A câștigat 16,5 mil dolari, dar a primit ca premiu o condamnare de 25 de ani!

Eddie Tipton, fost responsabil de securitatea informatică în cadrul Asociației Loteriilor de Stat din America (MUSL), s-a îmbogățit peste noapte după ce a rescris softurile aparatelor care extrăgeau numerele norocoase. Astfel, el a putut să anticipeze, tehnic, numerele câștigătoare pe care le-a transmis mai multor persoane. Acestea au câștigat sume importante la loterie și au împărțit ”prada” cu ”binefecătorul” lor. 

După câteva luni în care procurorii au strâns probe, a venit și verdictul. Unul teribil: 25 de ani după gratii! În luna iunie, Tipton a ajuns la o înțelegere cu procurorii din Iowa pentru a se declara vinovat de comportamentul său în afacerea ”murdară” coorodonată de el.

Judecătorul curții districtuale, Brad McCall l-a condamnat pe Tipton la pedeapsa maximă, dar bărbatul poate fi eliberat condiționat după doar trei ani de detenție...Și asta pentru că un alt judecător din Wisconsin îl condamnase inițial pe Tipton la cinci ani și jumătate de închisoare, după ce acesta a pledat vinovat pentru furt și fraudă. Astfel că cele două sentințe se vor contopi. 

Ajutat de fratele său Tommy și de cel mai bun prieten al lui, Robert Rhodes, Tipton a revendicat nu mai puțin de șapte jackpoturi frauduloase la loterie în cinci state diferite ale Americii. Activitatea lor a început în 2011, iar cel mai mare premiu l-au câștigat în Iowa, 16,5 milioane dolari!

Eddie Tipton a lucrat ca director de securitate informatică pentru loteria de stat, un job care i-a permis accesul la serverele companiei. Acesta a instalat un device cu ajutorul căruia a ”sugerat” generatorului de numere să livreze anumite seturi de numere câștigătoare pe anumite scheme pentru care escrocii cumpărase deja bilete.

Descoperă operatorul de jocuri de noroc recomandat de PariuriX!

Ca să nu bată la ochi, bărbatul i-a trimis pe fratele și prietenul său să revendice premiile câștigate. Sentința pentru aceștia va fi anunțată în câteva zile. Robert Rhodes va primi însă cea mai mică pedeapsă - procurorii au considerat că el a fost cel care l-a determinat pe Eddie Tipton să coopereze cu anchetatorii. 

Frații Tipton au fost obligați să plătească 3 milioane de dolari diferitelor loterii pe care le-au fraudat - Eddie Tipton va trebui să ramburseze 2,2 milioane de dolari! În ședința în care a fost condmanat la 25 de ani de închisoare, bărbatul a declarat în fața judecătorului că nu știe cum va putea să restituie această sumă.

Decizia în cazul lui Tripton vine în săptămâna în care jackpotul la Powerball se așteaptă să ajungă la 700 milioane de dolari - ceea ce înseamnă al doilea mare premiu din istoria jocului de noroc. Anul trecut, marele premiu de 1,6 miliarde de dolari a fost revendicat de trei câștigători diferiți. 

Cei 700 milioane de dolari vor fi plătiți câștigătorilor în cote anuale pe parcursul a 29 de ani, în timp ce opțiunea de plată unică va fi undeva în jurul a 443 milioane dolari (-25% reprezentând impozite și taxe). NImeni nu a mai câștigat din luna iunie marele premiu, astfel că jackpotul Powerball a crescut substanțial.

(sursa: calvinayre.com)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!