6 percepții pe care majoritatea pariorilor le au despre agențiile de pariuri sportive!

În cele ce urmează voi prezenta șase percepții pe care pariorii le au despre agențiile de pariuri sportive, dar și despre pariuri în general. Unele din aceste percepții sunt corecte, dar altele sunt eronate.
 

CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

  1. Percepții corecte

  2. Percepții parțial corecte

  3. Percepții greșite

 

1. PERCEPȚII CORECTE

Casa câștigă întotdeauna

Aceasta este o percepție corectă, dar trebuie făcută o precizare clară. Agențiile de pariuri sportive câștigă pe termen lung, dar nu câștigă neapărat la fiecare pariu în parte. Este adevărat că de fiecare dată agențiile încearcă să balanseze cotele în așa fel încât pariorii să câștige per total sume egale de bani. Astfel agențiile păstrează aproximativ  5%/10% din sumele totale mizate de pariori (de aceea nu vei vedea vreodată cote de 2.00 / 2.00) indiferent care opțiune a fost câștigătoare. Dar chiar și așa, casele de pariuri nu reușesc întotdeauna să balanseze corect cotele, motiv pentru care sunt și pariuri unde acestea pierd bani sau, din contră, câștigă mai mult. Uneori cotele sunt balansate incorect în mod intenționat deoarece agențiile se așteaptă ca la respectivul meci să iasă un anumit rezultat.

Ce are de oferit cea mai bunã agenție de pariuri sportive online? Descoperã acum!
 

Agențiile de pariuri sportive limitează conturile câștigătoare

Oricine joacă la pariuri pentru a câștiga bani, iar acesta este exact același motiv pentru care și agențiile oferă pariuri. Dacă credeai că ele sunt organizații nonprofit menite să te facă pe tine fericit, atunci te înșelai amarnic. Așa cum tu ai face orice pentru a câștiga, în limite legale desigur, așa și agențiile ar face orice pentru a fi pe profit. Pe cât pare de sadic, acesta este adevărul: agențiile de pariuri limitează clienții care câștigă constant la pariuri sportive deoarece aceștia dăunează afacerii.

Este legal acest lucru? Categoric, pentru că un operator are dreptul de a-și selecta clientela și de a refuza pariurile unei anumite persoane dacă dorește acest lucru. Dacă este moral? Nu prea. Oricum agențiile respectabile nu te vor limita decât atunci când ajungi să câștigi constant sume foarte mari de bani, deși sunt și case de pariuri care cam dau dovadă de exces de zel. Însă trebuie făcută aici o mențiune clară: doar pariorii foarte buni sunt limitați din acest motiv. Nu de alta dar mulți pariori au percepția greșită că au fost limitați pentru că erau profitabili, când de fapt în 90% din cazuri motivele reale ale acestor limitări sunt cu totul altele. Deci am fi putut include acest punct și la ”percepții parțial corecte”. Mai multe detalii găsești aici: https://pariurix.com/cum-sa-eviti-limitarile-la-casele-de-pariuri-online.html

 

2. PERCEPȚII PARȚIAL CORECTE

Cotele reflectă valoarea unui pariu

Și această percepție este corectă, cel puțin parțial. Cotele sunt influențate în primul rând de șansele reale de câștig pe care le are fiecare opțiune în parte. Dar sunt și alți factori care contează. Cum am spus mai sus, cotele sunt balansate pentru ca agențiile să câștige sume egale indiferent de rezultatul pariurilor. Dar nu întotdeauna pariurile plasate de clienți sunt în concordanță cu șansele reale de câștig, iar de aceea s-ar putea ca uneori cotele să nu reflecte 100% realitatea. Sunt și situații în care operatorii încearcă să inducă în eroare clienții stabilind favoriți falși, tactică utilizată mai ales la curse de cai. Iar exemplele pot continua. De aceea, deși cotele reflectă de obicei valoarea unui pariu, sunt destule situații în care vei găsi ”value bets”, adică pariuri la care primești o cotă mai bună decât ar trebui.

 

Dacă mizezi doar pe ”value bets” vei face profit

În teorie această percepție ar fi adevărată, dar în practică nu este.  Dacă plasezi 100 de pariuri de cotă 2.10 care ar fi trebuit în mod normal să aibă cotă 1.90 fiecare și câștigi 50 din ele faci profit. Dar câștigi 50 din 100? Teoretic ar trebui să câștigi; din moment ce ele au o valoarea de 1.90, iar payout-ul presupunem că este de 95%, atunci ar trebui ca șansele de câștig să fie cam de 50%. Deci jumătate din pariuri ar trebui să fie câștigătoare, nu? Da, așa ar trebui, dar asta nu înseamnă că vor fi. Poate ies doar 40 câștigătoare, iar asta va însemna că de fapt tu ai calculat prost valoarea pariurilor respective, pentru că cu siguranță n-aveau valoare de 2.1 din moment ce ai câștigat doar 40% din ele. Iar aici apare problema; modul în care noi calculăm valoarea unui pariu este strict subiectiv și ține de percepțiile noastre personale. Nu avem de unde să știm dacă valoarea stabilită de noi chiar este cea reală și corectă și doar rezultatele pariurilor noastre ne vor arăta dacă avem sau nu dreptate. 

 

3. PERCEPȚII GREȘITE

Niciodată nu vei vedea un operator de pariuri sărac

De câte ori n-ai auzit această afirmație? Poate că ea era adevărată pe vremuri, dar în ultimii ani au fost destule agenții de pariuri din întreaga lume care au intrat în faliment. În primul rând apar de la an la an din ce în ce mai multe agenții de pariuri sportive, iar astfel competiția pe această piață este destul de mare. Aceste agenții trebuie să ofere cote cât mai bune, promoții cât mai tentante și servicii de o calitate cât mai ridicată pentru a putea atrage clienți, mai ales când este vorba de nume noi pe piața de pariuri sportive. Dar costurile sunt destul de mari; poate că o agenție de top nu este prea afectată și reușește să genereze un profit anual foarte consistent, dar o casă de pariuri mai mică va simți din plin aceste costuri. Plus că în ultima vreme pariorii sunt din ce în ce mai educați, asta și pentru că au acces la foarte multe informații online la care nu aveau pe vremuri. Este drept că mulți dintre ei pierd în continuare bani, dar parcă pierd într-un ritm mai lent decât o făceau în urmă cu câțiva ani.
 

Pariurile sportive țin doar de noroc

Această percepție este complet neadevărată. Poți spune de jocuri de ”păcănele”, video poker sau ruletă că țin strict de noroc, dar nu poți spune asta despre pariuri sportive. Desigur, norocul are și el contribuția sa în ecuație, dar dacă urmezi un anumit plan de pariere, ai un management al banilor bine pus la punct și alegi cu atenție meciurile pe care să pariezi, atunci cu siguranță îți poți mări șansele de câștig pe termen lung. Dacă ar fi fost un simplu joc de noroc, atunci n-ar fi mai existat pariori care să poată obţine un venit constant din această activitate. Desigur, pentru cei care joacă la agenția de la colțul străzii bilete de "un metru" cu 1 RON, pariurile sportive pot fi considerate un joc de noroc pentru că lor chiar le trebuie un noroc chior ca să câștige.

Mai cunoști vreo altă percepție despre pariuri sau agenții de pariuri sportive care să fie eronată? Atunci te aștept cu un comentariu la acest articol.
 

Te-ar mai putea interesa şi:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi