8 miliarde dolari cheltuiți la păcănele, într-un an! Cine deține recordul nebun

Autoritățile australiene sunt în alertă - într-o suburbie din Sydney, jocurile de noroc au ”înghițit” într-un an nu mai puțin de 8 miliarde de dolari! Acum, Consiliul local are în vedere emiterea unor restricții mult mai severe vizavi de jocurile de noroc. Iar prima măsură pe care autoritățile din Fairfield o vor lua se referă la limitarea numărului de terminale slot-machine de poker (foto: thenewdaily.com.au) și evaluarea locațiilor considerate vulnerabile. 

Peste 18 milioane de dolari vor fi cheltuiți de către Guvernul local pentru realizarea noilor obiective în ceea ce privește jocurile de noroc. În plus, autoritățile din Sydney au solicitat operatorilor de jocuri de noroc revizuirea tuturor terminalelor după ce peste 1 miliard de dolari au fost cheltuiți de jucători la ”păcănele”, numai într-un an. De asemenea, au fost stabilite deja zonele considerate ”periculoase și vulnerabile” în funcție de densitatea sloturilor pe fiecare locație, luându-se în considerare în același timp și factorii socio-economici. 

JOACĂ ACUM SLOTURI ONLINE CU UN BONUS DE BUN VENIT SPECTACULOS!

"Operatorii locali care doresc extinderea numărului de terminale de poker trebuie să ia în considerare noile politici, dar și să supună aprobării comunității planurile lor”, a declarat Paul Newson, secretar adjunct al Comisiei pentru Jocuri de Noroc din Australia. Acesta a dezvăluit că în perioada 2015-2016, australienii au lăsat la păcănele 8,27 miliarde dolari numai în districtul New South Wales (foto: pinterest.com) - de care aparține Fairfield. 

Potrivit presei australiene, "chiar și cu aceste măsuri, nu se poate vorbi de îmbunătățirea vieții într-un district cum e Fairfield, unde dezvoltarea jocurilor de noroc a înregistrat o creștere alarmantă, cu mult peste media din alte provincii ale țării”. Sydney Morning Herald scrie că Fairfield reprezintă 2,6% din populația statului, dar că în 2015 profiturile sloturilor din zonă au reprezentat 8% din totalul încasărilor la nivelul întregii țări.

”Aceste cifre reflectă nivelul periculos atins de jocurile de noroc în această zonă a țării”, a mai spus Paul Newson - care a anunțat că guvernul federal din New South Wales (de care aparține Sydney) va cheltui 18 milioane de dolari pentru implementarea noilor reglementări cu privire la jocurile de noroc. (foto: abc.net.au)

Noile reglementări includ și măsuri de conștientizare și educație a populației, pentru o informare cât mai corectă a oamenilor în ceea ce privește jocurile de noroc, dar și măsuri care au în vedere comportamentul responsabil în cazinouri și alte săli de joc. O parte din bani se vor duce și către organizațiile care super-vizează dependenții de jocuri, dar și pentru suplimentarea fondului necesar activităților de asistență și consiliere psihologică.

JOACĂ LA RULETĂ ONLINE ÎNTR-UN CAZINO LICENȚIAT! 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi