83% din blaturile din tenis se fac în turneele masculine! Preferințele mafiei pariurilor

Activitatea recentă a Autorității de Integritate a implicat responsabilități mult mai mari pentru tenisul profesionist, căruia i-a fost solicitat să interzică sponsorizarea meciurilor de nivel valoric scăzut de către societățile de pariuri sportive. Înființată în ianuarie 2016 în urma deselor rapoarte de blaturi la pariuri, Autoritatea de Integritate a dezvăluit că există mari probleme referitoare la corectitudinea meciurilor. 

Jucătorii angrenați în competițiile de nivel valoric scăzut sunt recompensați cu premii jenant de mici, condiții în care foarte mulți dintre aceștia acceptă anumite sume de bani pentru a-și pune ”amprenta” asupra meciurilor pe care le joacă. Raportul a analizat mai mult de 3200 de jucători, iar 14,5% dintre aceștia au dezvăluit că au avut știință despre multe aranjamente la pariuri. 

Turneele ”Challenger” s-au dovedit a fi motive întemeiate pentru activitatea mafiei pariurilor. Cel mai adesea, premii de 50.000 de dolari trebuie împărțite între 64 de jucători - care profită de aceste turnee ”mărunte” pentru a-și îmbunătăți punctele din clasament.

Cercetarea a indicat faptul că din 15.000 de jucători profesioniști, doar 250 de sportive și 350 de bărbați de top rămân cu o sumă mulțumitoare după ce-și plătesc antrenorii și achită restul cheltuielilor. Pentru ceilalți, tentația câștigării unor sume mari, foarte rapid, este una foarte mare...Anul trecut, campionul australian de juniori Oliver Anderson a recunoscut că a aranjat primul set al meciului cu Harrison Lombe înainte de a le câștiga cu ușurință pe următoarele două. 

Conform The Guardian, ”raportul a mai indicat faptul că însăși natura jocului face ca meciurile să fie aranjate pentru pariuri. Metodele diverse de ”stimulare” a jucătorilor creează un teren fertil pentru încălcarea regulilor integrității. Tenisul se confruntă cu o problemă gravă din acest punct de vedere”.

Depistarea aranjamentelor este dificilă mai ales la meciuri de nivel inferior, unde spectatorii sunt aproape inexistenți și jucătorii nu sunt protejați așa cum ar trebui împotriva mafiei pariurilor. Dar nu numai jucătorii sunt implicați în blaturile la pariuri. 

Mare parte din aranjamentele din tenis au fost depistate ca urmare a acordului dintre Federația Internațională de Tenis și compania de date Sportradar, care oferă scoruri live caselor de pariuri care au în ofertă meciuri de la turnee de tenis. Acordul cere arbitrilor să actualizeze imediat datele în sistemul pus la punct de Sportradar (foto: insidethegames.biz) după fiecare punct jucat. Iar asta ajută compania să detecteze, în același timp, eventualele blaturi luând în considerare fluctuațiile cotelor live.

Uneori, unii arbitri ”uită” sau pun cu întârziere scorurile live în sistem, permițând astfel mafioților să facă pariuri pe cotele vechi știind ce se va întâmpla în continuare. Ca urmare, Autoritatea de Integritate din Tenis a recomandat ca aceste tablete din mâna arbitrilor responsabili cu trimiterea datelor live să fie filmate non-stop în timpul meciurilor.

De asemenea, a recomandat că ar fi bine ca piețele de pariuri să nu mai aibă acces la turneele de tenis de nivel inferior. Unii dintre operatori au avertizat, însă, că măsura interzicerii pariurilor reglementate pe astfel de competițe va duce la dezvoltarea altui ”sistem fraudulos” a mafiei pariurilor. 

"Dacă pariurile pe jocurile de tenis de la acest nivel vor fi oprite, în mod sigur mafioții vor pune la punct o altă piața neagră pentru a-și face treaba și care ar putea fi mult mai greu de de controlat”, a declarat pentru insidethegames.com o sursă implicată în pariurile pe tenis.

Potrivit European Sports Betting Integrity, tenisul a fost responsabil pentru mai multe pariuri suspecte decât orice alt sport din lume. În cadrul tranzacțiilor actuale de date, peste 60.000 de meciuri au fost disponibile pentru a face parte din ofertele operatorilor de pariuri sportive. Din 2009 și până în 2017, 83% din toate alertele pentru blaturi la pariuri au inclus turnee pentru bărbați.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi