A făcut blat echipa lui Rednic în ultima etapă cu Kortrijk? Ce spun belgienii

Echipa lui Rednic avea nevoie de victorie ca de aer în ultima etapă a sezonului regulat din Belgia pentru a se salva de la retrogradare. Aflaţi pe ultimul loc în clasament, cu 21 de puncte, la două în spatele penultimei clasate - Westerlo, cei de la Mouscron se salvau de la retrogradare cu o victorie pe terenul lui Kortrijk. Ceea ce s-a şi întâmplat, echipa antrenată de Mircea Rednic învingând cu 2-0. Mahmoud şi autogolul lui Kovacevic au adus marea fericire pe banca oaspeţilor. Ultimul gol din dreptul oaspeţilor a ridicat multe semne de întrebare...Astfel că poliţia belgiană a declanşat o anchetă, suspectându-i pe jucătorii gazdelor că au trântit meciul pentru ca cei de la Mouscron să scape de liga a doua. 

Agenți ai compartimentului "Fraudă și Fotbal" au descins la sediul clubului Kortrijk și i-au audiat pe fotbaliști și pe oficiali cu privire la unele faze suspecte din meciul care a avut loc duminica trecută."Un autogol al lui Kovacevic și o defensivă nesigură a gazdelor le-au permis celor de la Mouscron să-și salveze pielea, un rezultat pe care managerul clubului Westerlo, Herman Wijnants, l-a considerat suspect", scrie presa belgiană. Învinsă de Genk acasă cu 4-0, Westerlo a a retrogradat după ultima etapă a sezonului regulat, cu un punct în spatele lui Royal Excel Mouscron!!


Cei de la Kortrijk au reacţionat imediat după ce presa belgiană a scris despre un posibil blat în meciul cu echipa lui Rednic. "Kortrijk se delimitează de orice formă de fraudă și va coopera cu autoritățile dacă există informații concerte în acest caz", au anunţat şefii clubului care a terminat sezonul regulat pe locul 10.

Clubul la care antrenează Rednic, Mouscron este controlat de un controversat impresar israelian, Pini Zahavi, prin fondul de investiții "Gol Football Malta LTD" care îi aparține. Conform celor de la gsp.ro, clubul belgian apare în dosarul Football Leaks în cazul transferului fundașului Cristian Manea de la Viitorul la Apollon Limassol şi mai apoi la Mouscron - fotbalist pentru care Hagi a plătit un comision de 1 milion de euro la o sumă de transfer de 2,5 milioane de euro. 

 

Foto: Ştefan Constantin / Sportpictures.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi