35 de jucători amatori şi-au anunţat prezenţa la "Big One for One Drop", turneu cu buy-in de 1 milion de euro

la-liberte-esfandiari.png

"Big One for One Drop", turneu de poker pe bază de invitaţie, va avea startul în fix două săptămâni (14 octombrie). Competiţia, care va dona premiile uriaşe strânse în scopuri umanitare, va strânge doar jucători recreaţionali (fără profesionişti). Fiecare dintre participanţi va face un buy-in de 1.000.000€, iar evenimentul se anunţă un mare succes: deja 35 de jucători din toată lumea au confirmat prezenţa.

Iniţiativa lui Guy Laliberté se va bucura şi în 2016 de un succes enorm. Dacă în anii precedenţi "creierul" din spatele turneului cu scopuri caritabile invita deopotrivă profesioniştii care voiau să servească ţelului comun şi oamenii bogaţi, amatori de poker, anul acesta el a schimbat strategia. Pentru ca şi jucătorii recreaţionali să aibă şanse în turneu, omul de afaceri canadian a decis ca la Main Event să participe doar competitori fără experienţă în poker (care nu au ca sursă de venit pokerul).

Mulţi au crezut că iniţiativa sa este prea îndrăzneaţă şi se va repercuta asupra strângerii de fonduri, însă în realitate decizia pare să fi fost extrem de bine cântărită. Deja 35 de jucători amatori şi-au confirmat prezenţa la turneul invitaţional. Asta în condiţiile în care în urmă cu doi ani au fost 42 de intrări (printre cei prezenţi, mulţi jucători profesionişti de poker).

Acum se anticipează că numărul total va ajunge la cel puţin 50 şi cum pentru o perioadă limitată de timp cei care rămân fără chip-uri au oportunitatea să facă re-buy-uri la discreţie, suma totală strânsă va fi una ameţitoare.

"Turneul e pe drumul cel bun. Deja s-au înscris 35 de jucători şi mulţi dintre ei au promis că nu se vor limita la un bay-in", a spus Laliberté într-un comunicat de presă, ţinând totodată să precizeze că şi profesioniştii sunt aşteptaţi cu drag la turneele organizate, exceptând Main Eventul: "Jucătorii profesionişti au la dispoziţie şapte alte turnee, dar şi mese de cash care vor dura timp de o săptămână. Am încredere că împreună vom contribui la cel mai mare eveniment caritabil din poker, în urma căruia fondurile câştigate vor merge la fundaţia One Drop".

"One Drop" este o asociaţie caritabilă creată de Laliberté cu scopul de a asigura apă potabilă în zonele defavorizate din lume. Sunt vizate în special ţările secetoase din America Centrală, India şi Africa (partea vestică are prioritate).

Laliberté, care a donat fundaţiei "One Drop" de-a lungul timpului 100 de milioane de dolari, a organizat precedentele două ediţii destinate pokerului în Las Vegas, în timpul WSOP 2012 şi 2014. Acum, locaţia este mult mai exclusivistă: Monte Carlo. Prima ediţie a fost adjudecată de Antonio Esfandiari, un specialist al high roller event-urilor, în timp ce acum doi ani s-a impus Dan Colman.

Toţi aşteaptă cu sufletul la gură să vadă celebrităţile care vor participa la Main Event, în condiţiile în care organizatorii nu au dezvăluit încă vreun nume. Probabil din dorinţa de a căpăta la momentul respectiv cât mai multă vizibilitate şi expunere în media, astfel încât în viitor fondurile strânse să fie şi mai mari.

Guy Laliberté, în vârstă de 57 de ani, e unul dintre cei mai cunoscuţi filantropi din lume. Ce a realizat el în ultimii 30 de ani e greu de descris în cuvinte. Antreprenor, jucător de poker (două clasări în bani la World Poker Tour), fondator şi CEO la Cirque du Soleil sau turist în spaţiu, iată doar câteva dintre cele mai importante realizări/pasiuni ale canadianului care a a strâns o avere de 2,6 miliarde de dolari. El a fost inclus de Forbes în rândul celor mai bogaţi 500 de oameni din lume.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi