A dat în vileag un blat pentru pariuri. Acum îi pare rău că a făcut asta!

"Dacă cedezi primul set, îți dau 2.000 de euro. Pe urmă, poți să câștigi meciul!”. Așa i s-a adresat Alexandros Jakupovic în 2015 adversarului său din meci, Oliver Golding. Ancheta demarată după ce Golding a povestit la poliție întâmplarea s-a terminat cu suspendarea pe viață a fostului jucător de tenis născut în Grecia. Iar pedeapsa finală a primit-o după ce Jakupovic a nesocotit pedeapsa inițială, de 10 ani în afara fenomenului.

Unitatea de Integritate pentru Tenis (TIU) a stabilit clar pedeapsa, dar el a continuat să apară în diverse competiții minore. Fapt care i-a atras suspendarea pe viață, fără niciun drept de apel. Problema ridicată acum de șefii tenisului mondial e că nimeni nu l-a ajutat în acele momente pe denunțător. Mai mult, nimeni nu s-a întâlnit cu el ca să-i spună la ce va urma. Ulterior, el a primit o copie a declarației sale originale și a aflat de decizia luată împotriva lui Jakupovic de la cunoscuții săi. 

”Cuvintele mele n-au fost puse la îndoială de avocați niciodată. Dar eu m-am simțit puțin vinovat de faptul că l-am raportat autorităților pe adversarul meu. Desigur, astfel de gesturi reprezintă un mare pericol pentru tenis și trebuiesc eliminate. Iar din punctul ăsta de vedere cred că am făcut bine. Dar este un proces extrem de dificil prin care trebuie să treci”, a declarat britanicul Oliver Golding.

Experiența prin care a trecut îl bântuie și acum pe sportivul britanic. Nu știe dacă are puterea să reacționeze la fel și în viitor. El îi sfătuiește pe toți jucătorii care se gândesc să aranjeze meciuri la pariuri să renunțe la acest ”obicei”. "Dacă s-ar fi întâmplat din nou, m-aș gândi: Doamne, trebuie să trec prin asta din nou!". Cu siguranță, nimănui nu-i face plăcere asta”, a mai spus Golding. 

Ca răspuns la declarațiile jucătorului britanic de tenis, cei de la TIU declarat pentru ITV News că depun toate eforturile pentru a proteja anonimatul oricărui jucător care denunță un blat la pariuri. 

Marile case de pariuri din Marea Britanie spun că parierea "live" pe tenis a înregistrat cea mai rapidă creștere de pe piața online. Ca exemplu, cei de la Coral au dezvăluit că se pariază live pe nu mai puțin de 33.000 de meciuri de tenis! pe de altă parte, TIU a anunțat că cele mai multe cazuri de corupere au fost înregistrate în ultimele 12 luni pe evenimente din tenis. Conform ultimelor informații, aproape jumătate din numărul tuturor alertelor de meciuri suspecte înregistrate în ultimul trimestru din acest an au provenit din ”sportul alb”. 

Konstantinos Mikos fost primul jucător grec de Cupă Davis din acest an suspendat pe viață pentru aranjamente la pariuri. Imediat după anunțarea deciziei, el a declarat în presă că dovezile împotriva lui erau neglijabile: câteva pariuri pe două conturi de tenis și un mesaj ttip sms pe telefonul mobil înter el și Jakupovic pe seama unui meci. ”Mici glumițe”, așa cum a spus Mikos, care e convins că cei care acceptă să facă asta sunt jucătorii cei mai ”săraci” din competiții. 

Acesta a dezvăluit faptul că i s-a întâmplat și lui să fie abordat de două ori la același turneu, în Bulgaria, dar a preferat să refuze și, în același timp, să nu anunțe oficialii turneului. Acum îi pare rău că n-a făcut-o, pentru că a devenit el ”țapul ispășitor”. 

Ei cheltuiesc foarte mulți bani, încât la un moment dat trebuie să justifice aceste cheltuieli. TIU trebuie să prezinte anumite rezultate, dar de cele mai multe ori cei implicați în aceste meciuri sunt necunoscuți. Asta pentru că numele mari din teni sunt de neatins..Nu este corect, dar cineva poate înțelege acest lucru până la urmă”, a conchis Konstantinos Mikos.  

Potrivit Federației Internaționale de Tenis, din cei 14.000 de jucători care participă la evenimente profesioniste, 7.000 nu câștigă nici măcar un dolar ca premiu.

(credit foto: itv.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!