6 motive pentru care pariorii nu reușesc să câștige bani la pariuri sportive

Sunt milioane de motive care te opresc să câștigi constant sume mari de bani la pariuri sportive. Am vorbit cu mai mulți pariori experimentați iar în final am picat de acord că următoarele șase motive sunt printre cele mai întâlnite.

Care este cea mai bună agenție de pariuri sportive online? Află acum!

 

1. VIGILENȚĂ SPORITĂ

În domeniul pariurilor sportive este foarte important să poți învăța din propriile greșeli. Asta înseamnă că trebuie să fii foarte atent la rezultatele pe care le au pariurile tale și, mai important decât atât, să-ți dai seama de motivele pentru care ai parte de aceste rezultate. Să te uiți la meciul respectiv sau la statisticile lui nu este suficient dacă nu înțelegi motivele reale pentru care un anumit pariu este pierdut. Doar așa poți progresa în timp și-ți poți îmbunătăți rezultatele. Astfel o atenție sporită la detalii este esențială.

 

2. SINDROMUL “SĂ NU TE ÎNTINZI MAI MULT DECÂT ȚI-E PLAPUMA”

Se întâmplă des ca cineva să parieze pe victoria unei echipe titrate doar pentru că aceasta întâlnește o formație mai puțin cunoscută, iar cota este atractivă la prima vedere. De multe ori astfel de persoane nu analizează meciul în profunzime și nu încearcă să-și dea seamă dacă outsiderul este capabil sau nu de o surpriză.

Pe termen lung pariurile puse “la ochi” n-au cum să genereze un venit constant. Dacă o echipă titrată are o cotă atractivă există un motiv pentru care acest lucru se întâmplă. Plecarea din start de la ideea că ai în fața un “valuebet”, fără a ține cont de orice altă informație, te va duce mai devreme sau mai târziu la pierzanie garantată. Pentru a avea succes în pariuri trebuie multă muncă, analiză și chiar utilizarea unor strategii de pariuri sportive și nu trebuie plasate pariuri la întâmplare.

 

3. SCHIMBAREA STRATEGIILOR DIN MERS

Unele strategii de pariuri sportive merg mai bine pe termen scurt, în timp ce altele funcționează mai bine pe termen lung (dar mai puține ce-i drept). În momentul în care te apuci de o strategie pe termen lung trebuie să fii pregătit să faci față la toate obstacolele ce-ți pot apărea pe traseu și să nu te dai bătut la prima "adiere de vânt". Mulți pariori vor să se apuce de strategii pe termen lung, dar după o perioadă ei renunță din diferite motive și nu-și mai duc strategia la capăt.

Mulți pariori se plictisesc de ritmul redus în care fac profit, iar atunci ei se abat de la strategia inițială, încep să joace mai agresiv sau pun pariuri secundare ce n-au legătură cu strategia în sine. Înainte de a alege o strategie este indicat s-o analizezi și s-o testezi bine (măcar virtual, nu bani reali) și trebuie să te gândești bine dacă ești dispus să mergi până la capăt cu ea. În caz contrar, cu siguranță vei pierde bani în loc să câștigi.


4. PARIAZĂ CU CAPUL, NU CU INIMA!

Este foarte tentant să pariezi pe echipa favorită. Dar loialitatea, speranța și multe rugăciuni spuse nu sunt chiar argumente logice pe baza cărora să-ți joci banii. Poți să-ți susții echipa favorită și fără să pui bani pe ea. Dar dacă vrei neapărat să mizezi pe ea atunci ai putea măcar să utilizezi o strategie de pariuri sportive care are ca obiectiv plasarea de pariuri pe aceeași echipă în mod constant. Dar și aici trebuie să gestionezi sumele pariate și pariurile plasate în funcție de strategia adoptată. Dacă nu crezi că poți respecta un astfel de plan, atunci este mai bine să nu te complici.

Urmărește meciul în direct și pariază live în timpul acțiuni la cea mai bună agenție!

 

5. NU PARIA CEVA DOAR PENTRU CĂ ȘI ALȚII PARIAZĂ

Este foarte tentant să plasezi pariuri pe care nu prea le înțelegi, din simplul motiv că vezi alți pariori care pun astfel de pariuri și par să aibă succes cu ele. În această categorie putem include foarte multe situații diferite. De exemplu am văzut persoane care pariau pe handicapuri asiatice deși nu cunoșteau modul exact în care aceste pariuri funcționează. Sau am văzut pariori care adoptă strategii de pariuri sportive doar pentru că alții au avut succes cu ele, dar fără a le analiza în profunzime.

Fără o astfel de analiză n-ai cum să știi dacă acele strategii pot fi adaptate în funcție de stilul tău de joc. Dacă ele funcționează pentru un alt parior nu înseamnă implicit că vor funcționa și pentru tine. Un alt exemplu care intră în aceasta categorie sunt acele situații când pe un forum de discuţii despre pariuri, pe un site sau pe o rețea de socializare cineva spune despre un anumit pariu că este aproape sigur.

Sunt multe persoane care iau de bună acea informație, fără a fi prea interesate de argumentele care stau la baza ei. Acest lucru am văzut că se mai întâmplă și la avancronicile de pe site-ul nostru, acolo unde anumiți utilizatori intră doar ca să parieze ponturile recomandate, dar fără a citi argumentele din acel articol. Este o abordare foarte greșită să pariezi ceva doar pentru că o altă persoană a pariat la fel.

Este bine să consulți argumentele acelei persoane, iar la final să te decizi singur dacă merită să pui un astfel de pariu sau nu. Oare chiar vrei să pierzi banii tăi pe mâna altora? Pentru că asta se va întâmpla. La punctul 5 merită trecute și acele “ponturi sigure” vândute pe rețele de socializare. Dacă n-ai trăit pe altă planetă în ultimii ani atunci vei ști din start că în nici un caz nu se merită să te complici cu așa ceva. Dar despre acest subiect avem foarte multe articole separate pe site-ul nostru.

 

6. NU PARIA PE CE NU CUNOȘTI

În primul rând trebuie să te limitezi la sporturile pe care le urmăreşti şi le cunoşti. Dacă de exemplu pariezi pe fotbal atunci este indicat de asemenea să te axezi pe competițiile și echipele pe care le cunoști. Ce rost are să pariezi pe un meci din China dacă n-ai văzut nici măcar un meci recent al echipelor implicate, dacă nu știi cum joacă ele, nu știi cât de des fac surprize, motivele pentru care acestea apar și alte informații relevante. De asemenea, în momentul în care ai luat o anumită decizie este bine să n-o mai schimbi în ultimul moment.

Am văzut de multe ori pariori care inițial vor să mizeze pe un anumit pronostic, au argumente logice pentru acea alegere, iar în final își schimbă părerea inextremis din cauza unor amănunte, de multe ori nesemnificative. Într-adevăr, pot fi situații în care apar informații relevante în ultimul moment, iar astfel schimbarea pariului se poate dovedi a fi o decizie corectă. Ideea este că trebuie să poți face diferența între un instinct de moment și un argument logic. Dar schimbarea pariului inițial este ceva ce ar trebui să faci destul de rar. Dacă îți schimbi prea des părerea înseamnă că nu prea ai încredere în capacitatea ta de a lua deciziile cele mai corecte.

În domeniul pariurilor sportive este important să ții cont de părerea celor din jur, dar în final să iei singur deciziile. Atâta timp cât respecți cele șase sfaturi prezentate mai sus vei putea progresa ca parior, iar în timp vei putea câștiga bani în mod constant.

Unde încep cei mai mulți pariori să joace la pariuri sportive online? Află acum!


Te-ar mai putea interesa și:

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi