3 milioane euro, motivul pentru care Burleanu nu renunţă la Daum. Prunea l-a contestat la tribunal!

Adus să revigoreze naţionala României după Euro 2016, Christoph Daum îşi poate încheia brusc mandatul pe banca tricolorilor. Potrivit ziare.com, Florin Prunea (membru în Comitetul Executiv al FRF) a contestat numirea lui Daum ca selecţioner, iar procesul este pe rol la Judecătoria Sectorului 2. Au fost analizate actele depuse la dosar, dar judecătorul a amânat luarea unie decizii pentru data de 29 noiembrie. Acesta a solicitat mai multe documente din partea FRF, dar şi statutul Federaţiie pentru a vedea dacă numirea germanului pe banca României a fost una legală. 

În acţiunea sa, Prunea susţine că în şedinţa Comitetului Executiv al FRF nu s-a întrunit cvorumul necesar - de 8 voturi. În sală au fost prezenţi 8 membri, dar Aurel Braşoveanu, care are o condamnare la activ, nu avea drept de vot. Aşa că în total au fost 7 voturi, iar numirea lui Christoph Daum a fost una ilegală. 

Clauza de reziliere a lui Christoph Daum este de 3 milioane de euro, acesta fiind motivul pentru care şeful FRF, Burleanu continuă să-l susţină oficial pe antrenorul german, au dezvăluit pentru ProSport surse din cadrul federaţiei. Informaţia, oferită în exclusivitate în cadrul emisiunii ProSport Live, l-a luat prin surprindere pe invitatul din platou, Narcis Răducan.

3 milioane de euro?...Foarte interesant! Eram pregătit să spun că e normal să îşi apere profesia şi munca, dar la 3 milioane nu mă aşteptam. Atunci ar trebui să-i ţinem toţi pumnii lui Daum! Ar trebui să mergem până la capăt, oricum calificarea este compromisă în mare parte. Ne mulţumim cu ce rămâne în urma dânsului,

---a declarat Narcis Răducan 

Nemţii de la Bild au anunţat, în momentul semnării contractului dintre Daum şi FRF, că acesta va avea salariu de 1,1 milioane de euro pe an ca selecţioner al României. Precedentul selecţioner, Anghel Iordănescu, avea 400.000 de euro pe an. Informaţia a fost confirmată pentru ProSport de surse din cadrul federaţiei, care au spus că "Daum ne costă de 3 ori mai mult decât orice alt antrenor român, mai puţin Mircea Lucescu".

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a declarat în numeroase rânduri că este mulţumit de munca depusă de Christoph Daum şi că nu se pune probleme demiterii acestuia.

 

Foto: Said Tamaev / SPORT PICTURES

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi