să fie incluse în mod explicit în dreptul penal - acest lucru ar face mult mai ușor să se descopere blaturile la pariuri din competițiile sportive. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!