A făcut un blat pentru 350 dolari și a fost amendat cu 5.000 de dolari!

Foarte mulți dintre specialiști îl consideră pe Barton Louis Cockburn unul dintre cei mai buni jochei din ultima vreme. E puțin probabil ca el să mai apară curând în curse după ce a pledat vinovat în fața unui tribunal la trei acuzații de aranjare la pariuri a unor curse. Autoritățile din Australia au fost de părere că Barton subminează încrederea în sport, iar închisoarea ar putea fi ”o opțiune” pentru el.

Pe de altă parte, avocatul acestuia (foto: sunshinecoastdaily.com.au) a sugerat că ar trebui să se facă distincție între o persoană amatoare de jocuri de noroc și una care aranjează curse. Totuși, Barton a pledat vinovat încă de la începutul ședinței în fața Curții din Brisbane pentru trei acuzații. Iar una dintre ele s-a referit la aranjarea unei curse din cadrul unei reuniuni în Brisbane, pe 4 noiembrie 2016. 

El a fost acuzat că a făcut schimb de informații cu un alt concurent, Michael Kevin Grant, care s-a confruntat și el cu trei acuzații de aranjare a unor curse. De altfel, a și fost amendat cu 1300 de dolari. În ceea ce-l privește pe Barton Louis Cockburn, acesta a confirmat că a jucat ”murdar” în cadrul unor reuniuni la Albion Park Racing Club pentru a câștiga marele premiu. Tot aici l-ar fi corupt și pe un al treilea concurent, Dayl Raymond March.

Potrivit magistraților, Barton i-a spus acestuia la telefon ce are de făcut ca să-l ajute să câștige cursa și cum să atragă de partea lor și un alt concurent. 

PARIAZĂ PE CURSE DE CAI LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!

Convorbirile telefonice au intrat în posesia procurorilor care au dezvăluit, însă, că Barton a fost curat până atunci - el nu a mai fost niciodată implicat până acum în vreun scandal de aranjamente la pariuri. Până în 2012, Barton Cockburn s-a aflat în top trei al celor mai buni jochei din Queensland. Avocatul apărării, Andrew Hanlon a spus că nu este neobișnuit ca aceștia să discute tactici înaintea curselor. El a declarat în fața judecătorilor că clientul său are remușcări și că nu merită să fie trimis la închisoare. 

În justificarea pledoarei sale, Hanlon a adus în discuție și banii pe care i-a câștigat cleintul său în urma unei curse - ”aproape 350 de dolari”. O sumă mică pentru un verdict cu închisoarea. Acuzațiile cu care s-a confruntat jockeul se lasă de obicei, conform codului penal din Australia, cu 10 ani în spatele gratiilor. A scăpat ca prin urechile acului după ce a beneficiat de clemența curții, care a făcut referire la trecutul ”curat” al lui Barton. În schimb, el va trebui să plătească o amendă de 5000 de dolari.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!