A ajuns falit? Decizie dureroasă luată de unul dintre cei mai mari campioni de poker

Tom McEvoy, campion mondial în 1983 la WSOP Main Event, a luat în această săptămână o decizie extrem de controversată. Acesta a decis să își vândă brățara câștigată în urmă cu 34 de ani pe eBay.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A PARTICIPA LA CELE MAI INTERESANTE COMPETIȚII!

Cu 4 brățări în World Poker Tour, McEvoy e considerat de specialiști printre cei mai buni jucători din istoria pokerului. Acesta a reușit să adune din premii aproape 3 milioane de dolari în întreaga carieră, cel mai mare câștig rămânând cel din 1983, când a primit un cec de $540,000 pentru succesul său. Totodată, el a fost introdus în Hall of Fame-ul pokerului în 2013, contribuția sa în domeniu fiind una uriașă.

Chiar și așa, în ultimul timp Tom, care a ajuns la 72 de ani, pare că s-a confruntat cu probleme financiare extrem de mari, motiv pentru care a ales să apeleze la o soluție de avarie. A hotărât să scoată la licitație pe celebrul eBay brățara de Campion Mondial, stabilind un preț de pornire de 13.500 de dolari. Cu toate că spera să obțină un preț mult mai bun, pachetul pe care McEvoy l-a oferit (pe lângă brățară, câștigătorul licitației avea să beneficieze și de cele trei cărți ale sale cu autograf, dar și de două PokerStars Team Pro patches - foto sus-) a fost vândut pentru "doar" 15.000 de dolari. Suma nu este deloc una spectaculoasă, în condițiile în care brățara cu 12 diamante reprezintă, dincolo de valoarea intrinsecă, o piesă de istorie. 

Deși au fost nu mai puțin de 31 de cumpărători interesați de ineditul pachet, aceștia nu s-au înghesuit să supraliciteze, astfel că ultimul care a făcut o ofertă și care va intra în posesia obiectelor scoase la vânzare este un rezident din Nevada, Las Vegas. Acesta a plătit 15.000 de dolari, bani care îl vor ajuta probabil doar pe termen scurt pe Tom. În ciuda faptului că a făcut o avere din poker, McEvoy pare că traversează o perioadă de cumpănă din punct de vedere financiar, mai ales că nu mai evoluează aproape deloc în domeniul care l-a consacrat. Ultima sa prezență notabilă a fost la Main Eventul din 2016, unde s-a clasat pe locul 644, încasând 18.714 dolari. Întrebat despre absența sa din circuit, Tom a declarat anul trecut că este "semi-retras" și că vârsta nu îi mai permite să participe la turnee.

Hotărârea de a-și vinde brățara a luat prin surprindere comunitatea de poker din întreaga lume, chiar dacă în trecut au mai existat cazuri de jucători care au procedat similar. Jerry Yang, Brad Daugherty, Jamie Gold, Peter Eastgate, TJ Cloutier și Paul Clark au renunțat la brățările câștigate, însă mulți dintre ei au apelat la această variantă din dorința de a dona banii strânși.

Poveste fascinantă

Povestea lui McEvoy este una spectaculoasă, el transformându-se dintr-un contabil de succes în jucător de poker profesionist din cauza faptului că a fost dat afară de la locul de muncă. În 1978, șeful său, extrem de deranjat că întârzia adesea din cauza jocurilor de poker la care participa în multe dintre nopți, s-a săturat să îi mai dea avertismente. Deși era unul dintre cei mai capabili oameni din firma Grand Rapids, lui McEvoy i s-a arătat ușa pe motive de indisciplină. "Au fost momente când nu aveam nici timp să mă rad înainte de muncă; eram extrem de obosit după atâtea nopți pierdute, astfel că nu pot spune că a fost un șoc când m-a anunțat că sunt concediat. Uitându-mă înapoi, a fost cea mai mare favoare pe care putea să mi-o facă cineva", a glumit americanul, într-un interviu pentru pokerzone.com, în urmă cu mai mulți ani.

Demiterea a fost într-adevăr un moment care i-a deschis noi orizonturi. După aproximativ un an în care a combinat pokerul cu încercări timide de a-și găsi o nouă slujbă, Tom (34 de ani la momentul respectiv) a decis să își canalizeze toate eforturile la masa de joc. Primind lumină "verde" de la soția sa, acesta a mers pentru prima oară în Vegas, să vadă dacă lucrurile stau diferit față de partidele de poker din orașul său natal, Michigan. În mai puțin de două săptămâni a câștigat 3000 de dolari, o sumă impresionantă pentru acea vreme și a luat pentru prima oară contact cu WSOP, turneu care avea să îi schimbe viața. "Am descoperit Main Eventul accidental. Am zis să încerc să joc poker și în Horseshoe (n.r. fosta locație a Main Eventului pentru decenii întregi), auzisem că acolo vin oamenii cu mai mulți bani decât în cazinourile pe care le frecventasem. Am văzut foarte multă agitație și toate privirile concentrate către o masă în care se duelau doi jucători. Am întrebat sfios ce se întâmplă acolo și mi s-a răspuns că era masa finală de la WSOP", a rememorat Tom. Din acel moment, McEvoy a înțeles că trebuie să facă toate eforturile astfel încât în viitorul apropiat să participe și el la turneul care era încă de pe atunci un adevărat Campionat Mondial de poker, iar 4 ani mai târziu și-a văzut visul cu ochii, câștigând prestigioasa competiție.

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi