2,6 miliarde dolari cheltuiți la poker într-un an! Cine deține recordul nebun

Jocurile de noroc au luat-o razna în Australia. Potrivit unui raport, doar în Melbourne oamenii au cheltuit 2,6 miliarde dolari pe sloturile de poker - record față de toate celelalte mari orașe ale țării. Pe de altă parte, cluburile din Victoria (al doilea stat ca mărime din Australia, dar cu densitatea cea mai mare de locuitori) își văd liniștite de afacerea cu ”mașinăriile” de poker în care jucătorii au ”pompat”, numai în ultimul an, 94 milioane de dolari. 

Cifrele au arătat că 17 locații operate de cluburile din acest stat au înregistrat pierderi ale jucătorilor "îngrijorător de mari", conform  Alianței pentru Reforma jocurilor de noroc. Hawthorn a înregistrat cele mai mari venituri, în condițiile în care jucătorii au pierdut 23,29 milioane de dolari - în creștere de la 22,58 milioane de dolari anul trecut. Carlton Resorts a fost al doilea pe listă, cu 17,6 milioane de dolari câștigate de pe urma a 290 de sloturi. Rezidenții din Essendon au pierdut 11,85 milioane de dolari - singurii, însă, care au cheltuit mai puțini bani comparativ cu anul trecut. Collingwood, Geelong, Richmond au făcut, de asemenea, milioane de dolari de pe urma sloturilor de poker. 

Joacă acum la cea mai bună cameră de poker din lume!

Un studiu realizat de către cercetători de la Universitatea Deakin, din Geelong, a arătat că 40% dintre cei 500 de locuitori intervievați din Victoria au raportat probleme legate de jocurile de noroc. Aproape toți cei chestionați, însă, au spus că statul trebuie să revizuiască reglementările care privesc industria jocurilor de noroc. Peste 106 milioane de dolari au ”hrănit” sloturile de poker din orașul Geelong - o sumă mai mare față de anul trecut. 

Locuitorii din Wyndham au pierdut și ei sume mari, de peste 89 milioane de dolari. Profesorul Samantha Thomas, de la Deakin University, spune că cele mai dăunătoare sunt cazinourile, urmate de ”pokies”, cursele de cai și pariurile sportive. Peste 120 dintre cei chestionați au declarat că au jucat cel puțin odată pe lună la sloturile de poker, situație care se regăsește și la pariurile sportive.

JOACĂ ACUM SLOTURI ONLINE CU UN BONUS DE BUN VENIT SPECTACULOS!

Autorii studiului au cerut guvernelor din întreaga țară luarea de urgență a unor măsuri înainte ca ”epidemia” jocurilor de noroc să se răspândască și mai mult. Iar ca primă măsură ei au în vedere interzicerea completă a anunțurilor privind jocurile de noroc în timpul programelor pentru copii, dar și a transmisiunilor diferitelor evenimente sportive sau pe stadioane. 

Marlene Kairouz (foto: theaustralian.com.au), Ministrul Afacerilor Interne din Statul Victoria, a afirmat că a analizat în detaliu problema și că a luat deja prima măsură. "Nici o mașină suplimentară de jocuri de noroc nu va fi permisă în Victoria pentru următorii 25 de ani. Suntem conștienți că trebuie să facem ceva pentru limitarea pagubelor legate de jocurile de noroc în comunitatea noastră!", a spus Marlene Kairouz.

Jucați responsabil! Tratați jocurile de noroc ca pe o distracție, nu se poate trăi din această activitate! De asemenea, nu jucați mai mult de 10% din veniturile lunare! Dacă aveți probleme, puteți apela la jocresponsabil.ro

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi