5 partide din Serie A și alte 11 din Lega Pro sunt investigate de autoritățile italiene pentru posibile aranjamente la pariuri!

Deși fotbalul italian a oferit în 2006 ”Calciopoli”, cel mai mare scandal legat de meciuri trucate din istoria recentă a fotbalului european, se pare că echipele din Peninsulă nu s-au învățat deloc minte. Publicația italiană La Repubblica ne anunță că FIGC (Federazione Italiana Giuoco Calcio) a început să investigheze mai multe meciuri suspectate că ar fi fost aranjate pentru pariuri sportive

Mai exact, este vorba de cinci partide din Serie A și 11 partide din Lega Pro (liga a treia), toate din sezonul proaspăt încheiat. Se pare că toate cele cinci meciuri din prima ligă sunt ale echipei Frosinone. Meciurile suspectate sunt Frosinone vs Napoli 1-5, Genoa vs Frosinone 4-0, Verona vs Frosinone 1-2, Frosinone vs AC Milan 2-4 și Napoli vs Frosinone 4-0. Nu sunt precizate și cele 11 meciuri din Lega Pro, dar se pare că este vorba în special de jcouri din grupa C, iar echipele cele mai ”active” au fost Catania și Messina.

napoli.jpg

Autoritățile italiene susțin că înaintea fiecăruia din aceste meciuri, casele de pariuri au atras atenția că s-au înregistrat multe pariuri suspecte pe mize mult mai mari decât de obicei, pariuri care în final s-au dovedit a fi corecte de fiecare dată. Iar aici este vorba în special de pariuri pe scoruri corecte sau victorii la scor. De altfel, se atrage atenția că Frosinone a reușit performanța de a încasa 18 goluri în cele cinci partide luate în colimatorul FIGC. Pe de altă parte nu știu cât de concludentă este această dovadă ținând cont că vorbim despre o echipă retrogradată care a terminat sezonul în Serie A cu o medie de două goluri primite pe meci. 

Ar mai trebui spus că în partida Napoli vs Frosinone 4-0 de pe 14 mai 2016 fundașul român Vlad Chiricheș a fost integralist pentru gazde. Acest meci nu este suspectat doar pentru faptul că Frosinone ar fi pierdut intenționat la scor, dar și pentru că Mirko Gori a căutat cartonașul roșu încă de la începutul partidei, acesta având nevoie doar de 13 minute pentru a fi eliminat.

Va fi interesant de văzut cum se va finaliza acest caz, ca și altele similare din fotbalul italian. Nu a trecut nici măcar o săptămână de când am prezentat o știre conform căreia zece persoane au fost arestate pentru trucarea a două partide din Serie B, și probabil mai au loc și multe alte aranjamente de care poate nu vom afla vreodată.

Care este cel mai bun bonus pentru a începe să pariezi online? Află acum!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi