A jucat 14 ani în Premier League. Acum riscă închisoarea pentru blaturi la pariuri!

14 ani a jucat în Premier League, după care în 2015 s-a transferat în Suedia la AIK Stockholm. Aici a jucat doar 23 de meciuri și a dat două goluri până să se despartă de suedezi, în vara anului trecut. De atunci, nigerianul Dickson Etuhu este jucător liber de contract și poate semna cu orice echipă. Numai că nu prea a avut oferte. Iar cu ultimul scandal, nici nu are șanse să mai joace!

Fost jucător la Manchester City, Norwich, Fulham și Blackburn, Etuhu (foto: facebook) este anchetat de poliția suedeză pentru apartenența la un grup mafiot care se ocupă cu meciurile aranjate pentru pariuri! Presa din Siedia scrie că anchetatorii au ajuns să chestioneze acum foști colegi de-ai nigerianului de la Man City, Sunderland și Fulham pentru a ajunge la capii grupării care sunt suspectați de aranjarea unor meciuri din mai multe campionate ale Europei. 

Chemat și el să dea cu subsemnatul de polițiștii suedezi, Dickson Etuhu a negat implicarea în blaturile pentru pariuri. Iar ultima dată el a trebuit să dea răspunsuri vizavi de un meci suspendat în luna mai între IFK Goteborg și AIK Stockholm. PariuriX a scris atunci pe larg despre acest subiect. Meciul a fpst suspendat atunci după ce veteranul din poarta lui AIK, Kenny Stamatopoulos (foto: facebook) s-a dus la poliție să a declarat că a fost abordat de un fost coechipier pentru a participa la aranjarea meciului. 

Iar autoritățile suedeze îl suspectează pe nigerianul Etuhu că el este cel care l-a contactat atunci pe Stamatopoulos. Portarul a dezvăluit atunci și suma uriașă care i s-a oferit ca să intre în jocul ”murdar”- undeva la 180.000 lire sterline! The Times scrie că fostul jucător cu ștate vechi în Premier League a fost audiat ore bune, dar că el nu a fost arestat. 

Autoritățile din Suedia au înființat o unitate specială pentru a combate criminalitatea organizată în domeniul sportului. Iar federația de fotbal e parte integrantă a acestui organism. Procurorii vor anunța luna viitoare acuzațiile oficiale și dacă cei suspectați vor fi arestați. Cap de listă ar putea fi Etuhu, despre care secretarul general al Federației de Fotbal din Suedia a declarat că ”a oferit o sumă foarte mare de bani, în timp ce folosea amenințări voalate".

Presa din Grecia a scris atunci despre gestul lui Stamatopoulos de a deconspira blatul la pariuri. (foto: facebook)

"Au fost informații despre bani mulți oferiți, dar și anumite amenințări concrete. Circumstanțe speciale care m-au convins că acel meci nu se poate juca. Acum trebuie să-l protejăm pe acest portar (nn - Kenny Stamatopoulos). Ce s-ar fi întâmplat dacă acesta ar fi făcut o greșeală atunci?...El a fost foarte important pentru meci, cât și pentru reputația fotbalului din țara noastră”, a declarat secretarul general al Federației de fotbal din Suedia, Hakan Sjostrand, pentru The Times. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi