1,8 miliarde lire anual pierderi, doar la păcănele! Ce vrea să facă Guvernul Marii Britanii

Potrivit ultimului studiu realizat de britanici, anul trecut pierderile pariorilor la jocurile de noroc au atins cifre record. La nu mai puțin de 13,8 miliarde lire sterline se ridică ”găurile” din buzunarele tuturor jucătorilor din Marea Britanie. Din această sumă, 1,8 miliarde lire sterline sunt pierderile la păcănele! Pierderile pe aceste terminale reprezintă echivalentul a aproape 5 milioane de lire sterline pentru fiecare zi a anului..

Cifrele date publicității de către Autoritatea de Reglementare a ”industriei” jocurilor de noroc au arătat faptul că aceste pierderi sunt în creștere cu 57 de milioane lire sterline față de ultima actualizare, și continuă să crească! Suma pierdută la terminalele slot-machine a crescut cu 73% din 2009, în ciuda faptului că introducerea unor noi terminale s-a făcut într-o proporție de doar 9%, în prezent numărul acestora fiind de 34.388.

Acest lucru indică faptul că englezii au început să joace ”în draci” la păcănele mizând sume din ce în ce mai mari. Conform aceluiași raport, fiecare ”mașină” a avut un profit anual de 52.887 lire sterline, aproape dublu față de salariul mediu al unui angajat din Marea Britanie! 

Graficul pierderilor anuale în Marea Britanie la ”păcănele”, oct 2015-sep 2016. (Grafic: The Guardian/Sursa: Gambling Commission)

Raportul Autorității de Reglementare a ”industriei” jocurilor de noroc din Marea Britanie vine cu doar câteva săptămâni înainte ca Guvernul să revizuiască o lege în domeniu existentă pe piață și care acum va fi republicată cu câteva noutăți. Actualmente, jucătorilor li se permite să parieze până la 100 de lire sterline la fiecare 20 de secunde pe jocuri electronice de casino, iar noul proiect de lege va limita această sumă la maxim 20 lire. 

Vezi aici care sunt cele mai bune cazinouri pentru păcănele online!

Liberal-democrații promit să reducă, prin intermediul unei legi noi, pariul maxim la doar 2 lire sterline în cazul în care vor câștiga alegerile generale. ”Această industrie a luat-o pur și simplu razna. An de an se ajunge la sume incredibile pierdute la jocurile de noroc, iar noul Guvern va trebui fără îndoială sa reducă smiza maximă la 2 lire!”, spune Carolyn Harris, deputat în Colegiul Swansea-Est. 

În momentul de față, casele de pariuri din Marea Britanie obțin mai mult de jumătate din venituri de pe urma terminalelor slot-machine și e de așteptat ca reprezentanții acestora să pornească o contra-ofensivă împotriva unor politicieni care au susținut la un moment dat ideea ca numărul acestor aparate să fie restricționat. 

Pierderile anuale la jocurile de noroc în Marea Britanie, pe segmente. (Grafic: The Guardian/Sursa: Gambling Commission)

Acum, e de așteptat ca revizuirea legii (propusă de Departamentul pentru Cultură Mass-Media și Sport) să limiteze mizele maxime ale jucătorilor la sume cuprinse între 10 și 20 de lire sterline (de la 100 de lire sterline, cât este în prezent)

Pariurile online au luat și ele amploare în Marea Britanie, pierderile totale crescând în mai puțin de un an de la 4,2 miliarde de lire sterline, la aproape 4,5 miliarde. Asta în condițiile în care încasările Loteriei Naționale au scăzut ușor, de la 3,4 miliarde lire sterline la 3,2 miliarde. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!