1 mil euro finanțare și probă video în Liga 1 Betano! ”Armele” lui Drăgoi la alegerile LPF

Sorin Drăgoi este contracandidatul lui Gino Iorgulescu la alegerile pentru președinția LPF, programate săptămâna viitoare. Acesta propune patru schimbări importante în eventualitatea în care va câștiga alegerile. Pe scurt, Drăgoi ar premia la finalul sezonului echipa care a mers mai mult pe mâna tinerilor jucători, ar acorda o atenție mărită în ceea ce-i privește pe foștii mari fotbaliști români și ar plăti un cantonament pentru jucătorii care nu reușesc să își găsească echipe în perioada de transferări. Așa, nu vor risca să iasă din formă.

Nu în ultimul rând, Sorin Drăgoi (foto: sport.ro) propune reînființarea unui campionat pentru tinerele speranțe. Dar cea mai importantă modificare pe care o are în vedere se referă la introducerea probei video în Liga 1 Betano. ”Un campionat de tineret-speranțe nu ar costa mai mult decât Cupa Ligii. În ceea ce privește proba video, aceasta va face să se înregistreze mult mai puține greșeli de arbitraj”, declarat Drăgoi într-o intervenție la ProX.

Acesta are în vedere și drepturile TV pentru Liga 1 Betano care, după estimările lui, ar putea crește cu aproximativ 10% la următoarea licitație. ”Am avut deja discuții cu o companie care e dispusă să plătească 1 milion de euro pentru finanțarea acestei competiții. LPF este o sursă de expunere extraordinară pentru companii", a mai spus Drăgoi. 33 milioane de euro pe sezon-sunt banii din actualul contract pentru drepturile TV din Liga 1 Betano. 

CINE ESTE SORIN DRĂGOI

Contracandidatul lui Gino Iorgulescu la șefia LPF nu este un nume atât de cunoscut în fotbalul din România și în special pentru suporteri. A terminat facultatea în 1989, absolvind ”Transporturi” la Politehnică. Ulterior a obținut și diploma de doctorat, ”pe vremea în care nu puteai să îl faci decât pe bune”, potrivit declarațiilor lui Drăgoi, pentru care fotbalul a reprezentat pasiunea vieții. 

Om de afaceri, Drăgoi (foto: debanat.ro) a ajuns președintele lui ACS Poli Timișoara în august 2016, din poziția de city-manager, reușind în campionatul trecut salvarea de la retrogradare în condițiile în care echipa a pornit cu o penalizare de 14 puncte. În acest sezon, cu toate că situația materială a clubului este la pământ, Poli se află pe locul 6 după 12 etape. În trecut, Drăgoi a mai avut o experiență fotbalistică, dar de la distanță, fiind un apropiat al Unirii Urziceni. 

În prima fază, nimeni nu i-a dat vreo șansă lui Dragoi, iar Gigi Becali enumera într-o intervenție la tv cluburile care vor merge cu Gino la alegeri. "Sunt cel puțin 8 cluburi, deci nu are nicio șansa Sorin Drăgoi!", spunea Becali. Între timp, în presă au apărut informații care fac din Sorin Drăgoi un candidat puternic. El a fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea (foto: evz.ro), dar spune că  nu este și nu va fi vreodată un ”produs politic”. 

"Da, așa este, am fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea. Am fost colegi de grupă. Dar asta nu înseamnă nimic, eu nu sunt un produs politic. Sunt un om care vine din mediul privat, cu multă experiență în management", și-a făcut Sorin Drăgoi un CV în câteva secunde. El a dezvăluit că s-a întâlnit cu majoritatea președinților de club până acum, dar nu și cu Gigi Becali.

Întâlnirea cu patronul FCSB a programat-o ultima, cu o zi înaintea alegerilor de la LPF. "Am auzit declarația lui Gigi Becali, care spunea că nu am șanse. Eu am avut o singură discuție cu domnul Becali, în momentul în care ne-am întâlnit să discutăm despre un transfer. Mă voi întâlni cu dumnealui duminică, după meciul dintre Steaua și Timișoara", a conchis Drăgoi. ,>

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!