7 ani de la drama lui Neșu. Prietenii își dau mâna pentru el într-un eveniment de gală

Astăzi se împlinesc fix 7 ani de la accidentul groaznic în urma căruia Mihai Neșu și-a încheiat cariera de fotbalist. Pe 10 mai 2011, Mihai se afla la antrenamentul lui Utrecht alături de colegii lui, când în urma unei dispute cu Alje Schut românul s-a ales cu o fractură cervicală. Au urmat scene de groază, cu toți fotbaliștii lui Utrecht strânși în jurul lui Neșu, care a intrat de urgență în operație. Deși medicii olandezi au făcut tot posibilul, fostul jucător al Stelei a rămas imobilizat în scaunul cu rotile. 

Mihai Neșu (foto: sportpictures.eu) avea 28 de ani în momentul în care doctorii i-au dat teribila veste, iar prietenii s-au strâns imediat în jurul său. Cel mai mare ajutor l-a primit de la fostul său coleg de la Steaua, George Ogăraru, şi soţia acestuia - Andreea. Cei doi sunt de atunci alături de el și nu precupețesc niciun efort pentru ca lui Mihai să-i fie bine și să nu ducă lipsă de nimic. 

Luptător și cu credință în Dumnezeu, Mihai a luptat zi de zi ca să-şi revină. De atunci face terapii în ţară şi uneori în Olanda şi SUA pentru muşchi, articulaţii şi respiraţie, reuşind să-şi mişte de câţiva ani mâna dreaptă. Dar foarte puțină lume știe că cea mai mare parte din procedurile pe care fostul fotbalist le urmează îi sunt necesare doar pentru ca starea sa de sănătate să nu se agraveze. 

Totodată, Mihai Neșu se zbate să strângă fonduri pentru bunul mers al fundaţiei care îi poartă numele și care vine în ajutorul a zeci de copii cu probleme locomotorii. Dar fostul fotbalist nu a cerut niciodată bani pentru el, de asta ocupându-se bunul său prieten George Ogăraru și soția acestuia. Iar următorul eveniment de care cei doi sunt responsabili se va desfășura pe 26 mai la Oradea, sub titulatura ”Uniți pentru Mihai!”

Evenimentul este unul special cu multe vedete, al cărui scop este tocmai strângerea de fonduri pentru finanţarea terapiilor care îi sunt vitale lui Mihai. "Fără ele, starea lui de sănătate s-ar degrada rapid. El nu va cere ajutor niciodată, aşa că ne revine nouă, prietenilor lui, datoria să facem ceva", a declarat Andreea Ogăraru (foto: stirilekanald.ro)

”UEFAntasticii” fac spectacol la Oradea

În cadrul evenimentului se va desfășura un meci demonstrativ dedicat lui Neșu, la care și-au anunțat participarea multe vedete ale fotbalului românesc. În ziua meciului demonstrativ, la Oradea va fi organizată și o gală caritabilă pentru fotbaliştii şi sponsorii dornici să-l ajute pe fostul jucătpr al Stelei. 

Evenimentul va fi, de fapt, un "triunghiular" între echipele "UEFAntasticii Steaua", "Naţionala României" şi "Prietenii lui Mihai Neşu", iar spectatorii din tribune vor putea vedea pe teren fotbalişti celebri. Echipa "UEFAntasticii" va fi formată din coechipierii lui Neşu de la Steaua, din 2006 - atunci când bucureștenii au jucat în semifinalele Cupei UEFA. Printre aceștia, se vor afla George Ogăraru, Mirel Rădoi, Petre Marin, Gabriel Boştină sau Florin Lovin. Toţi aceştia au pozat în ţinute elegante pentru un calendar special, iar toate încasările vor ajunge la Mihai.

Pentru George Ogăraru, evenimentul a devenit unul obișnuit - este pentru a doua oară când organizează această gală pentru bunul său prieten. Alături de nume importante ale naţionalei României şi o echipă formată din prietenii lui Neșu, la eveniment este așteptat și starul lui Napoli, belgianul Dries Mertens (bun prieten cu Mihăiţă Neşu).

Fost jucător la Steaua și Ajax, Ogăraru (captură foto: youtube) a participat și el la ședința foto inedită - și-a lăsat chiar mustață pentru a da bine în poze, la ședința unde au fost aduse și mașini de epocă.  

”Regele” Hagi revine pe teren

La evenimentul de la Oradea și-au anunțat prezențanume celebre ale fotbalului românesc, în frunte cu Gică Hagi. Gică Popescu, Miodrag Belodedici şi Florin Răducioiu vor fi și ei pe gazon pentru Mihai Neșu. Și Cosmin Contra și Adi Mutu și-au manifestat interesul pentru a participa la eveniment și au anunțat că vor face tot posibilul pentru a-și face timp pentru asta. 

Biletele pentru gala ”Uniți pentru Mihai!” s-au vândut ca pâinea caldă, la eveniment fiind așteptați în tribune peste 10.000 de oameni. La tribunele zero şi unu, un bilet costă 65, respectiv 45 lei, dar sunt șiu locuri de 30 și 25 de lei pentru alte zone ale arenei. În Oradea, biletele se pot cumpăra de la Stadionul Municipal (după ora 14.00), din magazinul Crişul (la parter) şi din ERA Park. Meciul este programat să înceapă la ora 16.00, însă spectatorii sunt sfătuiți să ajungă la stadion cu o oră și jumătate mai devreme. "Nu vrem să facem un eveniment sumbru, ci unul de bucurie!", a subliniat Andreea Ogăraru. 

Neșu, model pentru câteva ore

Evenimentul este unul deosebit și pentru Neşu, care a participat timp de câteva ore la o ședință foto inedită (foto: info-stiri.net) pentru calendarul dedicat Centenarului. În propria curte şi supoervizat de designerul Florin Dobre, fostul internaţional român s-a descurcat de minune.

”Am avut două ţinute, una aleasă de mine şi una aleasă de Florin, ceva tradiţional care să reprezinte un pic ceea ce sărbătorim anul acesta", a explicat Mihăiţă Neşu, pe care designerul Dobre l-a caracterizat ca fiind ”un model extraordinar”. Calendarul va fi pus în vânzare în dimineața evenimentului de pe 26 mai.

”Motorul” galei ”Uniți pentru Mihai!, George Ogăraru (foto: sportpictures.eu) și designerul Florin Dobre au vorbit despre evenimentul dedicat lui Mihai Neșu în cadrul emisiunii ”Netza cu Răzvan și Dani”, de la Antena 1. 

 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!