A mințit că are nevoie de bani pentru fiica sa bolnavă. Verdictul judecătorului

Un bărbat, tată a doi copii, a folosit o declarație bancară falsă pentru a obține un împrumut. El a susținut că are nevoie de bani pentru a cumpăra, printre altele, un scaun cu rotile performant pentru fiica sa cu dizabilități. În realitate, el vroia să folosească banii pentru a-și alimenta dependența față de jocurile de noroc. Un tribunal l-a găsit vinovat și l-a condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare. 

În vârstă de 29 de ani, Gareth White a pledat vinovat în fața unui tribunal din Dublin care a formulat cinci capete de acuzare împotriva lui. În urma anchetei s-a stabilit că bărbatul a făcu tprima dată asta în 2016. De asemenea, el a pledat vinovat pentru că a folosit o declarație falsă pentru a achiziționa șapte telefoane în numele unei afaceri inexistente în Three Ireland (în 2015). 

În pronunțarea sentinței, judecătorul Karen O'Connor a spus că White are o dependență serioasă de jocuri de noroc. Ea s-a declarat surprinsă de metoda de a achiziționa acele telefoane, declarând că acțiunea nu denotă un geniu criminal, deși totul a fost premedidat. De pe aceste telefoane el a sunat cu disperare la societățile de creditare pentru a afla cât mai repede cu ptință un răspuns la cererile sale. Apelurile nenumărate de acest gen au stârnit suspiciuni, astfel că oamenii legii au intrat pe fir.  

În motivarea deciziei, judecătorul a spus că Gareth White a manifestat "un grad ridicat de disperare" în legătură cu împrumuturile pe care le-a solicitat. L-a condamnat astfel la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare, dar cu condiția unei probațiuni de 12 luni - timp în care el nu are voie să se mai ocupe cu lucruri necurate.

De asemenea, White a fost obligat să se abțină de la jocurile de noroc și să stea departe de casele de pariuri și de alte genuri de jocuri de noroc. Totodată, el a fost obligat să urmeze cursurile organizate de Gamblers Anonymous, o organizație care se ocupă de jucătorii cu probleme. 

"Realitatea este că sumele pe care le-a solicitat ca împrumut îi erau necesare pentru a-și plăti datoriile legate de jocurile de noroc", a spus un ofițer bancar în cadrul investigațiilor. Bărbatul mai avea 908 euro datorie de câțiva ani, neachitați către o altă linie de credit. De asemenea, acuzatul are o condamnare anterioară pentru trimiterea unui mesaj telefonic indecent.

Avocatul Tom Neville l-a apărat pe White spunând că el este un om bun și că urma să sufere o intervenție chirurgicală la inimă în viitorul apropiat. Acesta a mai declarat că inculpatul a luat măsuri pentru a-și rezolva dependența față de jocurile de noroc. Ulterior, un raport de probațiune l-a plasat pe bărbat în categoria celor cu risc moderat de recidivă.  

Bărbatul nu a avut deloc o viață ușoară. Mama sa a murit pe când el avea doar doi ani, iar când era adolescent a fost încurajat de cei din anturajul pe care îl frecventa să facă lucruri mai puțin ”ortodoxe”. Apoi, White a trecut prin clipe de groază - a stat doi ani de zile în spital după ce a fost implicat într-un tragic accident de motocicletă, în urma căruia cel mai bun prieten al lui a murit. Iar avocatul a adus probe că al său client a rămas cu sechele pe viață de atunci. Toate aceste informații l-au impresionat pe judecător, care a hotărât să-i mai acorde o șansă prin pronunțarea pedepsei cu suspendare. 

Pariați responsabil! Nu investiți mai mult de 10% din venitul lunar în jocurile de noroc! Nu uitați că nu se poate trăi din această activitate! În cazul în care aveți probleme, nu ezitați să apelați la jocresponsabil.ro! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi