148 alerte de meciuri aranjate la pariuri: 65 din ele, în trimestrul trei din 2017!

Unitatea de Integritate pentru Tenis (TIU) a dat publicității un comunicat în care a anunțat că în trimestrul trei din 2017 a primit nu mai puțin de 65 de ”alerte” de meciuri suspecte de aranjamente la pariuri. Totuși, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când autoritățile de reglementare a jocurilor de noroc și operatorii de pariuri au raportat 96 de astfel de evenimente. 

Acum, patru dintre aceste alerte au fost legate de circuitul profesionist ATP și una în circuitul WTA. Dar niciunul nu a fost de la US Open, așa cum s-a crezut inițial.

Deja cei de la TIU au confirmat oficial că meciul de la Winston-Salem dintre Thiago Monteiro și Alexandr Dolgopolov (foto: sportinglife.com) a fost aranjat la pariuri. Cu puțin timp înaintea meciului disputat în luna august, cotele lui Dolgopolov au scăzut dramatic la casele de pariuri. El a negat însă orice implicare într-un blat. 

Alte 26 de alerte au venit din turnee ATP Challenger Tour, 24 din ITF Futures (masculin) și 10 de la ITF Pro Circuit (feminin). În total s-au jucat 35.349 de meciuri profesioniste în perioada menționată, 0,18% dintre acestea făcând obiectul unei alerte. Dar nu înseamnă că acestea au fost toate aranjate. Spre exemplu, cote neobișnuite la pariuri pot surveni și în momentul în care se vorbește de accidentarea unui jucător.

De la începutul acestui an, TIU a recepționat un număr de 148 de alerte, în scădere de la 217 pentru aceeași perioadă a anului 2016. Unitatea de Integritate pentru Tenis a început să publice astfel de cifre de anul trecut. Decizia a fost luată în urma unei anchete BBC privind un presupus meci de tenis aranjat la pariuri, în ianuarie 2016. Ancheta a făcut ca organismul de conducere a tenisului mondial să înființeze un grup independent de revizuire menit să examineze toate aspectele legate de integritatea sportului. 

Un raport intermediar a fost publicat în această primăvară, iar acum TIU a confirmat că un raport oficial complet va fi făcut public până cel târziu la jumătatea lunii decembrie, nefiind invocat niciun motiv pentru această întârziere. De asemenea, TIU a anunțat că deciziile disciplinare detaliate vor fi publicate în întregime pentru prima dată, cu amendamentul că anumite părți din comunicat vor fi redactate pentru a proteja martorii sau pentru că anumite cazuri sunt în curs de finalizare. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!