1. Home »
  2. Jocuri »
  3. Tutorial Texas Holdem - reguli de joc & unde joc în legalitate

Tutorial Texas Holdem - reguli de joc & unde joc în legalitate

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-23 11:04:00

image Tutorial Texas Holdem - reguli de joc & unde joc în legalitate

Poker reguli - Cum se joacă Poker Texas Holdem? Învață cum să joci poker Holdem cu acest tutorial de bază. Texas Holdem Poker este tipul de poker jucat de cele mai multe persoane. La startul jocului dealerul imparte cartile. In jocurile online un disc rotund avand denumirea de ''Butonul Dealerului'' se schimba de la un jucator la altul, la fiecare mana, in sensul acelor de ceasornic.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

 

1. Reguli Poker Texas Holdem - cum se joacă poker Texas?

Jocul în pre-flop - Poker texas holdem reguli

O regulă poker foarte importantă spune că jocul de holdem texas poker incepe prin punerea unei valori prestabilite de bani (blinduri) in pot inainte de impartirea cartilor de catre primii doi jucatori din stanga butonului. Acest lucru se face pentru a se asigura o miza pentru care sa fie jucata orice mana. Aceste blinduri cresc temporar in turnee pentru a se putea asigura eliminarea jucatorilor. In marea majoritate a cazurilor blind-ul mic (jucatorul invecinat in stanga dealerului) pune jumatate din miza minima, iar jucatorul din stanga acestuia pune blind-ul mare , acesta fiind miza minima intreaga.

Se trece la impartirea cartilor. Fiecare jucator va primi doua carti cu fata in jos. Aceste doua carti se vor combina cu cele cinci carti care vor fi asezate pe masa pentru a forma cea mai buna mana. Aceasta mana poate fi formata din ambele carti din mana si trei carti de jos, o carte din mana si patru de jos sau, mai rar, nici o carte din mana si toate cartile de jos.

Prima runda de parierei în Texas Holdem incepe de la jucatorul aflat in stanga blind-ului mare. Acesta va avea trei optiuni: call, plusare sau renuntare. Pentru a da call jucatorul trebuie sa puna o suma egala cu big blind-ul. Pentru a plusa jucatorul trebuie sa joace o suma in plus. Marirea acestei sume este diferita in functie de tipul de joc. Renuntarea la o mana il face pe jucator sa nu mai poata participa la rundele viitoare de pariere. Jucatorii urmatori vor avea aceeasi optiuni, dar si optiunea de a replusa sau de a re-replusa. Replusarea va trebui sa fie de aceeasi valoare cel putin cu marimea celei din urma plusari.


Flop, turn si river - Reguli Poker Texas Holdem

  • Dupa ce s-a terminat prima runda de mizare vor fi puse pe masa trei carti cu fata in sus. Acestea reprezinta flop-ul. Jucatorii ramasi in joc incep parierea de la primul jucator aflat in stanga dealerului ramas in mana. in plus fata de call, plusare si replusare acum jucatorii mai au si optiunea de pas (check) aceasta presupunand ca jucatorul ramane in mana fara sa pluseze pana cand ii vine din nou randul. Daca unul din jucatori a mizat atunci ceilalti vor trebui fie sa dea call sau sa pluseze, fie sa se retraga.
  • Turn-ul este intors pe masa dupa terminarea celei de a doua runde de pariere. Urmeaza parierea similara cu cea facuta dupa flop. Aceasta este una din părțile foarte importante când vine vorba de reguli poker holdem.

  • River-ul este cea de-a cincea carte comuna expusa pe masa la texas holdem poker. Aceasta se intoarce dupa a treia runda de pariere. Urmeaza a patra runda de pariere, la capatul careia se poate ajunge la show down. La show down (expunerea cartilor proprii) in caz ca doi sau mai multi jucatori au aceeasi formatie de carti urmatoarea cea mai mare carte din formatie este utilizata pentru a rupe egalitatea. Daca nu exista o astfel de carte, denumita kicker, atunci potul se imparte intre jucatorii care au aceeasi formatie de carti.

Acum cunoști la Texas Holdem reguli de joc de bază, iar acum a venit momentul să aprofundăm un pic selecția mâinilor de start.

 

Reguli Poker 2 cărți - același lucru cu Texas Holdem

Din regulile poker trebuie să știi că pokerul cu 2 cărți este practic un nume mai românesc dat popularei variante Texas Holdem. Așa că atunci când vei vedea pe unele site-uri formulări de tipul ”poker reguli 2 cărți” sau ”regulament poker 2 cărți”, trebuie să știi că acestea se referă de fapt la Texas Holdem, și nu la vreo altă variantă de poker. Deci când vorbim de reguli poker 2 cărți, ne referim la regulamentul de joc de la Texas Holdem. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

 

2. Tutorial - Selecția mâinilor de start în No Limit Hold'em

Poker reguli - cum joci perechile mari

Învață poker texas holdem! Fiecare dintre noi are o slăbiciune pentru o anumită mână, însă fără îndoială aşii şi popii sunt de departe mâinile cele mai puternice în poker holdem, pe care ai vrea să le vezi cât mai frecvent. Cu toate că îţi oferă un avantaj enorm înainte de flop, de multe ori aceştia nu rezistă pe board, mai ales dacă în mână sunt mai mulţi jucători. O greşeală frecventă făcută de începători e să le permită mai multor jucători să vadă flopul. Joacă extrem de agresiv întotdeauna aceste perechi, altfel rişti ca cineva cu o mână marginală să intre în pot şi să lovească două perechi sau altă combinaţie puternică încă de pe flop. 

Aceste cărți se joacă, evident, din orice poziție, iar cheia către succes e reprezentată de agresivitate. Mulți se tem că un raise prea mare îi va arunca pe ceilalți adversari, însă este de preferat să câștigi un astfel de pot mic decât să te expui: de destule ori jucătorii își maschează o astfel de carte, pentru ca apoi - când opozanții lovesc ceva și sunt capabili să "spargă" perechea mare - să nu poată să se despartă de perechea din mână. 

Există, totuși, și un moment în care așii sau popii pot fi jucați slow: când ești UTG sau UTG+1 la o masă unde sunt jucători extrem de agresivi. Astfel, dacă dai doar limp, există șanse imense ca cineva să vină cu un raise ulterior, oferindu-ți posibilitatea unui three bet sau four bet, în funcție de situație.

Damele (Q-Q) și valeții (J-J) intră și ele în categoria perechilor mari în texas poker, dar acestea fac parte din grupa secundară, pentru că te expun la mai multe capcane. În general, în peste 90% din cazuri, la o masă de 9 persoane, dacă ai una dintre aceste variante, deţii cea mai puternică mână pre-flop. Chiar dacă în jurul valeţilor, de exemplu, s-a discutat enorm, mulţi considerând că nu poate fi considerată o mână atât de puternică, mai ales că nu îţi oferă multă siguranţă după flop, este indicat să dai un raise consistent cu oricare dintre mâini, pre-flop. Mai ales din middle sau late position, dacă nu a existat prea multă acțiune înaintea ta. Sunt cărţi cu care, cei mai mulţi dintre profesionişti împing all-in fără reţinere, mai ales în fazele târzii ale turneelor.

888Poker - totul despre camera de poker online 888 în 2024

 

Cum se joacă poker - perechile medii

Destui jucători le utilizează prea frecvent în joker poker Texas și ignoră faptul că acestea sunt dependente de poziția în care te afli la masă și de numărul de adversari care au intrat deja în pot. Cu 10-10, de exemplu, poți deține șanse uriașe să fii în față pe un flop de genul 2-6-9, cu un singur adversar în mână sau poți fi outsider pe un board în care primele trei cărți sunt K-K-Q, cu doi sau trei adversari implicați.

Pentru a ști când e cel mai bine să te implici într-un pot cu perechi medii și care e mișcarea corectă care trebuie făcută vom discuta despre variantele de preferat în funcție de locul ocupat la masă.

Poziția de început

Să foldezi în Holdem Texas Poker online astfel de perechi din UTG e în general soluția de preferat, pentru că s-ar putea să constați foarte rapid că e extrem de costisitor să vezi un flop cu o asemenea mână. Există șanse importante să fii dominat de o pereche mai mare sau să pleci coin flip cu un adversar care deține o mână de genul A-K suited; cel mai probabil, însă, după flop vei fi nevoit să vorbești primul și nu vei avea acces la informațiile atât de importante date de poziție. 

Multe depind și de modul în care se joacă la masa la care ești în acel moment. Dacă ai în față adversari tight, cu un joc mai degrabă pasiv, poți să apelezi la varianta limp din early position, în speranța că poți vedea ieftin un flop care să îți îmbunătățească sensibil mâna. Totuși, nu intra în capcana implicării multor fise în joc în astfel de situații. Dacă un adversar ridică miza - ceea ce se va întâmpla destul de frecvent - pune bine în balanță dacă merită efortul financiar de a mai plăti.

Cum joc poker din middle position

În cazul în care primești o pereche medie în această poziție în texas hold'em poker online, primul lucru pe care trebuie să îl observi e ce s-a întâmplat în fața ta. Dacă nimeni nu a dat raise sau a mers pe varianta limp, sfatul nostru e să fii tu cel care mărește de fecare dată. Astfel, fie vei avea ocazia să furi blindurile, fie vei evolua în pot cu unul sau maximum doi adversari. Dacă cei care decid să plătească raise-ul tău sunt opozanții din blinduri, lucrurile stau cu atât mai bine, pentru că vei avea poziție în jocul post-flop.

În schimb, dacă mai mulți adversari au plătit doar blindul în fața ta, ar trebui ca tu, la rândul tău, să completezi acea valoare, fără a mări. Astfel, pot odds vor fi de partea ta în încercarea evidentă de a lovi mult râvnitul set.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

O a treia variantă e ca unul sau mai mulți oponenți să fi dat deja raise până ca tu să apuci să "vorbești". În măsura în care mai mulți adversari au făcut acest lucru, sfatul nostru este să dați fold; cel mai probabil mâna vă este dominată, din moment ce doi adversari out of position au decis să fie atât de agresivi acționând atât de devreme. 

În condițiile în care din early position un singur jucător a mărit potul, lucrurile stau diferit, în sensul în care trebuie să iei în calcul tipologia acelui individ și range-ul de cărți pe care îl utilizează. Dacă e un adversar loose, poți să plătești, fiind șanse importante să ai procentele de partea ta. Există posibilitatea ca raise-ul să vină însă de la un opozant extrem de solid, care știi că se implică în poturi doar cu mâini bune și foarte bune. În acest caz, probabil varianta corectă e să renunți la perehea medie, deși există și opțiunea unui re-raise (three betting). Așa vei ști pe ce mână să îl pui (una foarte bună) în caz că plătește sau optează pentru un four betting sau vei avea ocazia să iei potul acolo, dacă foldează. În orice caz, varianta de a da în texas holdem all in în fața unui asemenea jucător este cea mai greșită hotărâre, pentru că vei rămâne cu puține informații pentru jocul post-flop.

Perechile medii și late position

Cu cât trebuie să iei o decizie mai târziu pre-flop în poker online texas holdem, cu atât vei aduna mai multe date despre mâinile adversarilor în funcție de acțiunile lor. Și în această ipostază, chiar dacă poziția te ajută, trebuie să iei în calcul o serie de factori. Sfaturile noastre în acest caz sunt următoarele:

  • fold: dacă unul dintre adversari dă raise, iar altul optează pentru re-raise; să intri într-un asemenea război cu o pereche medie ar putea fi extrem de costisitor. De foarte multe ori vei fi nevoit să foldezi, agresorul inițial urmând a merge all-in. Ca atare, nu există suficiente argumente să te facă să plătești cu pereche medie. 
  • raise: dacă înaintea ta unul sau mai mulți oponenți au mers pe limp. Șansa ca cineva după tine să aibă un "monstru" și să vină cu un re-raise e mică, așa că vrei să îi pedepsești pe cei care au plătit minimum doar pentru a vedea un flop. Cu cât se află mai mulți opozanți în pot, cu atât raise-ul ar trebui să fie mai consistent, pentru că destui vor fi dorit să vadă board-ul cu o mână marginală, pe care nu o anticipezi. Vei avea de cele mai multe ori șansa să închizi mâna aici, iar dacă vei fi plătit de un adversar, în cel mai rău caz vei pleca 50%-50%, dar vei avea poziție. Atenție însă la jucătorii din UTG și UTG+1, mai ales dacă aceștia sunt extrem de tight și apelează la un three bet, după ce în prealabil au limpuit. Unii jucători aleg să joace astfel așii, doar cu completarea blind-ului din early position, pentru a veni ulterior cu re-raise, după ce cineva mărește potul. Totul, ca de fiecare dată, ține de observație și de capacitatea ta de a înțelege dacă un adversar care apelează la o astfel de metodă chiar are cartea pe care o reprezintă. 

La ce camere de poker online din România putem juca legal în 2024?


Perechile mici

Dacă în cazul perechilor medii ne confruntăm cu atât de multe probleme, în condițiile în care primești de la dealer perechi mici, lucrurile ar trebui să stea, în teorie, și mai complicat. Paradoxal, dar nu-i așa, pentru că aceste cărți nu sunt percepute la fel de "generos" de către jucători. Concret, tendința multora e să supraevalueze perechile medii, lucru care nu se întâmplă cu segmentul de cărți de același fel între 2-6. Acesta e privit mult mai circumspect de către cei mai mulți, astfel că variabilele sunt mai puține.

În principiu, sfatul nostru este să apelați la aceste carti texas holdem doar din poziție și dacă jucarea lor nu implică un efort financiar prea mare. Ideal ar fi un "limp fest", adică în pot să participe cât mai mulți jucători, care doar să completeze blindurile. Acest lucru îți va oferi pot odds și perspectiva câștigării unui pot uriaș dacă lovești setul. Cu cât sunt mai mulți adversari în pot, posibilitatea ca unul dintre aceștia să prindă măcar top pair cu un kicker rezonabil crește, iar șansele tale de a avea acces la un pot uriaș, cu un set completat, sunt direct proporționale.

Jucarea perechilor mici are întotdeauna un singur obiectiv: să lovești setul (set mining). Ideal e să se întâmple acest lucru pe flop, fără să fi cheltuit prea multe fise până în acel moment.

Conceptul în sine se referă la momentele în care joci după un raise sau limp o pereche fără valoare implicită unicul scop de a lovi setul. Intrând în astfel de poturi - deşi simţi că pre-flop e posibil să fii în spate sau să pleci coin flip - vizezi câştigarea unor poturi uriaşe, dar doar prin completarea celor trei bucăţi. În măsura în care acest lucru nu se întâmplă, vei renunţa la acel pot, nu te interesează să faci alte play-uri sau bluff-uri care să te coste, pe termen lung, o mulţime de fise.

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

Un play cu forță. Odată completat setul la texas holdem poker, şansele să câştigi mâna sunt enorme. Ai ocazia să învingi astfel adversari cu perechi mari, care sunt dispuşi să investească foarte mult în acele poturi. Puterea dată de cele trei bucăţi deţinute e accentuată de faptul că, aproape întotdeauna, o astfel de mână este greu de detectat. Ca atare, opozanţii te vor pune rar pe o asemenea carte şi vor considera până în ultima clipă că sunt şanse mari ca ei să fie în faţă. Ca atare, vor fi dispuşi să introducă multe chip-uri în pot, bazându-se pe overpair-ul din mână, top pair-ul (eventual cu top kicker) sau cele două perechi "prinse".

De ce și când e eficient? Această mutare poate fi folosită în orice joc din Texas Hold’em, însă are eficienţă mai mare în momentul în care se evoluează deep-stack. Faptul că cei de la masă au în faţă un număr mare de fise nu poate fi decât în avantajul celui care completează setul, pentru că poate să obţină un profit uriaş. Altfel, prin comparaţie, mişcarea e mai utilă în jocurile cash, în detrimentul turneelor şi a sng-urilor. Explicaţia stă exact în ceea ce am expus anterior, la jocurile cash stack-urile sunt în general mai mari şi poţi "vâna" mult mai bine astfel de momente. În plus, adversarii vor avea o rată mai bună de a împinge fise în pot, jucându-se, per total, mai loose.

Momentul cel mai prielnic. Ca majoritatea mişcărilor din poker holdem, "set-miningul" funcţionează mai bine când eşti în poziţie. Ca atare, cadrul ideal ar fi ca tu să te afli în cutoff sau button, iar înaintea ta măcar unul dintre adversari să fi dat un raise. Te interesează ca acesta să nu fie unul prea mare, pentru că, pe termen lung, dacă vei plăti astfel de măriri uriaşe cu perechi mici sau medii, vei sfârşi în a fi pe minus. Trebuie să înţelegi că tu în respectivele poturi "pândeşti" setul, pentru că doar acesta îţi va oferi şanse mari la un pot consistent. Poziţia e atât de importantă pentru că îţi oferă informaţii despre mâna adversarului, care de foarte multe ori va miza pe un C-bet. În plus, vei avea ocazia să controlezi potul, apelând la re-raise în momentele prielnice.

Pentru ca totul să se apropie de perfecțiune, trebuie luată în calcul şi tipologia adversarului din pot. E de preferat să lupţi împotriva unui oponent loose aggressive, pentru simplul fapt că acesta va pune fise în pot cu un range mult mai mare decât un opozant tight. Nu în ultimul rând, agresivitatea lui se potriveşte perfect cu ce vrei tu să obţii de la această mutare: nu va trebui să vii cu re-raise-ul decât târziu, el urmând a construi în mod natural potul. Când îi vei da lovitura de graţie, chiar dacă va înţelege că a fost, cel mai probabil, atras într-o capcană, va fi de cele mai multe ori prea târziu: pot odds îl vor împinge la call, pentru că a investit prea mult. 

Recenzie PokerStars - cea mai bună cameră de poker din lume

 

Cărțile mari

În această categorie intră, de obicei, 10-10, A-K suited și off suited, A-Q suited, A-J suited, K-Q suited. Sunt genul de cărţi care sunt de reglă puternice pre-flop şi justifică un raise. Ele pot fi bătute cu destulă uşurință după flop - mai ales KQ -, astfel că, dacă la raise-ul tău se răspunde cu un re-raise, ai mare grijă şi ia chiar în calcul să foldezi. 

Este de preferat să mizezi cu precădere pe raise-uri cu astfel de cărți din middle și late position și trebuie să ai mare grijă să nu te "îndrăgostești" de ele. Deși în cele mai multe dintre cazuri îți oferă procente în plus de partea ta, ele pot fi uneori dominate încă dinainte de flop. Concret, o pereche de doiari, spre exemplu, va pleca în fața unui A-K suited, astfel că trebuie să fii destul de precaut, mai ales la o masă de 9 persoane sau în fazele de început ale turneelor.

Spre finalul competițiilor, când ai făcut ITM-ul, sau la mesele de tip short handed, lucrurile se schimbă: poți fi mult mai agresiv cu astfel de cărți, deoarece șansele să deții mâna mai bună cresc exponențial.

Descoperă cele mai populare tipuri de jocuri de poker în 2024

 

Cărţile de aceeaşi culoare

Frecvent, dacă joci poker împotriva unor începători, vei auzi această explicaţie: "Am mers pentru că erau de aceeaşi culoare". Unele cărţi suited merită jucate şi, evident, este de preferat să începi o mână având două cărţi de aceeaşi culoare. Însă, matematic vorbind, este o şansă de 1 la 118 ca, având două cărţi de aceeaşi culoare în mână, să ţi se completeze mult dorita culoare. De multe ori se întâmplă ca aceasta să se întregească abia pe river, adversarii forţându-te prin raise-urile lor să dai fold până în acel moment. Deși nu aș trece-o la categoria de poker reguli, fereşte-te de capcana intrării în pot cu două cărţi de aceeaşi culoare, dacă acestea nu sunt conectate, sau dacă nu sunt suficient de mari încât să îţi ofere şi alte perspective, altele decât culoarea.

În general, specialiștii consideră că poți să te bazezi pe asemenea cărți în late position, când în fața ta nu s-au dat raise-uri mari (eventual oponenții au mers pe varianta limp). Selectivitatea este cheia succesului în poker până la un anumit nivel, astfel că ai nevoie încă de la început de o mână de start mare. Renunță la cărțile marginale și caută să ai întotdeauna procentele de partea ta, pentru că pe termen lung acest lucru chiar face diferența. De ce să investești o mulțime de chip-uri pre-flop bazându-te pe cărți marginale, care au nevoie de mult ajutor pe board, când poți să aștepți momentele prielnice pentru a-ți etala agresivitatea?

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!


3. REGULILE POKER - CARE SUNT ȘANSELE DE CÂȘTIG LA TEXAS HOLD'EM?

Poker reguli - Ca un jucător de poker acesta este primul lucru la care ar trebui să te  gândești. Cele 20 de statistici de mai jos te vor ajuta să găsești un răspuns cât mai corect la această întrebare. 

  • Simți că o sa ai un flush (cinci cărți de aceeași culoare)? 

Aceasta este o primă regulă poker despre care vom vorbi în acest set de 20 de statistici. În eventualitatea că după un flop ai un flush draw (îți mai trebuie o carte pentru a face un flush), ai o probabilitate matematică de aproximativ 35% să completezi mâna. Deci cam într-o treime din astfel de situații vei face culoare. 

  •   Mâinile cele mai bune - cum să joci poker?

Posibilitatea de a primi o mână de top atunci când sunt distribuite cărțile (doi ași, doi regi, două regini sau doi valeți) este de numai 2%. Dacă ai de gând să aștepți o astfel de mână, probabil vei da numai fold toată ziua. Plus că atunci când eventual chiar primești o astfel de mână n-ai garanția că aceasta va fi o mână câștigătoare. Trebuie să ai grijă ce alte combinații sunt posibile după flop. Ce combinatii poker texas holdem ar putea avea ceilalți jucători de la masă? 

  • Pereche pe flop 

Să presupunem că primești două cărți diferite în mână. Șansele ca după flop să ai o pereche sunt de aproximativ 32%. Dacă ai o pereche după flop atunci ar trebui să mergi mai departe doar dacă această pereche este cea mai mare posibilă raportată la cărțile de pe masă. Această regulă se aplică inclusiv la punctul 2 de mai sus. 

  • Cărți de aceeași culoare 

Să presupunem că primești două cărți de aceeași culoare. N-ar trebui să le joci bazându-te doar pe acest aspect, deoarece în realitate mâna ta este cu doar 2.5% mai bună decât în mod normal. Desigur, și acest avantaj contează, dar un astfel de criteriu n-ar trebui să aibă un rol decisiv în modul în care joci mâna.  

  • Care sunt șansele unui draw la chintă la ambele capete? 

Să presupunem că după flop reușești să ai un draw la chintă la ambele capete, de exemplu o mână precum: 6, 7, 8 și 9. Asta înseamnă că fie un 5, fie un 10 pot completa mâna ta. Fiind patru cărți de același fel în pachet înseamnă că în total sunt opt cărți care ți-ar putea fi favorabile, deci ai șanse cam de 32% să primești o astfel de carte (ținând cont că trebuie să mai vină două cărți pe masă). 

  • Două perechi 

Continuăm regulile poker cu discuția despre două perechi. Dacă după river ai două perechi, iar una dintre ele este cea mai mare pereche posibilă raportată la cărțile de pe masă, atunci șansele tale de a câștiga mâna respectivă sunt destul de mari. Dar nu uita că există și posibilitatea ca cineva să aibă în mână un overpair. 

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

  • Draw la chintă în gaură (Inside straight) 

Aceasta este o mână la care îți mai trebuie o singură carte (cartea din mijloc) pentru a face chinta. De exemplu o mână formată din cărție 4, 5, 7 și 8 poate fi considerată un draw la chintă în gaură pentru că mai ai nevoie de cartea din mijloc, adică de cartea 6 pentru a completa mâna. Problema este că după flop ai o șansă de doar 9% pentru a primi o astfel de carte.  

  • Trei cărți de un fel 

În eventualitatea în care ai o pereche în mână, probabilitatea de a primi o a treia carte identică pe flop este de doar 7.5%. Asta înseamnă practic că trebuie să ai grijă la perechile pe care le ai în mână și să nu le crezi mai valoroase decât sunt în realitate. Iar în momentul în care chiar ajungi să ai trei cărți de un fel, ar trebui să mizezi sume mari de bani doar dacă ești aproape sigur că altcineva n-are cum să aibă o mână mai bună. 

  • Care sunt șansele să primești exact două cărți de care ai nevoie? 

Nu sunt deloc mari. În cazul în care după flop ai nevoie de două cărți exacte (atât ca valoare, cât și ca culoare), șansele reale sunt de numai 0.3%! În cazul în care pe turn a venit una din aceste două cărți texas holdem, atunci probabilitatea ca a doua carte să vină pe river crește la 4.5%. Deci n-ar trebui să ai așteptări prea mari într-o astfel de situație. 

  • Perechea mai mare 

Aici vorbim despre situații în care doi jucători primesc ca mână inițială câte o pereche. În acest caz cel care are perechea mai mare va câștiga în 80% din cazuri. Acest punct este important de ținut minte deoarece astfel de situații apar mai des decât îți imaginezi. 

  • Cartea ”Kicker” care poate face diferența 

O carte kicker la texas holdem poker este acea carte pe care o primești inițial și care nu intră în nici o combinație pentru formarea unei maini poker texas holdem, dar care este utilă pentru a face diferența în cazul unor mâini egale. Să presupunem că ai o mână inițială 9,7, iar un alt jucător are 9,8. Pe masă vin următoarele cinci cărți: 9, 10, 10, 4, 5. În acest moment atât tu cât și oponentul aveți două perechi (9,9 și 10,10), dar adversarul câștigă pentru că are kicker-ul mai mare (8 față de 7).  

 În cazul în care cartea ta cea mai mare este identică cu a unui alt jucător, dar acel jucător are un kicker mai mare, statistic ai doar 24% șanse să câștigi acea mână. Trebuie să ții minte că o mână precum A, 2 sau A, 3 poate fi destul de problematică în multe situații, dar o mână precum A, K este excelentă. 

  • Cui îi surâde norocul? 

Să presupunem că un jucător are în mână o pereche la Holdem Texas Poker, iar tu ai în mână două cărți diferite, dar mai mari decât cele avute de oponent. De exemplu el are 6 6, iar tu ai cărțile 7 8. Să zicem că ambii dați all-in. Într-o astfel de situație șansele de câștig sunt de 50%-50%, deci practic trebuie să așteptți să vezi dacă îți surâde norocul sau nu.

  • Pereche în mână 

Uneori nu primești cu orele o pereche în mână la teksas holdem poker, alteori parcă vin perechi poker texas holdem una după alta. Statistic, este o probabilitate de 6% să ai o pereche  în mână, deci ar trebui să primești o astfel de mână o dată la fiecare 17 mâini. 

  • Conectori de aceeași culoare 

Nu este ceva neobișnuit ca conectorii de aceeași culoare să fie considerați foarte valoroși la joc poker, pentru că ai șanse să reușești atât chintă, cât și culoare. Chiar și așa, ei nu se pot compara cu o mână formată din doi ași, pentru că o astfel de mână va bate doi conectori de culoare în 80% din cazuri. 

  • Două perechi 

Probabilitatea de a avea două perechi după flop la poker holdem este de numai 2%! 

  • Culoare după flop 

Obișnuiește-te să dai fold la mâinile slabe la jocuri poker Texas și obișnuiește-te și să ratezi ocazionalele flush-uri după flop. Totuși, chiar dacă cele două cărți din mână sunt de aceeași culoare, șansele să ai o mână  perfectă după flop sunt de doar 1%. 

  • Full house 1 

Dacă după flop reușești să ai trei cărți de un fel, șansele să faci full house după river sunt de 34%. Astfel sunt foarte rare acele situații în care ar trebui să dai fold dacă ai trei cărți de un fel. 

  • Full house 2 

În cazul în care după flop ai două perechi, atunci șansele să faci full house sunt de 17%. 

  • Nu-ți fie teamă de bluff-uri - cum să joci poker mai bine

Deși această statistică poate părea surprinzătoare, o mână de tipul A, K are înainte de flop șanse de doar 63% să bată o mână formată din două cărți random la holdem texas poker online.

  • Ce faci când ai doi valeți în mână? 

Aceasta este ultima regulă poker despre care vorbim în acest set de statistici. O pereche formată din doi valeți la Holdem Texas Poker poate fi foarte înșelătoare. Ea arată foarte bine în teorie, dar ia în considerare faptul că sunt șanse de 52% ca pe flop să vină măcar o carte mai mare. Dacă vine o astfel de carte, iar miza devine destul de mare, atunci poate este o idee bună să dai fold. 

Unibet Poker - cameră de poker cu aplicație inedită în 2024

 

4. TABELE CU PROBABILITĂȚI DE CÂȘTIG LA TEXAS HOLDEM

Dacă vrei să înveți cum se joacă poker cât mai bine, atunci sper că aceste statistici îți vor da de gândit. Obișnuiesc să-mi fac câteva tabele și grafice pentru fiecare tip de poker, pe care le țin separate în foldere individuale (unul pentru Texas Hold’em, unul pentru Omaha Hold’em etc). Aceste tabele / grafice îmi sunt de real folos deoarece mă ajută să îmi reamintesc care sunt șansele mele reale în diferite situații. Un astfel de grafic este cel pe care l-am inclus mai jos. Trebuie luat în considerare faptul că aceasta este propria mea versiune și că procentele au fost rotunjite pentru ca tabelul să fie mai clar. Acest tabel te ajută să vezi cât de puternică este fiecare mână în parte și ce șanse de câștig are înainte de flop, în funcție de numărul de jucători de la masă. 


2.png
3.png
4.png
5.png

Așa cum se poate vedea din aceste tabele, cu cât sunt mai mulți jucători la masă, cu atât contează mai puțin cărțile pe care le primești inițial în Poker texas holdem poker. Aceasta este o regulă poker foarte importantă. O mână formată din doi ași este aproape imbatabilă când joci împotriva unui singur jucător, dar la o masă cu nouă oponenți o astfel de mână va fi câștigătoare în mai puțin de o treime din cazuri. De aceea este recomandat ca jucătorii începători să joace la mese mai mici până capătă experiență. Șansele tale de câștig sunt mai mari, mâinile inițiale contează mai mult și astfel este mai ușor de jucat, poți urmări mai ușor ce se întâmplă la masă, iar jocurile au loc într-un ritm mai alert. Părerea mea este că o masă de șase jucători este suficientă pentru cineva care abia a învățat să joace poker.  

Deschide cont și depune la PokerStars 10$ pentru a primi jocuri gratuite în valoare de 50$!

 

5. Poker texas holdem free - unde pot juca Texas Holdem gratis?

Dacă te-am convins că a venit momentul să joci Texas Holdem și stăpânești cât de cât regulile poker, te poți juca pentru început la 888Poker utilizând un bonus fără depunere de 10€ (ÎNCASEAZĂ ACUM)! Astfel poți juca Texas Holdem poker online gratis fără a fi necesar să cheltui vreun ban din propriul buzunar. Iar dacă nu ești interesat la început de câștiguri în bani reali, atunci poți juca Texas holdem gratis la PokerStars în cadrul camerelor lor de antrenament, acolo unde te confrunți cu alți jucători pe fonduri virtuale. Iar când te simți pregătit poți efectua și o depunere - cu doar 10$ vei primi jocuri gratuite în valoare de 50$ (ÎNCASEAZĂ ACUM)!

Așa cum poți vedea, poți juca poker texas holdem free cu bonusuri fără depunere sau pe fonduri virtuale. Iar când te saturi de poker gratis texas holdem, poți trece la sesiuni pe bani reali! Mai jos ai și o listă cu toate camerele de poker licențiate în România care oferă jocuri de Texas Holdem!

Operatori cu camere de poker legale în 2024

PokerStars
L1160658W000323
Nu este oferit
Joacă acum la PokerStars Sports România!
Deschide cont
Se aplică T&C
888Sport
L1160654W000324
100% până la 888RON
Încasează acum la 888Sport 100% până la 888RON + 60FREESPINS
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
PublicWin
L1172986W000768
200% până la 2.000RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonusul PublicWin de 200% până la 2000RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și: 

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+98.8
Câștigate
31
Pierdute
11
2
Curry
+58.72
Câștigate
11
Pierdute
4
3
Baicu Marius
+42.55
Câștigate
5
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX