12 operatori online au ajuns pe lista ”neagră” în Belgia

Jocurile de noroc on-line reprezentau în 2015 o treime din venitul pieței din Belgia, potrivit unor statistici date publicătății de autoritățile de reglementare în domeniu. Astfel, veniturile din jocuri de noroc licențiate au totalizat 622 milioane de euro în 2015, cu 17% mai mult decât cele din 2014. În schimb, operatorii de cazinouri din categoria ”A” au raportat venituri din jocuri de noroc în valoare de 102,3 milioane euro în 2015, în scădere cu 7% față de anul precedent. 

Situația a fost alta însă când a venit vorba de segmentul online - aceiași operatori au raportat venituri din jocuri de noroc cu 41,2% mai mari, acestea ajungând până la 78,6 milioane de euro în 2015. Comisia pentru Jocuri de noroc din Belgia (BGC) a refuzat să facă publice numele acestor operatori de cazinouri. Oricare ar fi acestea, însă, trebuie spus că primele două cazinouri online au pretins mai mult de jumătate (44,2 milioane de euro) din această ”industrie”.

DESCOPERĂ TOP5 AGENȚII RECOMANDATE PENTRU PARIURI LIVE!

Licența categoria "B" implică operatori de sloturi, care au generat venituri combinate de 234,5 milioane de euro în 2015, în creștere cu 11,6% față de anul precedent. Din această sumă, 157,3 milioane de euro (+ 3,4%) s-au obținut în locațiile terestre, în timp ce 71,7 milioane de euro (+ 30,6%) au venit pe calea online. 

Operatorii de pariuri licențiați "F" au raportat venituri totale de ”doar” 206,5 milioane de euro, în creștere cu 22,4%. Pariurile la agențiile stradale au crescut cu 21,7%, ajungând la 145,5 milioane de euro, în timp ce pariurile online au crescut cu 24% (la puțin sub 61 milioane de euro). Aici, primele două site-uri de pariuri online au reprezentat mai mult de jumătate (34,2 milioane euro) din acest total.

Site-urile de jocuri de noroc neautorizate au reprezentat o problemă aparte. Astfel, în 2016 BGC a adăugat încă 12 nume pe ”lista neagră” în domeniul online - același număr ca în 2015. Pe această listă și-a făcut loc și primul site de eSports, Buabook.com. Anul trecut, BGC a emis 85 de amenzi administrative împotriva operatorilor de jocuri de noroc și a clienților acestora, inclusiv pe un site neautorizat (și neidentificat) de jocuri de noroc online. BGC este una dintre puținele autorități de reglementare care penalizează jucătorii cu activitate pe site-uri neautorizate. 

În anul 2016, BGC a emis 85 de amenzi administrative împotriva operatorilor de jocuri de noroc și a clienților acestora, inclusiv pe un site neautorizat (și neidentificat) de jocuri de noroc online. BGC este una dintre puținele autorități de reglementare care penalizează jucătorii pentru a juca cu site-uri neautorizate, iar nouă jucători au fost loviți cu astfel de amenzi în 2016.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!