7 ani după gratii pentru blaturi la pariuri. Bulgarii au semnat cu Sportradar!

Doi jucători de fotbal din Malaezia și un angajat al unei case de pariuri au fost reținuți de poliție. Cei trei fac obiectul unui dosar penal în care sunt acuzați de aranjarea unui meci din liga a doua. Fotbaliștii, un fundaș și un mijlocaș, au fost săltați de ofițerii anti-corupție direct de pe stradă, ei fiind filați de mai multe zile. Cei doi mergeau să se întâlnească cu omul lor de legătură de la casa de pariuri, pentru a-l ”omeni” și pe el (foto: straitstimes.com). 

Poliția a fost avertizată după meciul dintre Sarawak și Felcra, pe care gazdele l-au pierdut cu 2-3 în condiții în care și celui mai neavizat om și-ar fi dat seama că miroase a blat. Sarawak a condus cu 2-0 până în minutul 83, după care ceva ”inexplicabil” s-a întâmplat cu...ghetele fotbaliștilor gazdă. Acestea nu i-au mai ”ascultat”, astfel că cei de la Felcra au defilat pe teren și au zburdat pe teren reușind trei goluri și câștigând meciul.

Președintele gazdelor s-a arătat revoltat de cele întâmplate. ”Nu are niciun sens...În ultimele șase minute să încasezi trei goluri...Nu știu..”, a spus Posa Majais, șeful lui Sarawak.

Cei doi fotbaliști și angajatul casei de pariuri au fost plasați în arest timp de șase zile. Au fost eliberați sub control judiciar, în timp ce ancheta continuă. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei trei riscă până la 7 ani de închisoare. 

Fotbalul din Malaezia se confruntă de mulți ani cu meciurile trucate pentru pariuri. În afacerile necurate, polițiștii au deconspirat sindicate locale de pariuri, dar și grupuri internaționale de crimă organizată. Cel mai mare scandal de blaturi la pariuri s-a înregistrat în anul 1994. Atunci, 21 de jucători și antrenori au fost concediați de cluburile lor, iar alți 58 de fotbaliști au fost suspendați pe diferite termene de către federația de specialitate. 

Bulgarii au semnat un parteneriat cu Sportradar

 

Sătui să se tot scrie în presă despre aranjamente în diferite ligi, șefii fotbalului din Bulgaria au semnat un parteneriat cu Sportradar (foto: intergameonline.com), agenția specializată în ”mirosirea” și raportarea blaturilor la pariuri. În înțelegere intră și cursuri de perfecționare și ”ateliere de lucru” la care vor participa, pe rând, toți factorii decizionali din fotbal. 

Strategia educațională cuprinde 32 de întâlniri în fiecare an, care îi inlcude și pe arbitri, și care are ca deviză un fotbal curat în Bulgaria. "Acest acord înseamnă mult pentru noi. Facem un pas înainte, completând monitorizarea jocurilor deja existente cu o puternică strategie educațională", a declarat și secretarul general adjunct al federației, Pavel Kolev. "În calitate de președinte, am promis sprijinul meu deplin pentru această inițiativă.Nu mă îndoiesc că vorbesc pentru toți colegii mei din federație în această privință", a spus președintele BFU, Borislav Mihaylov (foto: novinite.com).

Alex Gerontikos, directorul Sportradar pentru Europa de Sud, a declarat: "Orice federație care manifestă acest interes va primi întotdeauna sprijinul nostru. Suntem onorați că BFU a valorificat planul ambițios de a asigura o atitudine corectă împotriva pariurilor, a meciurilor trucate și a corupției din sport".

Pe când și la noi o astfel de inițiativă, domnilor din FRF?

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!