A apărut prima clinică pentru dependenţii de jocuri de noroc din România

La fel cum țigările, alcoolul sau drogurile provoacă o dependența vizibilă, așa și pariurile produc o dependență. Majoritatea nu recunosc că sunt dependenți de jocuri de noroc, dar cu siguranță mulți dintre cei care citesc acest articol au băgat măcar o parte din banii programați pentru alte lucruri (plăți facturi, rațe, taxe facultate) la pariuri sau la jocuri de poker. Acest lucru reprezintă fără doar și poate o dependență de gambling, o dependenţă apărută datorită eliberării unui hormon denumit dopamină. 

adictiejocuridenoroc.png

La Cluj Napoca Asociaţia Preventis a lansat în luna august anului 2014 prima clinică pentru dependenții de jocuri de noroc din România. Scopul acestei clinici este de a combate dependența de jocuri de noroc printr-un grup denumit "Grup de suport pentru gambleri". Acesta a fost format după ce asociația respectivă a primit în ultimele luni tot mai multe cereri de ajutor venite de la persoane dependențe de jocuri de noroc. Grupul de suport pentru gambleri se numește "Jucătorii anonimi".

Acest grup este format din tineri, dar și din persoane mature care luptă pentru câștigarea controlului asupra jocurilor de noroc. În această "luptă" cei care sunt dependenți de jocuri de noroc mai primesc ajutor și din partea unor foști dependenți, care au reușit între timp să scape de acest viciu. 

O asistentă a clinicii Preventis a declarat pentru Sport.ro că a fost impresionată de cazul unui licean care a pierdut nu mai puțin de 8.000 de euro care nu-i aparțineau. Aceasta avertizează că impactul dependenţei este invers proporţional cu vârsta persoanei dependente de jocuri de noroc. 

Grupul se întâlnește în fiecare luni de la ora 20:00 în Cluj Napoca, în Piața Muzeului de pe Strada Virgil Fulicea nr. 1. Participarea este gratuită, astfel că toţi cei care credeţi că suferiţi de dependenţă de jocuri de noroc puteţi să intraţi în acest grup. 

Cei care doresc să afle mai multe detalii despre acest grup pot trimite un mail la adresa preventis_cj@yahoo.com sau pot suna la numărul de telefon 0364/805.114.

Dacă doriți să vedeți cum se comportă o persoană dependența de pariuri și de ce majoritatea dependenţilor pierd constant vă recomandăm să citiți articolul "Dependența de jocuri de noroc poate fi tratată". De asemenea, pentru a nu deveni dependent de pariuri sau cel puțin pentru a controla această dependența ar trebui să aveți în vedere regulile enumerate în articolul "Nu lăsa pariurile să-ți afecteze viața personală". 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi