Go UP!

 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  PARTEA ÎNTÂI: Acomodarea cu termenii
  Salutare! Aşa cum am promis în ediţia de podcast, vin cu o exemplificare pentru adaptarea schemelor condiţionate, de la pronosport la pariurile sportive. Mai întâi, precizez că va fi vorba de o schemă condiţionată, NU şi redusă! Pentru că mă adresez aici tuturor pariorilor, deci nu numai veteranilor care provin din pronosportişti, am să explic pas cu pas toţi termenii. Deci, ce înseamnă schemă condiţionată…
  Să presupunem că jucăm 3 meciuri de dublă 1X, la care balanţa înclină către semnul 1. Problema care se pune: ce putem face pentru a reduce numărul variantelor jucate (deci a plăti mai puţin), dar şansele de câştig să nu scadă proporţional, ci atenuat. Astfel, eliminăm varianta cu trei X-uri şi pe cele cu două X-uri. Cum 3 duble înseamnă 8 variante (2 la puterea a 3-a), rezultă că am obţinut o schemă de doar 4 variante:
  1 X 1 1
  1 1 X 1
  1 1 1 X
  Aceasta este o schemă condiţionată, mai exact desfăşurarea ei. Se numeşte condiţionată pentru că din varianta bloc de 1X pentru toate meciurile am pus CONDIŢIA să iasă două sau trei baze (în cazul nostru baza fiind semnul 1).
  În cazul în care ar fi fost vorba de 8-9-10 meciuri, la care am fi folosit şi 2-3 triple, chiar şi în urma impunerii unor condiţii, variantele rezultate în urma desfăşurării ar fi fost oricum foarte numeroase şi atunci de obicei se operează o nouă reducere, după anumite criterii (de exemplu, dintre variantele care diferă printr-un singur semn rămâne doar una şi aşa mai departe), astfel încât să se asigure maximum de rezultate într-un procent de 10-15%. Ceea ce rămâne se numeşte schemă CONDIŢIONATĂ şi REDUSĂ.
  Ultimul paragraf a fost ca o paranteză teoretică, pentru că în continuare va fi vorba doar de variante condiţionate. Asta înseamnă că, în cazul respectării condiţiei, varianta căştigătoare se regăseşte în proporţie de 100% între cele desfăşurate.
  PARTEA A DOUA: Introducerea secţiunilor
  Pornesc de la premiza că doar trei meciuri nu reprezintă o tentaţie adevărată pentru pretenţiile noastre de pariori! J De aceea, vom dubla numărul, ajungând la 6 meciuri. Desigur, am putea face o schemă de 6 meciuri, la care să punem o condiţie de 4 sau 5 baze. Asta ar însemna o desfăşurare de 21 de variante (combinări de 6 luate câte 4 + combinări de 6 luate câte 5). Dar pentru a reduce şi mai mult numărul variantelor, putem împărţi cele 6 meciuri în două secţiuni de câte 3, care se desfăşoară fiecare aşa cum aţi văzut mai sus. Deci fiecare secţiune, la condiţia de două sau trei baze, are câte 4 variante, ceea ce înseamnă că în total desfăşurarea va avea 4x4=16 variante. Asta înseamnă o scădere a numărului iniţial de variante de peste 25%, în condiţiile în care am introdus şi varianta cu 6 baze (cea cu 6 semne de 1).
  PARTEA A TREIA (cea mai importantă): Renunţarea la semnele disjuncte!
  Ce înseamnă disjuncte? Distincte! În matematică, mulţimile disjuncte sunt cele care nu au elemente comune. În cazul nostru, semnele disjuncte sunt 1 şi X. Unul îl exclude pe celălalt. Ţi-a ieşit semnul 1 la un meci, automat varianta cu X e necâştigătoare.
  Aşadar primul lucru pe care-l vom face este înlocuirea în desfăşurare a semnelor 1 şi X cu A şi B (A este considerat bază):
  A B A A
  A A B A
  A A A B
  Şi acum, să le facem cunoştinţă lui A cu B, să-i facem să se intersecteze! Asta înseamnă să existe o zonă în care AMBELE evenimente să fie căştigătoare! Primul exemplu este cel pe care îl prefer eu şi care, cu ceva noroc, mi-a ieşit săptămâna trecută la două meciuri, Schalke-Koln şi Brasov-Sportul.
  La ambele am jucat semn de bază 1, deci A=1, iar B-ul l-am transformat în X la pauză. După cum vedeţi, dacă vă amintiţi, au ieşit ambele evenimente, ceea ce înseamnă mai multe variante câştigătoare.
  Acum vă solicit încă puţină concentrare. De ce nu am folosit pentru B evenimentul X pauză / 1 Final, că doar era cotă mai mare? În aces caz cele două evenimente, A şi B, n-ar mai fi avut doar zonă de intersecţie, ci am fi avut relaţie de incluziune, B era inclus în A. Adică, mai pe înţelesul tuturor, transformam meciul în solist. Faptul că am optat doar pentru X la pauză mi-a oferit oarecari şanse de a acoperi un eventual egal sau o victorie a oaspeţilor.
  Mai jos vă voi da exemple de diferite evenimente care pot ieşi atât împreună, cât şi separat:
  - A=1 la final, B=X la pauză
  - A=+2,5 goluri, B=2-3 goluri (la scorurile de 2-1, 1-2, 3-0, 0-3, ambele sunt câştigătoare)
  - A= 1 la final, B=-2,5 goluri (la scorurile de 1-0 şi 2-0, ambele sunt câştigătoare)
  - A=1 la final, B=nr par de goluri (la orice victoria a gazdelor cu 2,4 etc goluri diferenţă, ambele sunt câştigătoare)
  - Etc, etc (veniţi şi voi cu ideile voastre!)
  Exemple de evenimente în care unul îl include pe celălalt (a se folosi doar când sunteţi sigur de rezultatul-bază):
  - A=1 la final, B=handicap X
  - A=+2,5 goluri, B=4-6 goluri (sau +3,5 goluri, depinde de oferta casei de pariuri la care jucaţi)
  - A=nr par de goluri, B=X
  - A=1 la final, B=scor corect 2-0 (sau oricare altul favorabil gazdelor)
  PARTEA A PATRA: Practicaaa!
  Aici e aici! Voi face o schemă pentru meciurile de astăzi, duminică 21 august. Le iau la repezeală, doar pentru exemplificare. Oricine se ştie bazat, adică are nişte semne de bază sigure (glumesc! J ), poate schimba meciul numărul cutare cu altul, sau poate păstra meciul dar schimba A-ul ori B-ul, ori pe amândouă etc.
  În primul rând, iată desfăşurarea schemei, cu cele 16 variante:
  1) A A A A B B B B A A A A A A A A
  2) A A A A A A A A B B B B A A A A
  3) A A A A A A A A A A A A B B B B
  4) A B A A A B A A A B A A A B A A
  5) A A B A A A B A A A B A A A B A
  6) A A A B A A A B A A A B A A A B
  Şi acum, meciurile şi evenimentele alese de mine:
  .............................
  (Aici trebuie sa le reconstitui, fiindca am scris direct in browser. Oricum, asa cum spuneam in postul de la editia 13 de podcast, am ratat varianta castigatoare chiar la ultimul meci, in minutele de prelungire! Voi reveni.)
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  mai, asta este un fel de metoda de pariere?
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Un articol foarte bun. Da de gandit la diverse solutii si scheme.
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Gata, iată şi reconstituirea meciurilor de duminică:
  1) Rapid Viena – Austria Viena: A=-2,5 goluri, B=2-3 goluri
  2) Bolton – Manchester City: A=2 la final, B=X la pauză
  3) Sportul – Dinamo: A=2 la final, B=+2,5 goluri
  4) Motherwell-Glasgow: A=2 la final, B=vor înscrie ambele echipe
  5) Standard – Kortrijk: A=1 la final, B=nr. Par de goluri
  6) Astra – Steaua: A=X la pauză sau final, B=-2,5 goluri
  - Pentru a juca efectiv această schemă, trebuia făcută înlocuirea în desfăşurarea de mai sus a fiecărui eveniment A şi B de la fiecare meci.
  - La o schemă de doar 3 meciuri, cum sunt cele două secţiuni, dacă un eveniment A nu iese, dar iese B, pentru a îndeplini condiţia, trebuie neapărat să iasă celelalte două evenimente A.
  - Pentru o mai bună distribuţie între numărul de evenimente A şi B, o schemă de 4 meciuri cu condiţia de 2 sau 3 baze ar fi mult mai avantajoasă, dar desfăşurarea pe două secţiuni de câte 4 meciuri este de 100 de variante! Pentru a o juca, e nevoie de formarea unui colectiv de 4-5 pariori, care să joace fiecare 20-25 de variante.
  - Este inevitabil ca unii din voi să fie nelămuriţi în privinţa unor chestiuni de mai sus. Întrebaţi fără reţineri.
  @veveroiul: da, te-ai prins! :)
  @tom: într-adevăr, dă de gândit dacă n-ar fi trebuit să iau la Steaua B=+2,5 goluri sau 2-3 goluri! Dar aşa am judecat eu atunci, după război, multă inspiraţie se arată!
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Ceva nu e in regula..N-am putut sa ma autentific si a trebuit sa-mi deschid un alt cont...Gabi, daca citesti in topicul strategii si sisteme , vei vedea ca schema 5 duble in tandem si 6 solisti (trivale) este la fel cu ce dai tu exemplu mai sus..Doar ca e la -1...In loc sa se foloseasca acelasi meci care poate fi prins de doua ori (cu 2 tipuri de pronosticuri) , se folosesc 2 meciuri diferite , exact pentru a-ti da posibilitatea sa prinzi mai multe variante , sau a-ti usura posibilitatea de a da pe cheie...Exemplul dat de tine, 6 duble, este de fapt o schema conditionata in care b-ul apare o data (100%) si de 2 ori (9/16-60%)..Plus varianta de baza, cu 6 de A...Nu e mai indicata direct varianta lui -1 care e pe 12 variante? Va fi foarte greu sa gasesti pariori care sa joace la pariuri aplicand aceste scheme.Tu sigur ai mai multa credibilitate , asa ca poate vei avea mai mult succes..Eu am insistat pe aceasta tema dar foarte putini au fost interesati..E foarte greu sa ajunga sa inteleaga cum poti sa joci 6 triple conditionate( sa iasa exact un 2 iar in duble 2-3 x-uri) si din 729 de variante sa joci doar 120..E doar un exemplu..Felicitari pentru emisiune si pentru faptul ca iti oferi cunostintele pentru a-i ajuta pe cei interesati.
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Din graba am scris 9/16, de fapt era 9/15...Si uite cum si varianta mea in care ziceam ca e bine sa joci in grup(cum fac eu de obicei) o propune si Gabi.
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  @trivale: Sigur că citesc, mulţumesc pentru mesajul documnetat, se vede că ştii cu ce se mănâncă schemele. Totodată, mi-ai "furat" şi subiectul următor, trecerea de la evenimentele cu zonă de intersecţie pentru acelaşi meci, la evenimente total independente, adică meciuri diferite. Acum vreun an, încercasem să dezvolt subiectul pe blogul nostru: Adaptarea desf
  Referitor la schemele reduse la -1, aşa cum spuneam şi în emisiune, nu sunt un fan al lor. Nu spun că nu sunt bune sau utile, dar pur şi simplu nu se potrivesc temperamentului meu de jucător. Le prefer pe cele condiţionate, la care ştiu sigur că dacă s-au respectat condiţiile, am variantă câştigătoare (sau variante).
  Nu mă surprinde faptul că nu prea sunt jucate schemele la pariuri. În primul rând, pentru cineva care abia află de ele, teoria de mai sus e greoaie. Când le explicam cuiva direct, la o bere sa zicem, cum aveau o nelămurire mă întrebau şi aşa puteau trece mai departe edificaţi. Aici, dacă nu se înţelege ceva, treci mai departe, dai iar peste o chestie şi te afunzi în ceaţă. De-aia am şi zis că aştept întrebări, dar se pare că am nimerit cu postarea asta chiar când se schimba forumul şi poate destui membri nu ştiu că trebuie să solicite o nouă parolă ca să se poată loga iar. Deci şi tu poţi reveni la contul iniţial, dacă soliciţi o nouă parolă.
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Am diferite programe care reduc nr variantelor. Daca vreti, dati numarul de meciuri si ce conditii vreti si va trimit desfasurarea variantelor
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Daca tot sunt aici cativa specialisti pe aici am si eu o intrebare.
  3 triple la –1 cum se desfasoara ?
  M-am gandit sa joc cote in jur de 2.5 - 3 ca si triple. Ce credeti e viabil ?
  9 meciuri deci evenimente independente.
  off topic Trivale cum a zis si Gabi si eu cred ca e mai bine sa mergi pe primul cont.Si eu am avut probleme cu autentificarea.
  Iti apare mesajul
  Ai introdus un nume de utilizator sau o parolă incorecte. Te rog introdu detaliile corecte și încearcă din nou. Nu uita ca parola este de tip 'caracter sensibil'. Ai uitat parola? Dă click aici!
  Apasa pe ‘aici” si urmeaza pasii si ti se va trimite pe mail o noua parola.
  Ai multe mesaje si e pacat sa pierzi continuitatea cu contul initial.
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  111
  xxx
  x22
  2x2
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  scuze... si 22x
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Salut,Tom! Joaca mai bine 4 triple la -1...Sunt 9 variante:1111,xxx1,2221,1x2x,x21x,21xx,12x2,x122,2x12...Din memorie, 99% e corecta desfasurarea.Ba chiar 100%.
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Atenţie, e vorba de schemă redusă la -1, asta înseamnă că vor ieşi 4 rezultate doar în vreo 11% din cazuri. Deci teoretic ar trebui să ceri ANY 3 din 4 la fiecare variantă, ceea ce trebuie văzut dacă mai merită.
 •  
  trivale
  Subiecte: 13
  Mesaje: 1710
  Comentarii: 0
  Membru din: 13 Ianuarie 2011
  Profil trivale
  Atenţie, e vorba de schemă redusă la -1, asta înseamnă că vor ieşi 4 rezultate doar în vreo 11% din cazuri. Deci teoretic ar trebui să ceri ANY 3 din 4 la fiecare variantă, ceea ce trebuie văzut dacă mai merită. 11% daca prinde doar cate un meci din tripla, eu cred ca a vrut sa spuna ca ar juca trei evenimente diferite ca tripla, in situatia in care ar prinde macar 2 din fiecare tripla(sau macar in 2-3) procentul creste foarte mult..Depinde de inspiratie, 3/4 iti micsoreaza castigul eventual..Se pune mana pe creion si se face socoteala in functie de cate meciuri crezi ca poti prinde si se vede ce si cum..Una peste alta nu se merita...
 •  
  guest
  Subiecte: 0
  Mesaje: -2
  Comentarii: -2
  Membru din: 01 Ianuarie 2009
  Profil guest
  Aha, deci ar fi 3x4=12 meciuri. Păi să facem o simulare, să vedem dacă merită. Să zicem că ar lua numai X-uri. La prima poziţie, 3 X-uri de la englezi, la a doua 3 X-uri de la francezi, si tot asa de la italieni şi spanioli. Se presupune că un parior e în stare să aleagă 3 meciuri de X din fiecare ligă şi să-i iasă cel puţin unul/ligă. Pentru a nu apela la ANY, asta cu cel puţin un X/ligă este condiţia sine qua non. Cota ar fi cam de 100 pe varianta câştigătoare, deci de 10 ori banii, dar problema este să pici pe desfăşurare, adică să te încadrezi în procentul ăla de 11%. Sigur, dacă în vreo două ligi bungheşti câte două X-uri, şansele cresc. Dar... tot la inspiraţie ajungi.
  Dacă am introduce şi ANY 3 din 4 la fiecare dintre cele 9 variante, am ajunge la 36 de variante, din care la o singură variantă câştigătoare de 3 X-uri, ţi-ai scoate banii. Deci speranţa rămâne tot în cât mai multe X-uri. Avantajul la ANY este că banii nu sunt neapărat pierduţi dacă la o ligă nu nimereşti nici un X.
  Întrebarea care rămâne este dacă merită pe termen lung. Că o dată îţi poţi scoate banii, pe urmă ţi-i dublezi, a treia oară pierzi miza şi ajungi de unde ai plecat. Dar măcar te-ai distrat, nu?! :)
 •  
  tuturicu
  Subiecte: 6
  Mesaje: 812
  Comentarii: 0
  Membru din: 15 Septembrie 2008
  Profil tuturicu
  M-ar interesa si pe mine cartea cu toate schemele.
 •  
  Gerrard88
  Subiecte: 109
  Mesaje: 4479
  Comentarii: 2
  Membru din: 01 Februarie 2010
  Si pe mine m-ar interesa cartea cu toate schemele. Cum facem rost de ea?
 •  
  trivale
  Subiecte: 13
  Mesaje: 1710
  Comentarii: 0
  Membru din: 13 Ianuarie 2011
  Profil trivale
  Si pe mine m-ar interesa cartea cu toate schemele. Cum facem rost de ea?Cartea cu scheme reduse la -1 si -2 o gasiti la agentiile pariloto. Daca vreti scheme conditionate , nu cred ca le gasiti pe undeva.Zicea ceva userul ionut..Eu va pot da desfasurarea la orice schema conditionata doriti voi.Exemplu: 7 triple in care sa apara patru de 1, doi de x si un 2..Sunt 105 variante...Sau 8 duble in care sa apara doi x-uri, 28 de variante..Sau 9 meciuri in doua grupe , una de 5 + una de 4.Sa prind 3 in grupa de 5 si 3 in grupa de 4, sunt 10x4=40 de variante.Etc...Voi cereti conditia si eu va dau desfasurarea.V-o poate da si Gabi(pronostic) pentru ca si el stie.
 •  
  Gerrard88
  Subiecte: 109
  Mesaje: 4479
  Comentarii: 2
  Membru din: 01 Februarie 2010
  Pai nu cred ca se mai gaseste in agentiile pariloto. O sa ma interesez, dar nu cred.
 •  
  trivale
  Subiecte: 13
  Mesaje: 1710
  Comentarii: 0
  Membru din: 13 Ianuarie 2011
  Profil trivale
  Pai nu cred ca se mai gaseste in agentiile pariloto. O sa ma interesez, dar nu cred.Mare lucru nu mai gasesti in ele.Schemele la -2 sunt foarte pretentioase ca pierzi 2 din start(in teorie)..Iar la -1 la duble mai mult decat cele cu 5 , 6 ,7 si sa zicem si 8 nu prea se merita sa le incerci.Cea cu 7 duble o aveti in topicul cu 4 solisti si 7 duble, iar pe cea cu 6 duble o s-o pun eu cand am timp.Te ajuta ca pui 4 si 5 solisti , dar creste riscul la duble.iar cea cu 8 duble e cea cu 7 (16var) la care se adauga de 16 ori 1 si de 16 ori x , deci are 32 de variante.
Fii printre primii care află
Care agenţii de pariuri online au aplicat pentru licenţă