10 nume mari ale pokerului se luptă pentru intrarea în Hall of Fame. Cine e favorit

hof.jpg

World Series of Poker a anunţat, la finalul săptămânii trecute, lista de 10 jucători de poker care se vor lupta pentru intrarea în Hall of Fame.

De la finalul acestui an, cel puţin unul dintre Chris Bjorin, Humberto Brenes, Todd Brunson, Eli Elezra, Bruno Fitoussi, Chris Moneymaker, Carlos Mortensen, Max Pescatori, Matt Savage sau David 'Devilfish' Ulliott va face parte din celebra listă cu personalităţi care au marcat istoria pokerului.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

În baza votului fanilor, Brunson, Elezra şi Moneymaker s-au "calificat" în finala de 10, ceilalţi nominalizaţi fiind ştiuţi încă de la începutul verii. Şase dintre cei care vor concura pentru Oscarul din poker s-au mai aflat şi în trecut pe listele pentru Hall of Fame, însă juriul a considerat la vremea respectivă că nu e momentul lor.

La finalul lui octombrie 2016, însă, la Binion's Gambling Hall din Las Vegas se va organiza gala care le-ar putea oferi unora dintre cei mai mari jucători din istoria recentă, un loc printre "monştrii sacri" ai pokerului. Cei 10 finalişti vor fi analizaţi de un juriu format din cei 25 de jucători intraţi deja în Hall of Fame şi aflaţi încă în viaţă, dar şi din 20 de jurnalişti care şi-au dedicat cariera acestui sport al minţii.

Părerile în ceea ce priveşte câştigătorul/câştigătorii sunt împărţite, însă destui specialişti estimează faptul că David 'Devilfish' Ulliott are şanse mari să intre în Hall of Fame. În vârstă de 61 de ani, acesta joacă poker de la 16 ani şi s-a făcut pentru prima oară remarcat la cel mai înalt nivel în 1993. De atunci a urmat o carieră impresionantă, recompensată cu două brăţări la WSOP şi World Poker Tour. Extrem de carismatic, Ulliott a devenit celebru pentru "boxul" purtat pe degetele de la ambele mâini, care formează porecla sa, "devilfish". Un personaj foarte controversat şi în afara mesei de poker, el a fost ocolit în trecut de cei care decid cine intră în Hall of Fame din cauza atitudinii sale. El a repetat obsesiv uneori că femeile nu vor ajunge niciodată la nivelul bărbaţilor în poker, lucru care a deranjat multe persoane. În ultimii ani, însă, englezul şi-a schimbat la 180 de grade discursul, devenind mult mai echilibrat şi renunţând la patternurile care deranjau foarte multă lume. Această modificare de comportament ar putea fi răsplătită acum cu introducerea sa în Hall of Fame.

 

Cum ajungi în Hall of Fame

50 de persoane au primit, începând cu 1979, celebra distincţie (25 sunt încă în viaţă), dar în ultimii ani totul a luat o cu totul altă amploare, Jeffrey Pollack transformând evenimentul într-un mare show, comparat de mulţi cu decernarea premiilor Oscar. Astfel, publicul a fost cooptat în alegerea a trei dintre finalişti, generându-se astfel un interes uriaş. Siteurile de poker online au înţeles imediat că se pot promova excelent prin intermediul acestei gale, astfel că multe dintre ele au devenit adevăraţi ambasadori pentru unii dintre concurenţi.

Criteriile pe care un jucător trebuie să le îndeplinească pentru a fi introdus în Hall of Fame:

1. Trebuie să fi jucat la cel mai înalt nivel.

2. Să fi participat la competiţii high-stakes.

3. Să fi rezistat testului timp, în sensul în care a reuşit rezultate remarcabile de-a lungul a diferite generaţii.

4. Să fie recunoscut de marii jucători drept un model, să îşi fi câştigat respectul tuturor.

5. Să îşi fi lăsat amprenta asupra jocului, să fi contribuit de-a lungul timpului la dezvoltarea pokerului.

6. Să aibă 40 de ani împliniţi în momentul nominalizării.

În anii precedenţi, nume mari ale pokerului au fost recompensate pentru contribuţia lor de-a lungul timpului. Astfel, în 2013, Scotty Nguyen a intrat în Hall of Fame, pentru ca apoi Daniel Negreanu, Jennifer Harman sau John Juanda să aibă parte de aceeaşi recunoaştere. Canadianul de origine română este şi membrul cu cele mai mari câştiguri din turnee, la momentul în care a intrat în Hall of Fame, el câştigând 6 brăţări şi premii totale de peste 14 milioane de dolari.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi