50 mil lire jucate în 8 ani la păcănele de englezii din Reading! Cifrele de la noi

Păcănelele sunt cele mai răspândite și, în același timp, preferatele jucătorilor din lumea întreagă. Englezii au făcut chiar o adevărată religie din jucatul la sloturi. Iar cei din Reading sunt adevărați campioni! Potrivit unui raport, peste 49 milioane de lire sterline, în 8 ani, au ”pompat” aceștia în terminalele slot-machine, denumite mai nou de englezi ”cocaina jocurilor de noroc”. 

Conform unui studiu comandat de către o agenție care monitorizează jocurile de noroc din Marea Britanie, numai în ultimul an locuitorii din Reading au pierdut 7.249.991 milioane de lire sterline la păcănele. Din această sumă, 249.991 de lire sterline s-au dus pe terminalele de pariuri cu cote fixe (FOBT). Rezultatele au arătat arată că jucătorii din Reading au pierdut aproape la fel de mult ca și omologii lor din Manchester (7.273.229 lire sterline). 

Se estimează că între 2008 și 2016, jucătorii din Reading au pierdut aproape 50 milioane de lire sterline la aparatele amplasate în 37 de locații ale districtului. Operatorii de jocuri de noroc au fost extrem de criticați în ultima vreme pentru utilizarea aparatelor care permit jucătorilor să parieze sume mari de bani pe jocuri electronice de cazinou, cum ar fi ruleta. Băncile au fost, de asemenea, acuzate că vizează zone defavorizate din țară (unde pierderile jucătorilor tind să fie cele mai mari) pentru a-și deschide noi filiale. 

Totuși, locuitorii din Reading sunt mici copii pe lângă cei din Glasgow și Liverpool, campioni în ceea ce privește pierderile la păcănele - 10.303.128 lire sterline, respectiv 8.163.828 lire sterline. Un purtător de cuvânt al asociației care a comandat studiul a declarat că: "Aceste cifre dezvăluie amploarea șocantă a FOBT-urilor de pe piața britanică. Este imperios necesar ca acum Guvernul să legifereze noi reglemantări care să limiteze sumele de pariuri la aceste mașini la 2 lire sterline”. 

Pariază responsabil la această casă de pariuri online!

Laburiștii, liberal-democrații, dar și un număr însemnat de organizații nonguvernamentale militează pentru ca miza maximă pe fiecare aparat în parte să fie redusă de la 100 de lire (cât e în prezent), la doar 2 lire. Demersul acestora vine într-o perioadă în care Guvernul Marii Britanii efectuează o revizuire a acestor aparate. 

Pe de altă parte, Asociația Bookmakerilor din Marea Britanie (ABB) a emis un comunicat în care spune că: ”Nu există dovezi care să arate faptul că mizele de joc pe aceste aparate vor ajuta la rezolvarea problemei jocurilor de noroc. Această politică defectuoasă ar duce la distrugerea a peste 20.000 locuri de muncă, va închide mii de magazine de pariuri, va însemna milioane de lire sterline lipsă la veniturile statului și va pune capăt unei activități populare pentru milioane de oameni". Conform unui raport al ABB, păcănele au generat anul trecut venituri la bugetul de stat al Marii Britanii de peste 1,82 miliarde de lire sterline.

Românii amatori de pariuri şi jocuri de noroc au lăsat anul trecut în sălile de joc aproximativ 1 miliard de euro, din care 550 milioane se întorc la jucători. Mai rău este că aproape un sfert din tineri văd în acest tip de activitate – şi nu în serviciu – o importantă sursă de câștig. Lucru total fals!...Venitul mediu lunar al jucătorului de sloturi a fost luat în calcul la un nivel de 1.500 lei, iar suma medie lunară cheltuită pentru acest gen de distracție este de 120 ron, potrivit unui studiu realizat de către GfK România. 

Din punct de vedere al densității aparatelor la 1000 de locuitori, cel mai mult se pariază în Bucureşti. Capitala României e urmată de orașe mari ca Braşov, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Constanţa. Anul trecut, pentru 11 luni statul român a încasat din activitatea de jocuri de noroc 1,1 miliarde lei, sub formă de taxe şi impozite (în această sumă a fost inclusă şi penalitatea plătită de organizatorii de jocuri de noroc online, care au desfăşurat activitate neautorizată în perioada 2010-2015). Cu un venit brut din jocuri de tip slot-machine per capitală de circa 21 de euro, România este departe de media europeană de 36 de euro. În comparație, în Italia venitul este de şase ori mai mare, ajungând la 130 de euro/locuitor.

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ LA CAZINOUL ONLINE RECOMANDAT!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!