A câştigat o mână de 3.000.000 de dolari, la poker. Unul dintre eroi povesteşte cum s-a desfăşurat acţiunea

Brian Rast, unul dintre cei mai mari jucători de cash din istoria pokerului, a dezvăluit luna aceasta, într-un interviu audio pentru cardplayer.com, că a câştigat un pot de 3.000.000 de dolari. Mâna a avut loc într-un high roller privat, departe de camerele de filmat.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI TARI EVENIMENTE!

Pe lângă turneele şi mesele cash care sunt acoperite de principalele televiziuni de profil, în lumea pokerului există şi camere private, unde cei mai buni dintre profesionişti evoluează cap la cap cu jucători recreaţionali cu milioane sau miliarde în bancă. Pasionaţi de poker, aceştia  din urmă (oameni de afaceri, în general) vor să se relaxeze şi să îşi testeze skillurie împotriva celor mai buni din branşă; chiar dacă de obicei pierd sume impresionante, nu renunţă foarte uşor la această pasiune, convinşi că au date suficiente pentru a concura la un nivel înalt. Uneori, există şi cazuri în care profesioniştii sunt "subordonaţi" de aceşti oameni de afaceri care privesc pokerul ca pe un simplu hobby. Se spune, de exemplu, că Tom Dwan ar fi pierdut în Macau (el s-a stabilit acolo în ultimii ani, evoluând la high roller-uri private, după un run nu prea bun la mesele cash din SUA) un pot de 20 de milioane de dolari. Detalii despre învingătorul acelui pot nu există, însă pe forumurile de specialitate a "scăpat" informaţia că Dwan şi adversarul său ar fi prins amândoi set din flop, astfel că s-a ajuns la un pot de o valoare astronomică.

Revenind la subiectul articolului nostru, Rast a dezvăluit, la finalul $50,000 Aria high roller event, din februarie 2017, unde a câştigat $772.800, că a avut parte de curând de cel mai mare pot din cariera sa. Americanul a protejat identitatea adversarului, rezumându-se să spună despre acesta - pe care l-a numit "Sherman" - că este un jucător chinez recreaţional extrem de agresiv. 

Iată cum s-a desfăşurat mâna, aşa cum reiese din povestirea lui Rast: la un nivel de blinduri de 2.000$/4.000$ (no limit hold'em) Sherman se afla în small blind, Rast în big. Primul deschide cu un 3xBB, iar Rast, din poziţie, apelează la un re-raise, cu K treflă - K cupă în mână. Oponentul doar plăteşte, iar pe un flop J treflă - 7 treflă - 4 cupă, bate în masă (check). Omul nostru mizează pe un C-bet şi, spre surprinderea sa, vede că Sherman nu se mulţumeşte doar cu un call. Face check-raise pentru un număr de fise egal cu potul. În astfel de situaţii, Brian Rast recunoaşte că mişcarea sa standard era să dea doar call, speriat probabil de o pereche de aşi sau de un set completat, însă, având în vedere că oponentul juca extrem de agresiv, a decis altceva: three bet, astfel încât fie îl va arunca pe adversar, fie va aduna informaţii suplimentare despre mâna celuilalt. Răspunsul asiaticului a fost unul total neaşteptat: four-bet all-in pentru aproape 400 de blinduri. După minute bune de gândire, Rast a dat un call controversat, potul ajungând la ceva mai mult de 3.000.000 de dolari. Spunem că decizia lui Rast a fost una discutabilă pentru că el însuşi recunoaşte că, împotriva unui oponent "clasic", nu ar fi plătit. Pentru că mutările indicau clar o mână monstru, astfel că existau şanse foarte mari ca el să plece în spate, cu puţine outsuri la dispoziţie să întoarcă procentele în favoarea sa. Dar americanul îşi studiase adversarul extrem de bine şi observase foarte clar că mâinile mari le joacă extrem de pasiv, fiind interesat să întindă capcane. În schimb, draw-urile erau jucate de către acesta cu o agresivitate vecină cu nebunia, astfel că, după toate probabilităţile, Sherman nu deţinea aşi sau set. În cele din urmă, gândindu-se probabil şi la faptul că deţin un runner-runner de culoare, Rast a decis să plătească. Sherman a întors 5-6 offsuited, pentru un semi bluff (draw de chintă), astfel că Brian pleca mare favorit (2/1 - 67%-33%). Din fericire pentru Rast, dealer-ul a întors pe turn 4 şi pe river 9, astfel că perechea de popi a rezistat, oferindu-i americanului cel mai mare pot din cariera sa. 

Fără îndoială, cei mai mulţi dintre noi ar fi renunţat la mâna lui Brian, având în vedere cum s-a desfăşurat acţiunea şi suma imensă pusă în joc. Dar el a luat decizia corectă, bazându-se pe faptul că îşi citeşte aproape de fiecare dată perfect opozantul. Astfel, Rast a demonstrat încă o dată că e printre cei mai buni din lume la cash, suma de $19.918.192 câştigată în întreaga carieră (e al 10-lea jucător din toate timpurile în ceea ce priveşte banii încasaţi) venind ca o consecinţă firească a calităţilor incredibile pe care le deţine. Graţie celor $772.800 câştigaţi la Aria high roller event el are şanse uriaşe să termine al 7-lea an la rând cu profit de peste 1 milion de dolari din premii.

$ 7.525.000 dolari e premiul cel mai mare câştigat de Rast în întreaga carieră, la un turneu. El l-a obţinut în 2015, după ce s-a impus la Super High Roller Bowl, desfăşurat în Las Vegas (Nevada) - foto sus -.    

În vârstă de 35 de ani, Brian Rast a obţinut trei brăţări în WSOP. A început să joace poker în 2005 şi doar un an mai târziu îşi trecea în palmares prima victorie într-un turneu (Bellagio Weekly Tournaments), fiind recompensat cu $56.345.   

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!