10 ani pușcărie și 16.000 euro amendă pentru doi arbitri, acuzați de blaturi la pariuri

Fotbalul thailandez este zdruncinat din temelii de un scandal monstru de meciuri aranjate la pariuri. 15 persoane, printre care fotbaliști, arbitri și un președinte de club, sunt acuzați că au participat la aranjarea mai multor meciuri din campionat cu scopul de a câștiga sume mari la pariuri. Ancheta a fost condusă de însuși șeful poliției naționale (foto: bangkokpost.com) și s-a terminat cu un dosar de 3.000 de pagini. 

Poliția a declarat că a decis să solicite rechizitorii împotriva celor vinovați de mai multe blaturi la pariuri în perioada 1 iulie - 30 septembrie, anul trecut. Ultimii arestați au fost doi arbitri - un central și un tușier cu ștate vechi în campionat. Opt din cei 15 vizați de anchetă sunt actuali și foști fotbaliști de la echipe importante. Alți 5 sunt sponsori sau președinți de club și care ar fi capii grupului criminal. 

Ancheta a fost demarată după ce Asociația de Fotbal din Thailanda (FAT) a depus o plângere la Procuratura Generală cu privire la suspectarea unor meciuri din campionatul primei ligi. Este pentru prima dată când poliția a încheiat cercetările într-un astfel de caz, după intrarea în vigoare a noii Legi privind sportul profesionist, în 2013. Suspecții au negat acuzațiile și au spus că probele au fost ”plantate” pentru a-i incrimina. 

Dacă vor fi găsiți vinovați, fotbaliștii vizați în dosar riscă închisoarea pentru un termen de minim cinci ani și amenzi cuprinse între 200.000 și 500.000 de baht (5200 euro, respectiv 13.000 de euro). În schimb, arbitrii ar putea primi până la 10 ani după gratii și amenzi de 600.000 de baht (aproximativ 16.000 de euro). În prezent, toți sunt plasați în arest și așteaptă prima înfățișare în fața Curții. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!