10 zile ciudate și-o minune...plus o demitere din fruntea Loteriei Române!

10 zile! Atât a durat mandatul lui Mihai Păduraru în fruntea Loteriei Române..Nici Bolt nu ar fi fugit cu atâta spor spre linia de sosire, așa cum a făcut-o Păduraru - un băiat catapultat în fruntea ”industriei cifrelor” să-și facă treaba fără să pună prea multe întrebări și fără să se uite în dreapta, ori în stânga...

Joia trecută, Păduraru a anunțat Consiliul de Administrație că ar fi semnat un contract de 7,2 milioane de euro privind achiziția unei noi rețele informatice pentru companie, dar și a 2.000 de terminale.  Afacerea ”miroase” însă a rânced...și asta pentru că se spune că prețul ar fi supraevaluat! În realitate, ar fi fost vorba de o cheltuială de..800 000 euro. 

Deși ar fi primit o ofertă gratuită, care ar fi scutit compania de o asemenea cheltuială, Mihai Păduraru ar fi refuzat! Stați, nu vă grăbiți...Există și o explicație, vorba celor de la ”Vacanța Mare” - achiziția urma să se facă printr-o firmă abonată la contracte din bani publici, care n-are niciun fel de experiență în domeniu! La ”licitație” a participat și cea mai mare firmă din lume care produce o astfel de tehnologie, dar care s-a retras când a văzut că în caietul de sarcini au fost trecute clauze restrictive.

La două zile după ce Mihai Păduraru a semnat contractul de 7,2 milioane de euro, pentru cele 2.000 de terminale, a venit și decizia de demitere din fruntea Loteriei Române! (foto: dcnews.ro) Odată făcută treaba, ce nevoie mai era de Păduraru în fruntea companiei de stat?..Frișcă în brânză...Un alt tânăr voios și plin de inițiativă, ”jertfit” pe altarul bunăstării societății..Băiatul ăsta de 34 de ani are totuși un merit - acela de a nu-i fi fost frică să-și pună semnătura pe un mega-contract pe care fostul director al Loteriei, Marius Pantea, l-a refuzat din start...

Această achiziție continuă seria contractelor păguboase, care au costat Loteria peste un miliard de euro în ultimii 24 de ani, conform presei de profil. Director interimar în locul lui Mihai Păduraru a fost numit, începând de luni, Dănuț Sporea - șeful Direcției Economice. O...spori acum veniturile Loteriei după această ”mișcare”?...

Marius Pantea, omul înlocuit de Mihai Păduraru la conducerea Loteriei Române. (foto: capital.ro)

Cât îl privește pe ”neînfricatul” Mihai Păduraru, nimeni nu știe absolut nimic despre el! Cât a stat la conducerea Loteriei Române, nu a fost făcută publică nicio poză cu el. În plus, acesta nu și-a făcut public CV-ul și nici declarația de avere, totul rămânând un mare mister..Jurnaliștii de la Digi24 au solicitat toate aceste informații (care ar trebui să fie publice!), dar Loteria Română a refuzat să le ofere.

Comunicatul Loteriei Române: 

„În ședința din data de 21.08.2017 Consiliul de Administrație al C.N. „Loteria Română” S.A. a hotărât revocarea domnului Mihai Păduraru din funcția de director general al companiei. Începând cu data de 21.08.2017, domnul Dănuț Sporea va asigura interimatul funcției de director general al C.N. „Loteria Română” S.A. până la numirea de către membrii Consiliului de Administrație a directorului general și încheierea contractului de mandat”, se arată în comunicatul Loteriei Române.

Reacțiile politicienilor

Premierul Mihai Tudose s-a ferit să-și exprime punctul de vedere vizavi de demiterea lui Păduraru din fruntea Loteriei Române. Precum un fotbalist, acesta a ”driblat” întrebările ziariștilor și a spus că nu intră în atribuțiile unui Prim Ministru problema demiterii șefului loteriei de stat. 

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat că: ”Miniştrii au în subordine nişte agenţii, nişte instituţii, nişte companii care trebuie să performeze. Premierul sau noi, la partid, tragem la răspundere miniştrii. Iar dacă aceste schimbări erau făcute politic, trebuia să le ştiu şi eu cât de cât...Nu ştiu de aceste schimbări, pentru că nu sunt făcute politic”, a răspuns și preşedintele Camerei Deputaţilor. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!